Last news in Fakti

1 Юни, 2019 10:33 1 614 15

Тръмп одобри Борис Джонсън за премиер

  • доналд тръмп-
  • великобритания-
  • премиер-
  • борис джонсън

Всички кандидати за поста премиер на Великобритания да повишат парите за отбрана

Тръмп одобри Борис Джонсън за премиер - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп подкрепя кандидатурата на Борис Джонсън за премиер на Великобритания. Той призовава всички кандидати да обещаят да повишат разходите за отбрана. „Смятам, че Борис ще свърши много добра работа. Той ще се справи отлично", заяви Тръмп за бившия британски министър на външните работи и едно от водещите лица на кампанията за Брекзит. Джонсън е един от фаворитите за приемник на Тереза Мей начело на Консервативната партия.

На 3 юни Тръмп пристига във Великобритания на тридневна държавна визита по покана на кралица Елизабет, след което ще участва във възпоменателни церемонии във Франция, посветени на Втората световна война. Ще посети и Ирландия.

Тръмп е доволен и от обещанието на британския министър на външните работи Джереми Хънт за повишаване разходите на Обединеното кралство за отбрана. „Обединеното кралство трябва да може да се защитава. Това е прекрасно и много специално място", заяви президентът и отбеляза, че по-високите разходи за отбрана от британска страна биха могли да доведат до увеличаване на износа на американско военно оборудване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    20 1 Отговор
    Искам да питам тава не е ли намеса на суверенна държава! :(
  • 2 t34

    12 1 Отговор
    Трябва да се отбраняват от Краварите! ДОКАЗАНИ ТЕРОРИСТИ!!!
  • 3 Borislav Popov

    4 7 Отговор
    Дончо е брутален, пере ги наред всички, не признава ни Путин, ни Ердоган и във Великобритания даже вече премиери назначава.
  • 4 Болен соросоид

    4 8 Отговор
    Путин и руските хакери се опитват да си изберат кой ще е следващия премиер на Великобритания, ама няма да им мине номера. Тръмпи вече го е избрал..... ;)

    Коментиран от #6, #13

  • 5 Аз съм

    6 0 Отговор
    Нормално, той му е като астрален близнак.
  • 6 любопитен

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Болен соросоид":

    Е кой избра Тръмп? Значи кой избира всъщност Джонсън?
  • 7 Най-накрая!

    4 0 Отговор
    Казват си го директно - който, както иска да го приема...
  • 8 Гостът

    4 1 Отговор
    Лудите се подкрепят.

    Коментиран от #12

  • 9 Jacques Yves Moineau

    4 1 Отговор
    Краставите кучета се надушват
  • 10 А,де ...

    2 2 Отговор
    И добре, че го е харесал. Ако беше казал -''Не'' , както за Мадуро .... Отиде си великата Британия. Опозиции,преврати, санкции ...цирк.
  • 11 На интернационалистката,

    0 0 Отговор
    Меркел, дърпаща чергата само към Германия, па не била патриотка, и се стеснява влиянието! Що й трябваше, на кравата, от левият ъгъл, я буквалният и преносен смисъл, да се заяжда с чичко Дони? Защото толкова й в акълат!
  • 12 Днес,

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гостът":

    И преди, нормалните, са обявени за луди!
  • 13 Generalissimo FRANCO

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Болен соросоид":

    Руските хакери са и в този блог! С различни псевдоними (което е детска игра да се случи), ТЕ винаги гласуват "НЕ", т.е. "червено", ако в някаква степен са засегнати интересите на КРЕМЪЛ.....Разбира се, интересите на България (член на ЕС/НАТО) не винаги съвпадат с тези на САЩ (особено, след като Тръмп заяви: "America first!). Но (!), при една обединена в ЕС Европа, в една разединена Европа по отношение нейната обща сигурност, КОЙ освен Oncle SAM ще гарантира (чрез НАТО), нейната неприкосновеност при нескритата амбиция за реванш на Кремъл? Путин се готви за мащабна война, и само наивни люде, (които не са чели историята на Руската империя), ще му повярват на пацифистичните уверения! Мисля, че той ще предизвика (когато е напълно уверен, че моментът е подходящ) , конфликт с Грузия, а след това с Украйна ..,

    Коментиран от #14

  • 14 Хи их хи

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Generalissimo FRANCO":

    Аха,точно! А Путин е под кревата ти!
  • 15 любопитно

    3 0 Отговор
    Ние знаем, че американците назначават министри в много страни, вкл. у нас. Но не е ли смешно и жалко да се обявява това по медиите?