Last news in Fakti

29 Май, 2019 12:21 3 481 8

Смъртни присъди грозят 16 души, изгорили младо момиче

  • бангладеш-
  • нусрат джахан рафи-
  • момиче-
  • изгорено-
  • изнасилване

Роднините на убитото момиче искат убийците да бъдат обесени

Полицията в Бангладеш трябваше да повдигне обвинения на 16 човека днес, включително и ръководителят на ислямската семинария, заради шокиращото убийство на 19-годишно момиче, изгорено до смърт, предаде БГНЕС.

Убийството на Нусрат Джахан Рафи миналия месец предизвика протести в цялата азиатска страна, като премиерът обеща да накаже всички виновни. Тя е била завлечена на покрива на ислямската семинария, където е учила. Нейните нападатели поискали от нея да изтегли обвиненията си за сексуален тормоз, които били подадени в полицията за неин учител.

Когато отказала, Рафи е била залята с керосин и подпалена. Момичето почина пет дни по-късно. Нейната смърт даде гласност на все повечето случаи на сексуално насилие в страната. От полицията съобщиха, че по-късно днес ще бъдат повдигнати обвинения срещу 16-те участници, между които и две съученички на Рафи. „Те ще бъдат обвинени по закона за жените и децата и ние препоръчваме смърт за всички 16 обвиняеми”, заяви водещият разследването Махамед Икубал.

Той сподели, че ръководителят на училището, където Рафи е била ученичка, е наредил убийството ѝ от затвора. В края на март ученичката отива в полицията, за да подаде жалба за сексуален тормоз срещу свой учител. В изтекло видео се вижда как шефа на полицейското управление казва, че това „не е голяма работа”. Икубал добавя, че 5 човека, включително три съученици на Рафи, са я завързали с шалове, докато останалите са я подпалвали. Планът е бил да представят случилото се като самоубийство.

Рафи е била с 80% изгаряния и умира в болницата на 10 април. Но преди това тя записва видео, в което повтаря обвиненията си против директора. Брат ѝ Махмуд Хасан Номан заяви, че иска бърз процес. „Ние искаме всички виновници да бъдат обесени”, каза той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хасан ал кюмюр ал файда

    7 5 Отговор
    Еииии Сериозно ЛИ ??????????????????
    Щот ни вярвам.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    УНИЩОЖАВАНЕТО НА АГРЕСИВНИТЕ РЕЛИГИИ Е ЕЛЕМЕНТАРНО ЗА МЕН ,НО НЯМАМ СРЕДСТВАТА!!! 100 ТОНА ЛАЙНА И 100 ТОНА СВИНСКО /ПЪРВОНАЧАЛНО / ВЪРХУ МЕКА И 50 ТОНА СУРОВИ ЯЙЦА ВЪРХУ ВАТИКАНА ...И НЯМА ДА ИМА ДЖИХАДЕРЪРИ И КОНКВИСТАДОРЪРИ !!! УНИЩОЖАВАНЕТО НА КАТЕДРАЛИТЕ И ДЖАМИИТЕ ЩЕ СИ ДОЙДЕ ОТ САМОСЕБЕ СИ / И ЦЪРКВЕТАТА / !!!!!
  • 6 ПЕНКО

    4 1 Отговор
    А НАПАДНИ МЛАДО МОМИЧЕ В ЧЕЧНЯ ЗА СЕКС !!!! ДЕСЕТ УБИТИ И ШЕСТ В РЕАНИМАЦИЯ -НАКЪЛЦАНИ И ЗАКЛАНИ !!! ТАКА ТРЯБВА ДА ОБУЧАВАМЕ И ТРЕНИРАМЕ ДЪЩЕРИТЕ СИ !!! ЕДИН КОЧ ЗА 100 ОВЦЕ -ДРУГИТЕ СА ИЗЛИШНИ И МАТРИАРХАТ !!!!!!!!

    Коментиран от #7

  • 7 факти

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "ПЕНКО":

    в мюсюлманското консервативно общество, мюсюлманина не би ти дал дъщеря си за жена, ако не се приобщиш, към тях, за разлика от българското общество, тука е разграден двор, и за тва ще сме малцинство и ще си патим.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.