Last news in Fakti

12 Май, 2019 08:22 1 833 4

Зукърбърг няма да разделя „Фейсбук“

  • фейсбук-
  • марк зукърбърг

Социалната мрежа се използвала активно за намеса в изборите

Зукърбърг няма да разделя „Фейсбук“ - 1

Главният изпълнителен директор на Фейсбук Марк Зукърбърг отхвърли исканията за разделянето на компанията. Това става ясно от негово интервю за "Франс инфо".

Позицията на Зукърбърк идва дни, след като в четвъртък в статия за в. "Ню Йорк таймс" Крис Хюз, един от основателите на „Фейсбук“, поиска реформи в компанията.

Хюз смята, че „Фейсбук“ трябва да бъде разделена на няколко компании, като властите на САЩ да проверят дали те не нарушават антимонополното законодателство.

Освен това трябва да се провери дали Зукърбърг не разполага с голямо влияние върху настроенията на избирателите, защото контролира „Фейсбук“, „Инстаграм“ и социалните мрежи.

В отговор Зукърбърг посочва, че „Фейсбук“ инвестира милиарди долари годишно за разработване на най-нови средства срещу намеса в изборите.

През последните месеци наяве излизат все повече доказателства, че социалната мрежа е била използвана за агитация в полза на Брекзит и за накланяне на везните в полза на избора на Доналд Тръмп за президент на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 читател

    11 0 Отговор
    Заукърбърг не се впрягай толкова. Много добре знаеш, че системата не е твоя а на ЦРУ . ти си само поставено лица да я подържаш
  • 3 Фейсбука е най лошото

    7 1 Отговор
    Той съсипва семействата. Децата стават убийци. Жените и мъжете които са женени се разделят и се карат и бият за глпости защото са си видели бившите гаджета. И фейсбук убива от ревност. И мн други отмъщения. В фейсбук ви публикуват фейк нюз и тн. Бе за какво да се занимавам с фейсбук да гледам профилите на другите и да се ядосвам и завиждам и да се депресирам и да ставам нещастен. Най добре е да си играя видео игрите и да забравя за реалния свят. Днешните времена са много откачени.
  • 4 Аз съм

    6 0 Отговор
    Този евреин кой го подстригва?