9 Юни, 2019 20:00 1 757 3

Венеция не иска круизни кораби в лагуната

  • венеция-
  • италия-
  • протест-
  • круизен кораб-
  • лагуна

В демонстрацията се включиха десетки гондоли и моторни лодки, които преминаха по каналите на града

Венеция не иска круизни кораби в лагуната - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Няколко хиляди души демонстрираха във Венеция с искане да бъде забранено влизането на големи круизни кораби в прочутата лагуна - седмица след като такъв плавателен съд се удари в туристическо корабче, предаде Франс прес.

В шествието според италиански медии са се включили между 5000 и 6000 човека. Те преминаха следобед през центъра на Венеция зад транспарант с надпис "Големите кораби вън от лагуната".

В демонстрацията се включиха десетки гондоли и моторни лодки, които преминаха по каналите на града.

"Големите кораби трябва да излязат от лагуната. Те са несъвместими с равновесието в екосистемата, освен че са опасни за града", каза Джанфранко Бетин, ръководителят на община Маргера, която е част от Венеция.

Четирима души пострадаха леко в града в неделя, когато голям круизен кораб се удари в туристическо корабче.

Венеция не иска круизни кораби в лагуната

На теория влизането на големи кораби във Венецианската лагуна е забранено още от 2012 г. след преобръщането на круизния лайнер "Коста Конкордия", при което загинаха 32 души. Тя обаче така и не се спазва поради липса на алтернатива.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лорчето от красивия град!!!!!!

    1 0 Отговор
    Наистина, доста е голям...!
  • 2 Бакшиш от софето

    1 1 Отговор
    Кораба се закотвя извън лагуната и туристичеките корабчета превозват туристите до града. Да не мислите че италианците не са го измислили преди да организират протеста.
  • 3 onq s konq

    1 0 Отговор
    Венеция да не се прави на "единствена и неповторима",защото има и Венецуела!
Новини по държави: