Last news in Fakti

3 Юни, 2019 16:40 11 230 34

Голяма сирийска сделка! Башар Асад остава?

  • сирия-
  • башар асад-
  • русия-
  • джон болтън-
  • израел-
  • голански възвишения

Кремъл се задължава да предприеме конкретни стъпки към възпиране на Техеран

Голяма сирийска сделка! Башар Асад остава? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Среща на представители на САЩ, Русия и Израел в Ерусалим вероятно ще сложи край на противоречията между трите държави за Сирия.

Според арабското издание "Аш Шарк ал Аусат" съветникът на американския президент Доналд Тръмп по сигурността Джон Болтън, секретарят на Съвета за сигурност в Москва Николай Патрушев и шефът на Съвета за национална сигурност на еврейската държава Мейр бен Шабат ще подпишат документ за политиката на Вашингтон, Москва и Тел Авив към близкоизточната страна.

Предвижда се САЩ да признаят сирийския президент Башар Асад за легитимен ръководител в Дамаск и да престанат да настояват за неговото отстраняване от власт. Русия се задължава да предприеме конкретни стъпки към възпиране на действията на Иран в Сирия.

Москва и Вашингтон също поемат ангажимент да подкрепят в името на сигурността в Близкия изток правителство на Бенямин Нетаняху, независимо от резултатите от резултатите от предсрочните избори за парламент през септември.

"Еврейската държава се задължава да не изпраща допълнителни военни подразделения в оспорваните между Дамаск и Тел Авив Голански възвишения и да не строи еврейски селища в региона", посочи още изданието.

САЩ от началото на бунтовете срещу Асад през 2011 г. се бяха обявили за свалянето на сирийския лидер от власт. Москва и Техеран са основни съюзници на Дамаск.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    69 11 Отговор
    Ами къде е Ердоган с големите топки в цялата тая история...то май се оказва че никой не бръсне Турция за слива...Нали уж беше фактор в региона..ооопс -в света.😂😂😂😂

    Коментиран от #8, #23

  • 2 onq s konq

    18 53 Отговор
    За СЕТЕН ПЪТ САЩ постигат целта си - в случая- ДА СМАЧКАТ ИРАН и да "ОСИГУРЯТ" иЗРАЕЛСКИТЕ ИНТЕРЕСИ.А Башар...го оставят на Турция.

    Коментиран от #4, #6, #9, #30, #32

  • 3 ****

    48 10 Отговор
    Айде още една фейк новина,че то се знае от преди,че Асад си остава и без договорки,и какъв е интереса на Русия да си разваля отношенията с Иран,за да угоди на еврейте и краварите.На някого много му се иска така да стане,но не е познал.

    Коментиран от #7

  • 4 винаги съм подозирал че

    35 6 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    конят е по умният от двама ви.
  • 5 Kcaniba

    20 6 Отговор
    Айде, пак мела бият пред Императора!!
    сороснята е травмирана
  • 6 гост

    8 21 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Забравяш бонуса , мадурко си отива !!!! Вече почнаха да изтеглят руските "съветници" , че и сметки за плащане му написали , хахаххахах !!!!!
  • 7 Анти милиционер

    7 15 Отговор

    До коментар #3 от "****":

    Милиционерът се счучи да се навежда на жидовете. Не се прави на улав.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 касапина

    16 9 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    По правилно е ,че оставят турция на Асад, нали има задача да прави на кюрдите държава''и без това келявия аскер трепери от него'' отговарям предварително на помакоциганите, че нашата държава не е в кочината, а е в ВИП зоната, и турчолята никога няма да са там.

    Коментиран от #14, #25

  • 10 сикиш

    21 5 Отговор
    Иран получава пълни гаранции от Путин срещу американско нападение. Отпадане на санкциите и връщане на пазара на нефта. Ердоган има свобода да действа срещу кюрдите. Асад остава. САЩ се изтеглят без срам, а не както от Виетнам.

    Коментиран от #15

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 DIR

    7 1 Отговор
    А Ердо на какво мнение е? В продължение на това решение Русия трябва да си изтегли зелените човечета, но пък Турция ще нахлуе за да гони кюрдите, а те са приятели с Дончо. Иран ще си затрае , но ако и Моше си трае, предвид "любовта" между Моше и Ердо , а трябва да се спасят кюрдите и в този момент Садамците дават автономия на кюрдите ... ще има мнооого приказки и малко действие , а що невинен народ ще изгине...
  • 13 Анти милиционер

    3 11 Отговор
    Група, наричаща се "Хомосексуалисти за Путин", обяви планове да организира демонстрация в подкрепа преизбирането на руския лидер Владимир Путин, пише "Москва таймс".

    Организацията е поискала разрешение от властите в Санкт Петербург митингът да се проведе на 3 март в руския град. Те очакват на него да участват около 600 хомосексуалисти, които подкрепят Путин.

    Инициативата е подета само няколко дни след разпространението на хомофобско видео, в което се предупреждават руснаците от сериозни последици, ако не гласуват на президентските избори на 18 март.
  • 14 гост

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "касапина":

    Публикувано във факти.бг: По правилно е ,че оставят турция на Асад...мдаа,май има нещо верно ,че напоследък Башар и руснаците яко натиснаха педала в Идлиб и май карат наред..то се видя че от турчаците нищо не става и на Путин му писна от джагалски номера, та реши сам да си свърши работата.По едно време Ердо си биеше задните части в тавана-офанзиви,прочистване от терористи,30км коридори за сигурност и накрая едно нищо.А преди десетина дни имаше някаква операция на пишман командосите в Северен Ирак ама само толкова -или им събират кокалите из кукурузищата или са се хванали за гушите,ако не могат да си разделят крадените тенджери и тигани от изоставените домове.
  • 15 DIR

    10 2 Отговор

    До коментар #10 от "сикиш":

    Кюрдите са приятели на САЩ, но няма да се учудя ако ги пожертват. Няма да е за пръв път велика сила да си прецаква малките съюзници.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Матей

    8 3 Отговор
    Интересно по чие хрумване е тази среща,обикновено е по инициатива на страната-домакин,значи Израел.Усетиха дебелия край и с малки отстъпки искат отсреща големи.Големия им зор е да накарат Иран да си спре ядрената програма.Гамбита е сложен,Путин отново ще намисли ходове като гросмайстор и ще се наложи като основен арбитър в Близкия Изток.

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 гост

    4 10 Отговор

    До коментар #17 от "Матей":

    Напротив,Путин отдавна е в положение на цугцванг,още от времето когато Турция му свали самолета,а сега в момента е още по-зле-хем е съюзник с Ердоган ,хем прочиства Идлиб със силите на Асад от терористите ,подкрепяни от Турция,хем патрулира съвместно с кюрдите зоната източно от Манбидж, което пък не се харесва на Ердоган..въобще -оплелел се е като пиле в кълчища...а такъв та..ак ,дето си направиха еврейчетата та сирийците му опукаха разузнавателния самолет е съизмерим само с резила на турчаците край Дахук (за Вагнеровци даже не искам да споменавам).Така че и Путин ги надроби едни дето...колкото до Иран-ако продължава така още два-три месеца без приходите от нефт (ежедневните продажби са паднали от 1 500 000 барела на под 400 000) ще бръснат брадите на моллите с мидени черупки по кьошетата.

    Коментиран от #20

  • 20 Хихихихи

    9 4 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Сега ако и добавиш как каубоите подкрепят "опозицията" в Идлиб,който се контролира в 80% от преименуваната Ал Кайда, как са съюзници с Турция в НАТО, пък подкрепят кюрдите. Как са опора на иракското правителство пък допускат в Ирак да има 11 турски военни бази и турчолята да си ги бутат кюрдите, когато си искат! Бе направо гении в шахмата са любимите ти американци!

    Коментиран от #22

  • 21 999

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "DIMO":

    Малеийй...абе брато,земи ограничи малко яденето на пържоли и пръжки в летния сезон ,че в тия жеги никак не е здравословно за мисловната дейност...
  • 22 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #20 от "Хихихихи":

    Не знам кой кого подкрепя,ама допреди десетина дена геврекчията ревеше като саранска мечка срещу съюзника си в NATO, че е доставил над 500 камиона оръжие на кюрдите,които изнесоха основната тежест в битките срещу ИДИЛ.А и още чакаме (от ноември ) прословутата операция срещу кюрдите дето май се отлага за бъдеще несъстояло се време.

    Коментиран от #24

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Охооо закъсняваш с новините

    3 7 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    От близо седмица любимите ти кюрдски терористи излитат на ята към всевишния

    Коментиран от #26

  • 25 ВИП зона в кочината?

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "касапина":

    Ще ме умориш от смях бре.. всички циганобългари ли сте такива шегаджии или ти си се напушил с нещо специално?
  • 26 Хахахаха

    2 2 Отговор

    До коментар #24 от "Охооо закъсняваш с новините":

    Пак си преял с домуз...абе верно си е убаво,ама като не ти понася,земи го поограничи малко
  • 27 СССРБарета

    5 3 Отговор
    Ето това е да си долен соросоид! вече Башар Асад няма да е престъпник убиец На собствения си народ на деца и така нататък от утре вече според американците ще е законно избран и борец за демократични ценности! Xaxaaaa! пък бенямин нетаняху ще има възможност пак да потърка и да излъска пагоните на Путин защото Путин им каза а сега им го доказа че без него Световният ред няма да съществува в този му вид и Русия ще бъде непреодолим фактор с който всички ще трябва да преговарят и да се съобразяват точка!
  • 28 Путин

    6 2 Отговор
    Америка на първо място.......... ама не и пред Русия!
  • 29 България мрази НАТО и обича Русия

    5 4 Отговор
    видяха че се оформя добър и мощен Военен съюз между Русия Иран Турция и Сирия от една страна и САЩ и техния клисар Израел от друга! изхода e Ясен мисля за всички нормално мислещи хора!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Ivan

    2 1 Отговор
    Sataninskite Izrael i USA obu4avat i finansirat Al Kaida v Siria.
  • 32 Мафа Низакура

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Четеш написаното както дявол евангелието. За каква постигната цел говориш, след като нищо не е подписано? Всичко е в бъдещето и я стане, я не. Така че не се радвай предварително КОНЬО.

    Коментиран от #33

  • 33 Мафани Закура

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Мафа Низакура":

    Виж сега, спориш с коня...😎
  • 34 АНАЛИЗАТОР

    1 0 Отговор
    Важната сделка тепърва предстои, и затова руснаците трябва да направят някоя и друга отстъпка на места, които не са им толкова важни, но които те много тарикатски направиха, че да изглеждат важни. За сметка на това, американците ще насилят света да признае присъединяването на Крим, и разделянето на Украйна, което пък е свързано с падането на санкциите с/у Русия. В сферата на руските интереси, вкл. и чрез присъствието на руски военни, ще остане както Сирия, така и Египет и Либия, и някои страни в Африка. Ако руснаците наистина се изтеглят от Венецуела, (което не ми се вярва), то там ще се настанят кубински/китайски войски, с подкрепата на Русия, Китай и Иран. Китайците няма да оставят току така нефта на Венецуела на американците...