Last news in Fakti

17 Май, 2019 13:30 6 741 9

Няма Брекзит, няма сделка! Идва нов референдум?

  • брекзит-
  • великобритания-
  • ес

Преговорите между консерваторите и опозиционната Лейбъристка партия предстои да приключат без споразумение

Няма Брекзит, няма сделка! Идва нов референдум? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Преговорите за Брекзит между консерваторите на британския премиер Тереза Мей и опозиционната Лейбъристка партия предстои да приключат без споразумение, съобщи ВВС.

При това положение Мей и лейбъристкият лидер Джереми Корбин ще преминат към втора фаза, която има за цел да се постигне съгласие за процедура от гласувания в парламента в опит да се постигне консенсус, посочват медиите на Острова.

Според влиятелния лейбъристки депутат Хилари Бен, при провал на преговорите между правителството и опозицията, е вероятно да се стигне до нов референдум за членството на страната в ЕС.

"Има само два възможни изхода от кризата около Брекзит: или парламентът ще приеме споразумение за излизането от ЕС, или ще трябва отново да се обърнем към британския народ и да го помолим да направи избор. И аз мисля, че перспективата за потвърдителен референдум става по-близка, въпреки че за това все още няма мнозинство в парламента", каза Бен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Давид

    63 19 Отговор
    И в България трябва да има референдум . За президентска република . Че ми омръзна да плащам на крадливи политици да обикалят с наши пари да обикалят страната и да тъпчат търбусите за наша сметка . А през останалото време да крадат и да си строят вили , къщи и да плащат най скъпите такси за университети където да учат децата им , които не спират да се друсат .

    Коментиран от #2, #6

  • 2 Емил

    17 25 Отговор

    До коментар #1 от "Давид":

    Що за глупав пост! В президентските републики (Русия, САЩ, Венецуела...) се краде далеч по-наедро и по-безотговорно! Бъркаш президентска република с монархия. Имали република (т.е. власт на народа) - има и БЕЗОТГОВОРНОСТ (защото групова отговорност няма). Републиката е измислена от евреите, за да се краде и виновен да няма. При монрхиите, монархът отговаря с главата си (своята и на наследниците си)!

    Коментиран от #8

  • 3 и таз хубава

    3 6 Отговор
    Що за глупаво сравнение?И след едрото и безотговорно крадене в Русия,САЩ и Венецуела какво бе,джанъм остана за руснаците,американците и съответно венецуелците?
  • 4 Ей това е

    3 0 Отговор
    Нагледен пример за криза на законите.
  • 5 854

    16 1 Отговор
    СЕМ да забранят новините за Брекзит със закон, умолявам ви!
  • 6 Реалист

    10 6 Отговор

    До коментар #1 от "Давид":

    Абе ти замисляш ли се ако тая деса-простакеса ти е до живот? мислиш ли как му е на гумен гадев всяка сутрин като се събуди до тая с конската физиономия? Ако ми я натресеш в ПРЕЗИДЕНТСКАТА РЕСПУБЛИКА ТАЯ УТРЕ МОЖЕ ВОЙНА НА ГЕРМАНИЯ ДА ОБЯВИ ЗАРАДИ ЕДИН ПОЛЕТ БЕ!!! То параванката купи на синовете си хотели без да сме президентска реСпублика, на него още му се приискало. Ами отивай там където я има - рашка, туркя, щатите... Аре нема нужда за България!!!
  • 7 30.03.2019

    7 4 Отговор
    А аз миссля, че Европа трябва да ВИ БИЕ ШУТА и повече да не се занимава с вас!
    Няма да е лошо и брекзитърите да бъдът обявени за персона нон грата!

    Айде марш в анго-американският свя, имате си британска общност, имате си кралица имате си референдум, сделка, имате си Джонс имате си Фараж, имате си и партия Брекзит.

    ВЪН завинаги!
  • 8 gnom

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Емил":

    Я ми припомни, щом монарха отговаря с главата си, неговата и на наследниците му, кога взехме главата на Фердинанд и на Борис както и на последния цървул Симеончо, докарал България до 4 национална катастрофа след дЕдо си И тЕйко си? Царчето води 23 дела срещу България, макар, че се кълнеше в обратното! Поредния предател и родоотстъпник, немска маша и слуга!
  • 9 Може би мислещите емигрираха

    10 1 Отговор
    Май в България са останали само ДЕБИЛИТЕ на оня. Боже пази България от Комунистите и радетелите на Евразийските империалисти с нереални амбиции.
Новини по държави: