Last news in Fakti

2 Юни, 2019 11:00 5 844 37

Израел атакува Сирия - Юни 2019

  • израел-
  • сирия-
  • атака-
  • ракети-
  • голански възвишения

Нова размяна на удари

Израел атакува Сирия - Юни 2019 - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Израелската армия потвърди, че е изстреляла ракети срещу позиции на сирийската армия, предаде ТАСС. Това е поредна офанзива от страна на израелските въоръжени сили.

Израел заяви, че е изстрелял ракетите в отговор на ракети, изстреляни от територията на Сирия по окупираните от Израел Голански възвишения. В свое изявление израелските въоръжени сили посочват, че държат за отговорен сирийския режим за всяко действие срещу Израел, предприето от сирийска територия.

"Вчера вечерта две ракети бяха изстреляни от сирийска територия по посока планината Ермон на Голанските възвишения. В отговор израелски изтребители и военни хеликоптери поразиха няколко военни цели на сирийската армия. Сред тях бяха две артилерийски батареи, няколко наблюдателни постове на Голанските възвишения и батареята СА-2. По време на атаката бе задействана израелската система за противовъздушна отбрана заради оръдейния огън по израелските самолети", посочиха военните.

"Нито една от ракетите на сирийската противовъздушна отбрана не падна на територията на Израел. Израелската армия държи отговорен сирийския режим за всяко действие срещу Израел от сирийска територия и ще действа безкомпромисно при всякаква дейност от територията на Сирия срещу Израел. Армията продължава да действа против всеки опит за нанасяне на вреди на израелските граждани и територия и е готова да защитава гражданите на Израел", посочват израелските военни в изявлението си.

По данни на сирийската информационна агенция САНА при израелските удари са убити трима сирийски войници и седем бяха ранени. Според САНА Израел е пуснал няколко ракети по околностите на град Кунейтра на 40 километра югозападно от Дамаск.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Тошко

    53 28 Отговор
    от гореспоменатото се разбира че Сирия е атакувала Израел! Нормално е Израел да ги е яд след като сирийската армия разпердушини всички агенти на ЦРУ и мосад работещи в Сирия!

    Коментиран от #5

  • 3 Грух

    46 23 Отговор
    А Западът защо не скача възмутен и не налага санкции ?!

    Сигурно защото Израел е от "наште" !

    С тия двойни стандарти няма да продължи дълго.
  • 4 Ройтерс

    9 6 Отговор
    Не е баш така!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 СССРБарета

    24 22 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    е държат отговорен Башар Асад по техните думи а пък нищо не може да му направят! Що така бе американски подлоги? А защо не държите отговорен Путин? И защо не вземете да пробвате да атакувате руската база? атака в околностите на някакъв опустошен град!?

    Коментиран от #8

  • 7 СССРБарета

    31 21 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    великите победи на джендърите са все срещу малки опустошени държави джуджета или техните племена! що не пробвате с Китай, Русия или някой от техния ранг!

    Коментиран от #12

  • 8 гост

    28 28 Отговор

    До коментар #6 от "СССРБарета":

    Ами чакат руската база да се пробва да стреля по Израел , че да видиш какъв хубав музей " бивша руска база" ще стане , хахахха !!!!

    Коментиран от #11, #13, #18, #34

  • 9 Бесен Язовец

    12 15 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    Изстреляха тази нощт работодателите премията ти в пустинята на Сирия!
  • 10 СССРБарета

    18 19 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    ама пък им признавам на Израел за две ракети трима загинали! докато атаката на краварника 117 супермодерни ракети нито един загинал и само трима ранени! Израел може да са поразили някакви клошари в околностите на града но все пак нещо са направили докато краварника абсолютно нищо!
  • 11 Монгола

    5 11 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Може да се пробват и в Близкия Изток ще се появи държава от стъкло!
  • 12 гост

    32 20 Отговор

    До коментар #7 от "СССРБарета":

    Абе помниш ли джуджето нещо плямпаше скоро , "небето над Сирия е затворено от НАС !!!!!! Пиле не може да прехвръкне без руско разрешение !!!! " , ахаххахаххахахахх !!!!!!

    Коментиран от #15

  • 13 СССРБарета

    18 24 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Ох Мамин златен че да не видиш после бивша държава Израел! Путин ако си разклати ташаците Израел Ще изчезне бе охлюв! Добре че натаняхо отвреме-навреме ходи да се мазни в Москва! затова руснаците са по-благосклонни досега Путин не е ходил в Израел докато нетаняху ходих Москва четири пъти за две години та даже и на военния парад Миналата година беше плътно до Путин!

    Коментиран от #24, #37

  • 14 НАТО ВЕЦ

    21 18 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Нито една от ракетите на сирийската противовъздушна отбрана не падна на територията на Израел - Това изречение е еманация на практическа неграмотност. "Скъпи" не ходили в армията "момченца", ракетите на ПВО се самовзривяват след определена дистанция, дори когато не са поразили целта си. Иначе, Голанските възвишения не са територия на Израел. Те са толкова техни, колкото Косово е албанско.
  • 15 СССРБарета

    15 20 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    да прав е нито една ракета или снаряд не е паднал върху двете руски бази въпреки многократните опити на служителите на ЦРУ да го направят! двете руски бази са защитени и там Небето е запечатано!

    Коментиран от #17

  • 16 Америка е кочина

    19 17 Отговор
    Израел са много хитри! възползват се че Сирия е раздирана от войни и не може да се оправи от всички страни я атакуват! стреля в Сирия и твърди че били ирански бази и така нататък! Питам се защо на пробват да нападнат Иран ама сами! защото Иран не е случайна държава!

    Коментиран от #28, #31

  • 17 гост

    19 15 Отговор

    До коментар #15 от "СССРБарета":

    Аааа , така ли било , значи си пазим базичките , а съюзниците , дето сме отишли да ги "спасяваме" , кучета ги яли , ахаххахах !!!! Руснак да ти е съюзник ша знаеш , враг не ти трябва , ахаххахах !!!!

    Коментиран от #21

  • 18 Бай хой

    19 8 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Да обаче помним как след свалянето на руския самолет беше затворено небето и над целия Изсраел и източно Средиземно море, за учение де. И великите ти Изсраел се подчиниха. Едно самолетче или фърколетче не се вдигна от цялата им територия. А цялата им военна управа направи пътека до Кремъл за да дава обяснения. Това са фактите. Тия дивотии си ги разправяйте в джендър обществото.
  • 19 Госあ

    8 14 Отговор
    Ах тея мошета долни. Тъкмо се закрепи по някакъв начин положението и тия продължават да ръчкат 😠 То е ясно на кой са маша де !
  • 20 Връх на пропагандата и наглостта

    11 17 Отговор
    Значи грозните, мазни чифути, които окупираха Голанските възвишения щото от там се снабдяват с вода и не искат да си плащат, нито пък да потдържат приятлески отношения със съседна държава, твърдят че защитават народа и територията си. Смърт за това племе.
  • 21 Бай хой

    9 14 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Руснаците са там за да помагат на Сирия срещу ИДИЛ. Израело-иранските и сирийско израелските конфликти са нещо съвсем различно. Освен ако мислиш че ИДИЛ и изсраел са едно и също раково образование. Израел е окупирал част от Сирия и Иран помага в тоя конфликт. Израел пази руските бази потому что если Русия вземе отношение по този проблем евреите немедлено ще се приберат в определрните им от ООН територии.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Spermoslav Popov

    20 10 Отговор
    Добре ве, С-300 и С-400 там ли са изобщо или това е поредната лъжа на насрассия?

    Коментиран от #29

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Земя Въздух

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Ракетите на ПРОТИВОВЪЗДУШНА ОТБРАНА нямат за цел да падат на чужда територия , те преследват летящи цели , и ако се разминат с тях се самоунищожават във въздуха , но не е изключено и да паднат парчета от тях някъде. За противниковите територии , има съвсем друг клас ракети - Земя -Земя.

    Коментиран от #30

  • 26 рашка е в колапс

    14 9 Отговор
    С400 отново ни разбрали, ни видяли :/
  • 27 Всичко руско е скрап

    15 7 Отговор
    Къде са С 200 ,С 300 и С 400 ?
  • 28 Варненец

    14 6 Отговор

    До коментар #16 от "Америка е кочина":

    Преди години Израел ги удари и разруши ядрените им инсталации. И сега могат да ги ударят, стига да решат. Московци, не плюйте по Израел, те ви направиха ядрена сила. Учете се от вашите съветски кумири, никога не са казали лоша дума за тях.
  • 29 Е па дали

    6 11 Отговор

    До коментар #23 от "Spermoslav Popov":

    са там питай твоите приятели които обстрелваха руската база десетки пъти,друг е въпроса ,дали са живи да ти отговорят
  • 30 Всичко руско е скрап

    11 3 Отговор

    До коментар #25 от "Земя Въздух":

    Да -така е . А какво се случи с двете ракети земя /земя изстреляни по Израел ?

    Коментиран от #35

  • 31 Петърм

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Америка е кочина":

    Моли се да няма "лети, лети чалма". 44
  • 32 Ghjjgvgg

    3 3 Отговор
    Голанските възвишения са сирийска територия и там армията спокойно може да обстрелва и атакува всякакви терористи включително и израелските.
  • 33 бат Рамбо е гей

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    И ми то за това е противовъздушна отбрана - не ракети земя - земя ! Аман от неграмотни украинци !
  • 34 Наташак Кобилкин

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Ей молец с400 са отбранителни не нападателни,гост безмозъчен
  • 35 СССРБарета

    7 4 Отговор

    До коментар #30 от "Всичко руско е скрап":

    къде е s400? А къде е Башар Асад? А къде е Ким Чен Ун! А къде е Николас Мадуро? Значи s400 работи! подкрепата за Сирия е достатъчна за да прекъсна болничен амбиции на евреите! А някои джендър ще ми обяснили Защо нетаняху чисти пагоните на Путин по време на парада в Москва!
  • 36 С400 и С300 кьоросум табели

    2 3 Отговор
    Израелските Ф16 се поразходиха над Сирия пуснаха им няколко ракетки за сплашване и се прибраха обратно
  • 37 Петър

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "СССРБарета":

    Ще остане без тях.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания