Last news in Fakti

1 Юни, 2019 08:03 4 286 25

САЩ искат Великобритания да излезе от ЕС

  • сащ-
  • великобритания-
  • брекзит

Изказването е на съветника Джон Болтън

САЩ искат Великобритания да излезе от ЕС - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Съветникът на американския президента Доналд Тръмп по националната сигурност Джон Болтън призна, че САЩ искат Великобритания да излезе от Европейския съюз. Причината е, че това ще укрепи военния съюз НАТО и ще покаже уважение към резултата от референдума през 2016 г.

„Страдахме заедно с вас по време на целия този процес. Предпочитанието на САЩ е Великобритания да изпълни това, което поискаха хората и да напусне ЕС. Това е урок за всеки в триумфа на демокрацията. Перспективите на влияние на Великобритания като самостоятелна държава изглеждат далеч по-розови", каза Болтън в интервю за вестник The Daily Telegraph.

„Мисля, че това ще ни бъде от особена полза – да имаме още една силна и независима държава, която ще помогне на НАТО да бъде по-ефективна", каза Болтън. Той заяви в отговор на журналистически въпрос, че САЩ са извоювали успех, обявявайки независимост от Обединеното кралство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николай

    88 5 Отговор
    То на всеки е ясно, че тази работа я организираха американците. Използвайки британския консерватизъм и природна тъпотия. Разделяй и владей. Никой не иска обединена Европа и икономически силен ЕС.

    Коментиран от #10

  • 2 NIKOLAJ

    75 6 Отговор
    НИЕ ТОВА ДОБРЕ ГО ЗНАЕХМЕ,КАКТО ОСЪЗНАВАМЕ,ЧЕ НЕ РУСИЯ НИ ЗАПЛАШВА,А америка Е ВРЕДНАТА ЗА НАС!
  • 3 козяшки келеш

    30 3 Отговор
    Абе Путин е виновен!

    Коментиран от #16, #24

  • 4 Булгар

    48 1 Отговор
    Гадни американци ги е яд че някой може да е по могъщ от тях
  • 5 111111

    44 1 Отговор
    Да излизат, но не искат да излизат без споразумение и чакат да се махне Юнкер, за да им дадат такова. Искат да печелят от общия пазар, но не искат да дават пари.
  • 6 Дедо ви

    49 2 Отговор
    Да, Великобритания ще излезе от ЕС. После ЕС ще си създаде своя армия, за което англичаните пречеха, и край с НАТО.
  • 7 САП

    24 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Перспективите на влияние на Великобритания като самостоятелна държава изглеждат далеч по-розови". То Великобритания отдавна си е троянския кон САЩ в ЕС. Са мечтите са розово. В живота розово е цвета на тия дето ги клатят яко изотзад.
  • 8 некойси

    25 0 Отговор
    Разделяй и владей ... Ето от къде всъщност идва натиска върху политическата система на британците
  • 9 Димитър

    29 3 Отговор
    Важното е по вестниците и телевизията да се говори повече и повече, че Путин иска да раздели европа. Че сащ си били признали че това е тяхна заслуга ще мълчим и ще се правим на слепи и глухи.
  • 10 Borislav Popov

    2 13 Отговор

    До коментар #1 от "Николай":

    В какеъв смисъл никой не иска ? Не искат обединена Европа, само рускте и американските чифути и част от британските !
  • 11 Баце

    20 1 Отговор
    Тоя Болт-ън има вид на треторазряден партиен функционер от соц.застоя ма Брежнев и понеже е порядъчно тъп за такъв му остава единствената алтернатива - да го играе "ястреб" и да се цепи безпардонно с кухи фрази по всеки въпрос. Айде Болт-е дедо МакКейн те чака.
  • 12 Анонимен

    19 0 Отговор
    Лошото, че Великобритания е с най големия флот. Имат най много бойни кораби, най много ядрени подводници, изтребители, ракети и са повече от всичките 28 държави взети заедно. Германия е кастрирана от всякъде и не сме дори да си ремонтира старите танкове, че някой да не ги обвини в нацизъм. Само Франция имат ядрено оръжие, а останалите са с изтребители, колкото да им патрулират небето.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Божкеййййй6767

    22 0 Отговор
    Стана ли ви ясно КОЙ е инициатора за БрейкЗит?А обвиненията/предполагам/за щяло и нещяло срещу Русия са параван.....
  • 16 Kcaniba

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "козяшки келеш":

    Руските хакери и Путин винаги са виновни!!!
  • 17 САЩ СА НА КОЛЕНЕ

    14 2 Отговор
    Пред военната мощ на Руската федерация!
    Великобритания да излиза от ЕС, да обявяват война с краварите на Русия, а така НАТО 100% ще се разпадне, да се се цунат с руските ракети - кинжали, Сармат, Авангард... (и ПОСЕЙДОНЯ.. хахахахаха.. той ще е много ефективен за англетата и ще им влезе много маззззнооо отдолу... хахаххаааха) и да се свършва - ФАЩ ще се превърне в пуста и вулканична територия, защото и Йелоустоун може да изригне, а част от Великобритания ще потъне и ще стане подводна атракция за следващите поколения! Колкото и да не им се иска на русофобската сган, това е положението и такава ще е развръзката при евентуална война с Русия... ахахахахахах...

    Коментиран от #21

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Мухахахаха

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Ха ха":

    нема ли да те гъделичка с мустака... или ти отвисоко ще му ги пускаш... големи и топли?!
  • 20 Етна: да се готви Йелоустоун

    7 1 Отговор
    Тия х-американци!
    Сутрин се сърдят на себе си, а след обяд на целия свят.
    Обръснай си мустака, кат ядеш на не се задавиш от некое влакно.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ФАКТ

    1 0 Отговор
    Не искаме НАТО, ОТДАВНА не трябваше да има войни!!!! Тези,които ги разпалват ще бъдат наказани !!! А Великобритания не трябва да излиза от Европейския съюз !!!! Пари,пари и пак пари ,не се наядоха на ПАРИ някои хора !!!! Но с ПАРИ, НЕ МОГАТ ДА СИ КУПЯТ РАЯ !!!!! САМО това НЕ МОГАТ !!!!
  • 23 ФАКТ

    4 0 Отговор
    САЩ , може и да искат да смажат ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ,но това не трябва да се допуска !!!!
  • 24 Красимир

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "козяшки келеш":

    Шегата си е шега, но за съжаление сте прав донякъде! Американците са ясни от доста време насам в това отношение (просто Тръмп е първият американски президент, който открито заявява това): те ясно си дават сметка, че трудно биха могли да се конкурират с една действително обединена Европа (по модела на САЩ - Съединени Европейски Щати). А Обединена Европа плюс Русия е непобедима комбинация - само да си представим това обединение на европейската финансова, икономическа, научна и технологична мощ с възможностите, предоставяни от Русия: необятен пазар и неизчерпаем източник на суровини и енергия плюс работна ръка (умишлено не споменавам научния потенциал на Русия - дори и без него тази комбинация ще е просто без аналог).
    Та, американците са ясни - те просто нямат избор и трябва да работят против създаването на такова "чудовище". Но докога Путин ще работи в тяхна полза? Той също целенасочено подкопава обединената Европа в стремежа си да наложи Евразийския модел, който е пълна утопия и просто няма как да се случи. Единственият полезен ход на Русия е да се обедини с истински обединената Европа; работейки за предварително обречения на неуспех Евразийски Съюз, Путин съдейства на САЩ в борбата им за разединението на Европа и по този начин ще спомогне за ликвидирането на единствения му естествен съюзник: Обединена Европа. Да се залъгваме ли, че след като се справят с обединената Европа САЩ няма да отправят взор към Русия?! Наистина, това е въпросът: докога Путин ще ра
  • 25 Красимир

    0 0 Отговор
    (Продължение на горния коментар-отговор на #3):

    Наистина, това е въпросът: докога Путин ще работи в полза на интересите на САЩ, водейки, на практика, самоубийствена политика: само съюз между Обединена Европа и Русия може да се противопостави на САЩ; поотделно и Европа, и Русия, а също и Китай са обречени да станат лесна плячка на САЩ (споменавайки Китай, нямам предвид, че и те трябва да са част от съюза Европа-Русия - просто са прекалено различни, а и няма нужда от тях в този съюз - те ще да другия гигант в позицията на САЩ: принудени да се съобразяват с "чудовището" ЕС + Русия).