Last news in Fakti

7 Юни, 2019 09:27 7 383 12

Сирийските бунтовници в мощно настъпление

  • хама-
  • сирия-
  • башар асад-
  • рами абдел рахман

Враговете на Дамаск превзеха три села в провинция Хама 

Сирийските бунтовници в мощно настъпление - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сирийски бунтовници постигнаха победа срещу правителствените сили в северната провинция Хама, предаде ДПА.

Базираният във Великобритания Сирийски център за наблюдение на човешките права и джихадистки групировки установиха контрол върху три села, контролирани досега от сирийските правителствени сили.

"Превземането на тези села ще окаже натиск върху правителствените сили, които са позиционирани в стратегическото село Кфар Набуде", каза ръководителят на организацията Рами Абдел Рахман.

По негови данни са загинали поне 21 войници и 14 бунтовници.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анализатор

    17 56 Отговор
    Руснаците навлязоха в изпражненията!!!!!!!
    САЩ си постигнаха своето(източна Сирия) и сега с пуканки в ръка гледат шоуто. Сирийската армия е много изтощена, а само с бомбардировки не става. Ако наистина са приятели с Асад а не само си гледат интереса, ще ги снабдят с модерни оръжия и да се приключва всичко, защото всички знаем Българската история след много войни дори и супер победоносни следва упадък, в момента САА е на ръба на изтощението и само голямо превъзходство в оръжията би им помогнало.
    Иначе на практика в момента Ислямска държава се премести в Идлиб и чака своят момент отново да се разрастне.
  • 2 Kcaniba

    62 16 Отговор
    Базираният във великобритания....
    С една дума, пак старата схема на жидомасоните - талибанщина, партизанщина и терор на мирното население!!!
  • 3 Сашо

    40 9 Отговор
    Ние разбира се злорадстваме и се радваме на успехите на ИДИЛ.
  • 4 Borislav Popov

    26 2 Отговор
    Сега, тези бунтовници от кои бяха, дето ги уничтожиха руснаците или дето ги уничтожиха американците ? Понеже те май, колкото по вече ги уничтожават, толкова по вече те се увеличават и на войната в Сирия не и се вижда края и точно това го желаят и руските и американските чифути. Важното за тях е патаклама да има и търговията с оръжие да върви.

    Коментиран от #5, #10

  • 5 Анализатор

    6 20 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    Говориш глупости, никой не иска война!!!!
    Американците приключиха и сега берат плодовете.
    Руснаците навлязоха в калта не за друго а понеже при Америте Кюрдите не бяха изтощени а при Руснаците САА е на ръба.
    Освен това на изток терористите бяха изолирани както и на юг срещу Асад а тука имат подкрепата на другите терористи от Турция.

    Коментиран от #6

  • 6 Borislav Popov

    28 3 Отговор

    До коментар #5 от "Анализатор":

    Колега уверявам те, че ако руснаците и америкаанците пожелат тази война в Сирия да приключи, до сега 100 пъти щяха да го направят, проблема е, че те не желаят.

    Коментиран от #7

  • 7 Анализатор

    4 20 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Еми тя приключи на изток!!!!
    И САЩ и Русия си научиха урока, не може да влезеш с танковете и да победиш!!!!!! Само след няколко месеца бурените ще израснат!!!!!!
    Война се печели от местно население което да комуникира и да управлява друго местно население!!!!
    На Изток са Кюрдите макар и малцинство в някои райони те са местни и се разбират с Арабите. На запад Асад трябваше да контролира всичко обаче след близо 10 години война не е лесно армията е на ръба!!!! Руснаците това което нямат за разлика от САЩ и Турция са ПАРИ!!!!!!!
    При една финансова инжекция със сигурност ще се намерят наемници които да ударят едно рамо на оредялата САА.

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 падналия ангел

    18 1 Отговор

    До коментар #7 от "Анализатор":

    Само дето кюрдите изобщо не се разбират с арабите на изток от Ефрат. Има бунтове, има атентати срещу кюрдската власт, но тука угодно се подминават тези новини.
  • 10 Запознат

    16 1 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    Абсолютно си точен в коментара си. Цялата работа е да се разпалват локални конфликти и да се разшири оръжейният пазар от който и руснаци и американци генерират огромни печалби. На никой не му дреме колко цивилни ще бъдат смлени в месомелачката. На времето служих в камбоджа и бах свидетел на чудовищни злоупотреби с хуманитарни помощи и търговия с оръжие иначе по телевизията бълваха как непоколебимо се борят с червените кхмери. Същите тия които им продаваха същото оръжие с което после стреляха срещу нас. Виждал съм как американски военни съветници си пиеха уискито с същите тия пол потовци с които трябваше да воюват. Истината е че всички сме пионки в играта на големите корпорации.
  • 11 Kiki

    1 0 Отговор
    Е голям разбирач е този "анализатор",не са ти ясни нещата,но дращиш глупости.
  • 12 Расате

    2 0 Отговор
    Защо не се напише, че са превзети три християнски села и че Тахрир Аш Шам(Ал кайд) атакуват християнският анклав в Северна Хама състоящ се от два големи града и няколко села.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания