22 Май, 2019 07:06 21 984 61

Ето защо Тръмп се е отказал от война с Иран

  • иран-
  • сащ-
  • война-
  • хасан рухани-
  • доналд тръмп

Единството на иранската нация е разубедило Тръмп

Ето защо Тръмп се е отказал от война с Иран - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Иранският президент Хасан Рухани определи правителството на САЩ като "новаци в политиката с наивни представи" и заяви, че президентът Доналд Тръмп е отстъпил от заплахите си срещу Техеран, след като негови военни съветници са се обявили против идеята за война с Ислямската република, предаде „Ройтерс“.

В излъчена на живо по държавната телевизия реч Рухани също заяви, че единството на иранската нация е разубедило Тръмп да води война.

Напрежението между Иран и САЩ се увеличи, след като администрацията на американския президент Доналд Тръмп изтегли страната от ядреното споразумение с Техеран, подписано след години на преговори.

По-рано президентът на Иран поиска разширени, извънредни военновременни правомощия, за да се справя по-добре с "икономическата война", започнала с излизането на правителството на Тръмп от ядрената сделка, и ескалиращите американски санкции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Строго Секретно

    188 22 Отговор
    Проблем с доставките на памперси за USA армията била основната причина да се откаже Тръмп !

    Коментиран от #45

  • 2 Есенин на троловете

    41 205 Отговор
    Тия си правят бъзик с Великия Каубой, но той не носи на майтап. Точно така се надуваха и иракчаните и САЩ дислоцира половин милионна армия в Пресийския залив за отрицателно време и срина със земята /зарови в пясъка/ 10 пъти по-силна и въоръжена с ракети от Иранската, само за 100 часа. За тия стигат и 100 000-на армия. Но усещам че този път покрай патакламата, ще го отнесе и Турция:):):)Силните икономически и ракетни връзки, вечната дружба между Русия и Турция, любовта между Жужиньо и Ердо, сек. партньорството между руските туристи и турските хотелиери, прави антибългарските групировки /проруските и протурските/ в България по-силни от нас, но само за момента…. Един бърз развод по италиански мужду Жужи и Ердо и последвала бърза война между Русия и Турция, ще ни окрили и подсили като с шампанско, за да прелетиме ние българите над руските и турските тролове, като орли и соколи над мърша. Чакаме развода с нетърпение и дано Великия Каубой ги раздели с ''лоша ракетна подялба'':)Нищо лично зареждам се с енергия, като бивол на ''атомен реактор'':):)

    Коментиран от #3, #5, #10, #11, #13, #14, #17, #18, #42, #52, #54

  • 3 Фатих Мехмед

    37 96 Отговор

    До коментар #2 от "Есенин на троловете":

    Пълен цирк ти е коментара😂😂😂😂война може да има и тя ше е ердо и жужи против тиквун😂😂😂😂 и може да пуснеш хронометъра и ди видиш за колко секунди ше се вее полумесеца на александър невски😂😂😂

    Коментиран от #22, #26, #41

  • 4 Да знаете

    95 13 Отговор
    Този рижав стратег ще вкара краварите в положението което Кенеди постигна като се направи на отворен пред СССР и после последва наси.ане в мазета и противоядрени бункери.

    Коментиран от #7

  • 5 Бесен Язовец

    118 5 Отговор

    До коментар #2 от "Есенин на троловете":

    Колкото дислоцира и в Афганистан а сега ядат хурката там. Дългът им от началото на войната в Афганистан е нарастнал четири пъти ! Сега бягат от Йемен и Либия ! Що тъй се получава с великия каубой ?
  • 6 Реално

    113 9 Отговор
    Страх...това е единствената причина.След като Водородният Ким прати на майната им американците,загубиха всякакви преимущества в Сирия,тьрговска война с Китай,загубена лакома хапка вьв Венецуела, руска железна вьншна политика спрямо Вашингтон и т.н...-какво им остава на американците-освен да си налягат парцалките...
  • 7 СссереМ

    19 91 Отговор

    До коментар #4 от "Да знаете":

    На.ирането беше в Кремъл,Кенеди блокира цяла Куба тогава и червените ти господари си свиха шушоните и се прибраха тенекиите обратно,иначе сега щяха да са подводни атракции за рибите,троле.

    Коментиран от #8

  • 8 Знам знам🙄

    64 6 Отговор

    До коментар #7 от "СссереМ":

    Прав си. Много даже. Ама си гледал цирка и нищо не си разбрал. Имало е пазарлък. Трябвало е САЩ да изглеждат много уе..ти в ситуацията. Ама не се казва че 10 дни след разтоварването на ракетите в Куба от Турция са изнесени 10 трайдънта. А за месец и няколко стратегически б 52 с цялото въоръжение. А имаше и слухове за издънени агенти на ЦРУ. В смисъл САЩ са ги изтъргували

    Коментиран от #15, #23

  • 9 Жеката

    94 5 Отговор
    Страх лозе пази-нали така Чичо Дони.Да не стане като в Корея и Виетнам-едвам избягахте от там-а за позора да не говорим
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Шабан

    52 6 Отговор

    До коментар #2 от "Есенин на троловете":

    Предсказателю на Злото, иска ти се, така да бъде, но, забравяш едно съществено но, и то е че, вече света в който живеем не е това което беше, много хора са осъзнали истинските причини за нещастието си и действат в насока различна от предсказаната от теб. Най-малкото голяма част от държавите в който живеят тези хора искат и ще продължат да искат повече самостоятелност и повече свобода за себеизява. А пътя който ти предсказваш води само до по-дълбоко Робство. Явно така си дресиран! Отърси се от дресировката си! Това е чуждороден ум който не работи за твоето щастие!!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Хасан

    56 8 Отговор

    До коментар #2 от "Есенин на троловете":

    Човек докато не усети чужд юмрук върху лицето си мисли ,че неговия е боздуган ..така и Сащ ...не разбирам защо целия свят да се лишава Сащ да бъде отново велика!!?
  • 14 Хасан

    82 12 Отговор

    До коментар #2 от "Есенин на троловете":

    Почна паданието на Американската империя ...Русия настъпва военно,Китай икономически ,Европа и Турция искат да се освободят от американския колониализъм ...идва многополюсен световен ред ...
  • 15 СссереМ

    6 81 Отговор

    До коментар #8 от "Знам знам🙄":

    Пазарлък има само на пазара като отидеш да си купуваш нов ибрик.По това време съветите имат само 27 ядрени глави,а САЩ около 20 пъти повече,дори е имало план да се ударят всички градове в СССР,но се отказват за което съжаляваме всички до ден днешен,по този начин ответния удар (ако изобщо са можели да нанесат такъв) би бил символичен и лесноотразим.

    Коментиран от #19, #35, #58, #60

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ДДРОнег

    72 4 Отговор

    До коментар #2 от "Есенин на троловете":

    Доста хора са ти отговорили, но и аз да дам своя вот :) -- Да, сащ са силни и имат голяма военна мощ. Но и тя се оказа безсилна пред корейци, афганистанци и др. Военна инвазиа може да бъде успешна, ако тя бъде подкрепена от голяма част от обществото, в Ирак беше така. И не сравнявай арабите(иракчаните) с персийците (иранците) .
  • 18 Бачо Киро

    66 2 Отговор

    До коментар #2 от "Есенин на троловете":

    Ма мале какви глупости си написал... За Ирак подхлъзнаха съюзниците с епруветката, но номерът не минава вече. Тихичко не споменаваш подкрепата на всички останали, а? Какви ракети е имал Ирак бе, разбирачо? Ирак бе сринат с артилерия и довършен с брадлитата, окопаните дърти експортни Т72 и иракските им копия ли са "ракетите"... Иран е друга бира, а подкрепата за глупостите на САЩ вече не се намира толкова лесно. Така или иначе на повечето хора им писна от интригите и наглостта на САЩ, особено от както третират и партньорите си по същия нагъл и изнудвачески начин.

    Коментиран от #53

  • 19 Уеи

    26 2 Отговор

    До коментар #15 от "СссереМ":

    От далеч и най-вече по походката разбирам кой не ползва биде в тоалетната...
  • 20 некойси

    67 3 Отговор
    До колкото знам ... Щатите са много напреднали във военно отношение и разполагат със симулатор, който по зададени параметри може да предскаже протичането и изхода от дадена операция или цял военен конфликт.
    Просто са посъветвали Тръмп да не се ебава с Персите щото небето може да почернее от ракети :)
    Винаги ми е харесвало, когато американците не могат да правят каквото си поискат.
  • 21 Пино

    10 44 Отговор
    Иран губи!Никой от великите сили няма желание фарситата да станат ядрена сила!Израел и САЩ ще ги мачкат икономически и военно !Глобализацията ще продължава с доста припламвания на искри тук и там но интересите на капитала ще бъдат наложени!Борбата за пазари и за контрол няма нищо общо с дипломацията държавноста и нац. интерес!Всичко е за пари които да донесат още пари!За да не бъда голословен колко банки в света владее Иран?А САЩ и Израел!

    Коментиран от #29, #38

  • 22 Хитър Петър

    52 4 Отговор

    До коментар #3 от "Фатих Мехмед":

    Каквото и знаме да се вее над Александър Невски ти пак ще си бъдеш беден и прост безродник. Колкото и да се опитвате да се присламчите към някой друг народ, винаги си оставате цигани.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Townboy

    43 3 Отговор
    Иран не е лъжица за лакомата уста на САЩ.
  • 25 Ivan

    27 3 Отговор
    Donald Trump e prostitutka na Izrael.
  • 26 Марш в анадола, мекере

    16 0 Отговор

    До коментар #3 от "Фатих Мехмед":

    Фур....
  • 27 И що толкова им се радвате

    23 8 Отговор
    Отдавна са се разбрали за всичко.
    Хвърлят ви прах в очите и вие ше изядете един друг, за чужди измислени каузи...
    Помислете за българския интерес- вижте хубавите неща, продавайте им се, вижте лошите, помогнете да се оправят. Джуджето, бритона , другото джудже, венецуелския цар , иранския султан и другите анимационни герои не им пука за собствените им народи, а вие си мислите, че ше занимавала с вашите интереси. Имам новина- нема да се случи

    Коментиран от #28

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Давид

    6 11 Отговор
    Тръмп и Америка , както и Русия имат такива технологии , че не им са нужни повече войни . Те имат безплатната енергия . И подобни такива . Ако решат от утре няма да има петрол и точка . Сега си разделят света и го преразпределят по нов начин . Просто и Путин и Тръмп имат един общ враг и той се е окопал добре .
  • 31 Насрана соросня

    26 3 Отговор
    От Пентагона са видели, че положението става напечено с Иран и са напълнили памперсите от страх. После са наредили на глупавата патица с перчема, дето им е президент, да дръпне ръчната и спре с перченето и заплахите! Сега сороснята се пръска от яд, защото са извратени, третополови индивиди с промити мозъци!

    Коментиран от #47

  • 32 лапчо лапчев от бсп

    10 4 Отговор
    кажете ве хора а ние да не знаем защо се е отказал чичо Дони защо мълчахте до сега
  • 33 outlander

    3 28 Отговор
    Тръмп се е появил лично в иранската телевизия и се е отказал от война с Иран пред целия ирански народ. Такива щуротии ги говореха и по иракската телевизия едно време, после по либийската, обаче всички знаем какво се случи всъщност, че даже и русофилистичния слугинаж знае и като чуе за Америка и американци, пребледнява и почва ударно да пълни памперси . Русофилистичния слугинаж да налага памперсите, да цуне портрета на аятолаха и да почва да бие рога в пода, че да не мине котка път на чалмата.
  • 34 onq s konq

    13 31 Отговор
    След като Рохани твърди че е "ОТКАЗАЛ" САЩ от военни действия чрез "високия дух и единство" на Иранската нация КАК ЩЕ ОБЯСНИ ПРОДЪЛЖАВАЩОТО ПРИСЪСТВИЕ НА АМЕРИКАНСКИЯ БОЕН ФЛОТ В РЕГИОНА?А защо продължава ТЪПО И УПОРИТО този Рохани да твърди,че САЩ са в протока ЗА ДА ВОЮВАТ с Иран,след като Тръмп обясни досадно много пъти,че Амер. флот е там НЕ ЗА ДА ВОЮВА,А ЗА ДА ГАРАНТИРА БЕЗПРЕПЯТСТВЕНОТО ПОЛЗВАНЕ НА МЕЖДУНАРОДНИТЕ ВОДИ НА ПРОТОКА от танкерите,превозващи нефт за цяла Европа от останалите държави петролопроизводителки?И накрая-ЗАЩО Рохани не ги пробва тия американци чрез едно налудничаво "затваряне на протока"...колко са уплашени и нерешителни?А за каква война със САЩ изобщо говори Рохани,след като при едно стълкновение ще сме свидетели НЕ НА ВОЙНА,А НА ФОРСИРАНА КАСАПНИЦА,при която Иран БУКВАЛНО ше се превърне във "СПОМЕН"?Ееех Рохани,Рохани...хубава чалма,ама под нея "НЯМА НИКОЙ":)

    Коментиран от #36, #49

  • 35 Знам знам🙄

    21 1 Отговор

    До коментар #15 от "СссереМ":

    Кво викаш? Аааа сигурно имаш предвид 27 само на трите подводници заградили Флорида. А пазарлъци мойто момче са второто аз на ковбойците. Ама лошото е че го играят велика нация като Англетата. Тоест не са длъжни да си спазват договореното тоест спазареното. Но тя историята е като природата има си закони и принципи.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 снаил

    23 5 Отговор
    И как няма да се откаже, това не е Ирак. Стъпи ли американец там - жив ще го одерат. И стига с тия войни. Империята на злото друго не знае!
  • 38 Хари

    5 4 Отговор

    До коментар #21 от "Пино":

    Уникредит беше собственост на Кадафи. Не говори за банки. Обикновено са частни.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ

    17 0 Отговор
    Пак си ме трил МОДЕРАТОРЧЕ..!!!Пък разни Катъри,Джендъри,Соросоидни полюцийки ги оставяш да си тролят на воля...!!!В шекели ли взимаш или в доларчета...???
  • 41 JPower

    11 4 Отговор

    До коментар #3 от "Фатих Мехмед":

    Скоро Константинопол ще е отново християнски, а ти ще се вееш на някоя лампа!!!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Бай Яни

    2 7 Отговор
    Крайно време е на тези Американци да си седнат на дирниците си. Имат си всичко, какво им трябва повече. Да дръпна кран четата на всички помощи и проекти. Хем милярди ще спестят, а останалите сами ще се за трият от глад и мизерия, затварят границите, които влезна, влезна. Останалите да си стоят в блатата. Тръмчо вместо да се заяжда, ами изритаи мюсюлманите от страната, прати си ги по постините. Влагай повече в собствената си икономика, земеделие, торизъм. Какво ти трябва повече. А и си има достатъчно собствен нефт. Да не говорим за природните ресурси. Ама сърсемин. Гледай си народа, другите ги остави сами да се справят, грешка ви беше да спасяват Европа от Хитлер и компания. Японците сега щяха да са плътно до Руснаците, а Арабските страни изобщо нямаше да ги има. Серсем.

    Коментиран от #44, #46, #57

  • 44 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "Бай Яни":

    Второто изречение е АБСУРД за америчка!!!!НА въпрос от ,,финансовата криза,, към главен ПРИЧИНИТЕЛ!!! ___ПО_ВЕЧЕ!!!
  • 45 Димитърд

    4 16 Отговор

    До коментар #1 от "Строго Секретно":

    Ей руско зомби. Така наречените от теб памперси убиха в Сирия над 300 руски елитни войници вангеровци. Така, че по кротко се изказвай когато става на въпрос за най мощната, модерно въоръжена и добре обучена армия на Сащ.

    Коментиран от #59

  • 46 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор

    До коментар #43 от "Бай Яни":

    ...свитнаха ме пак...ама то все си мисля че факти са и нация...Тааа,шесто изречение/ТРЪМП НЕ ПРЕДЕ!!!!???Предат ,,ЧУЖДИТЕ? /УЖ!!/ ИНВЕСТИТОРИ!!!ТЯХ се бори да привлече в Америка!!!И ФАКТ!!!ТЕ СА В Китай,НЕ в Америка!!!!Страшната ,,НЕВИДИМА РЪКА НА ПАЗАРА!!!/ С която ни продъниха ушите ТА И КОНСТИТУЦИЯТА НИ!!!!!Е В ТАЗИ ЗАВИСИМОСТ!!!!!!!ТО ТРЪМ!!!!!!! И нашио боко НИЩО НЕ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ!!!>>>>
  • 47 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "Насрана соросня":

    ..освен изброеното ТЕ ВЕЧЕ НЯМАТ И НИТО ЕДНА!!!!СТРАТЕГИЧеСКА>>Бита карта са америте вече...Дже АЗ е изненадах ,щото си мислех ,че ПАТЕНТИТЕ/АКЪЛЪТ!!!/ СА ТЕХНИ!!!....!Е , ВЕЧЕ НЕ СА!!!!
  • 48 Винкело

    1 6 Отговор
    Няма да влизам в дебат с дебили .За мен Д.Тръмп се оформи като НАЙ-ВЕЛИКИЯ АМЕРИКАНСКИ ПРЕЗИДЕНТ .Само ще поднеса ПОЧИТАНИЯТА СИ до номера 2 и 34

    Коментиран от #50

  • 49 Хрис

    9 4 Отговор

    До коментар #34 от "onq s konq":

    Яхай си коня и айде в полето да го пасеш, за друго не ти стига сивото вещество. Би ли казал, кой и как заплашва корабоплаването в Персийския залив, че америте са изпратили тази авионосна ударна група (АУГ). Това е просто една нескопосна демонстрация на сила, защото тази АУГ е в състав, въпрепятстващ воденето на пълноценни бойни действия и в голяма степен я прави уязвима от ответн ирански действия. Ианското ръководство много добре е уловило този момент и използва ситуацията да уязви американцие и да си повдигне рйтинга. Освен говоренето по медиите, ирнски безпилотен самолет най-нахало преудоля орхранението на самолетоносача Абрахам Линкълн и направи перфектни снимки на самолетите на палубата му. Снимките веднага бяха пуснати в световните медии.
    ПреАтел, като как си я прдставяш ти тази "форсирана касапница" вероятно имаш предвит технологичнот превъзходство ? Американците вече 8 години воюват в Авганистан при подавляващо технологично превъзходство и още са под кривата круша. За тая твоя касапница ще са необходими още 2-3 АУГ, всяка с по 1 самолетоносач и по 6-12 кораба с упрвлемо ракетно оръжие и мнго, ама много пехот, артилерия и танкове. За авионосния компонент нямат достатъчно боеготови кораби, мъни йок. Сухопътния компонент трябва да се съсредоточи в райони населени с шиити, които ще им създават големи проблеми. И Най-важното във войните срещу Ирак, Русия отсъстваше, сега ситуацията е коренно различна.
  • 50 Кико

    4 1 Отговор

    До коментар #48 от "Винкело":

    Ти къде си видл и особено валцовано ДЖИЛЯЗО да дебатира -фикс идея.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 БОГАТИР

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Есенин на троловете":

    ГОоОЛЯЯЯМММ СИ ААНННАААЛИТИК....
  • 53 Вили

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Бачо Киро":

    Чиляк, а Иран какво прави, на колко места се намесва.
  • 54 Не глеам таувизия

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Есенин на троловете":

    Бате какво шмъркаш? Искам и аз:)
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 1944

    1 2 Отговор
    всички сес страхуват от руско-ислямските говеда? оставете ги гладни и бързо ще клекнат.
  • 57 Alipi

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Бай Яни":

    Mnogo si dalece ot istinata .
    Ne amerika spasi evropa a evropa spasi
    Amerika.Celta na hitler ne bese nito rusiya
    nito nesto drugo .
    Prosto iskase i stese da forsira Beringoviyat protok.
    No kravvarite se usetiha na vreme.
    I sledvastiyat pat pitay ne e sramno ce ne znaes.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 посмали манго

    1 1 Отговор

    До коментар #45 от "Димитърд":

    първо бяха 2,после 20,после 200 а сега триста?....напомня ми на една приказка,в която мъж казал,че снесъл едно яйце.Докато стигне до царя яйцата станали сто.
    ай,стига вече глупости.Защо не кажеш след 18-те убити вагнеровци,колко американски "специалисти"бяха пленени?
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.