15 Май, 2019 14:27 2 187 2

За последно! Мей отново вкарва Брекзит в парламента

  • великобритания-
  • тереза мей-
  • ес-
  • брекзит-
  • лиъм фокс

Ако сделката на премиера бъде отхвърлена за четвърти път, няма да има пети опит, заявиха от британското правителство

За последно! Мей отново вкарва Брекзит в парламента - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Източници от британското правителство казаха, че ако сделката за Брекзит на министър-председателя Тереза Мей бъде отхвърлена за четвърти път в парламента, няма да има пети опит, предаде ВВС.

В началото на другия месец Мей ще даде нова възможност на депутатите да гласуват по нейното споразумение за излизане на Великобритания от Европейския съюз, независимо дали консервативното правителство и опозиционните лейбъристи постигнат договореност дотогава.

Според правителството е "наложително" да има гласуване по законопроекта, който да подготви почвата за Брекзит, ако Лондон иска да напусне ЕС преди лятната ваканция на депутатите.

Източници от Лейбъристката партия казват, че тя няма да подкрепи законопроекта, ако няма междупартийно споразумение.

Опитите за намиране на компромис започнаха, след като сделката на Мей беше отхвърлена три пъти от депутатите.

Министърът на международната търговия Лиъм Фокс заяви, че депутатите ще трябва да решат следващия месец дали да гласуват, за да осигурят излизане на Великобритания от ЕС със сделка, или да създадат опасност от напускане без споразумение или въобще да няма Брекзит.

За последно! Мей отново вкарва Брекзит в парламента

Той изрази надежда, че депутатите ще последват това, което според него "не е било съвет, а инструкция от избирателите, и ще трябва да помислят какви могат да бъдат политическите последици, ако не изпълнят своята част от сделката".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Citizen X

    13 0 Отговор
    То, малко като в секса - вкарване, изкарване!
  • 2 гост

    9 1 Отговор
    ВЪН!
Новини по държави: