Last news in Fakti

27 Юни, 2019 07:36 9 593 26

Терористи атакуваха руската база в Сирия

  • хмеймим-
  • база-
  • дронове-
  • русия-
  • сирия

Няма пострадали войници

Терористи атакуваха руската база в Сирия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Терористи са атакували руската авиобаза "Хмеймим" в Сирия с помощта на дронове, но нападението е отразено от средствата за противовъздушна отбрана. Това съобщиха от руския Център за помирение на враждуващите страни в Сирия, пише руското издание „Известия“.

Отбелязва се, че никой не е пострадал от атаката на двата дрона и съоръжението продължава да работи в щатен режим. От Центъра предупреждават също, че в южната част на Идлибската зона се запазва вероятността от провокации с използване на отравящи вещества.

На 6 и 7 юни терористите се опитаха да атакуват позициите на правителствените сили. Като ръководител на руския Център за помирение на враждуващите страни в Сирия Виктор Купчишин каза, че в резултат са били убити повече от 140 бойци, предаде агенция "Фокус".

Конфликтът в Сирия започна през 2011 г. През 2015 г. по покана на официален Дамаск въоръжените сили на Русия започнаха да подпомагат освобождението на териториите на страната от опозиционните въоръжени формирования. Две години по-късно руското командване обяви края на активната фаза на военната операция срещу терористите.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 четящия

    31 8 Отговор
    Радостно е че Факти четат и друго освен Дойче зеле и предоставят това и на читателите си :) !А то едно дрончеее все едно дете от четвърти клас си е направило самолетче.Важно е че са го свалили колко и малко да е .
  • 2 Borislav Popov

    12 31 Отговор
    Тези терористи са от възкръстналите сигурно, от онези дето Рашка със САЩка се надпреварваха един с друг, да ни рапортуват, че са ги уничтожили !

    Коментиран от #4, #8

  • 3 среднощен

    57 3 Отговор
    Управлението на военен дрон не е проста работа..? Тези "терористи" разполагат явно и със сателитна система... "Мръсната военна игра" продължава...

    Коментиран от #9

  • 4 Бай Шиле

    24 9 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Здрасти УБорка! Много рано си станал! От тези руснаци сън нете хваща! В тая жега, да не ти стане нещо! А за изгорелите щъркелчета от врачанското село да имаш нещо да коментираш?

    Коментиран от #26

  • 5 Стой, кой? Свой

    11 19 Отговор
    Запазва се вероятноста от химическа атака"! Кой я запазва, който има отрови, естествено. А кой има? Асаде признай кой ти ги даде.

    Коментиран от #7, #24

  • 6 Ачо

    29 4 Отговор
    Америте са дали безпилотници на съюзниците си. Но не са познали.

    Коментиран от #15

  • 7 Румяна Костова

    25 3 Отговор

    До коментар #5 от "Стой, кой? Свой":

    Ами Белите каски, главният щаб и финансирането на които се намира в Англия? Или от там биха имали големи пречки да транспортират някое чувалче с истински химичен микс, а не прах за пране? При нападението на терористите няколко химически складове попадат в техните ръце. Някаква идея как демократичната опозиция и радикалната такава биха използували тези отровни вещества?Но международната преса тъпо настоява, че Асад трови деца и жени от собствения си народ. А всички сили в Сирия инат достъп до отровни вещества. Аз не бих чела криминална книга, в която има пет заподозрени, но следователят, като инатливо магаре, разглежда само единия вариант и още минути след престъплението знае кой е извършителя.
  • 8 Реалист

    13 4 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Абе атаката е от зоната до границата с пуикистан - откъде мислиш идилците имат техниката и съветите как да си насочат дроновете. Не забравяйте кои изкяри от търговията със сирийския петрол в началото - всичко се продаваше на сина на ердомуз. А ранените терористи се лекуваха в туркя. Там в момента туркя се опитва по примера на рашка да създаде автономна зона като в донбас.

    Коментиран от #11

  • 9 Румяна Костова

    28 6 Отговор

    До коментар #3 от "среднощен":

    Още една тема за размисъл, че на терористите някой много услижливо помага и с инструктори за скъпите военни играчки и със сателитна информация.

    Коментиран от #19, #20

  • 10 великая

    10 23 Отговор
    Значи Сирия поканила въоръжените сили на Русия да подпомагат освобождението на териториите .То хубаво,ама руснак стъпи ли някъде,мърдане няма .Нас ,без да ги каним, ни "освободиха"1944 и 45 години бяхме колония.Тя пропагандата и сега си върви!
  • 11 Румяна Костова

    14 4 Отговор

    До коментар #8 от "Реалист":

    Ами военните лагери в близост до сирийската граница , маскирани като лагери за бежанци, в които дори е забранен достъпът на Червения кръст?

    Коментиран от #16

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Хасан

    3 14 Отговор
    Сащ,Русия и Турция да си разделят Сирия и ще има мир и спокойствие

    Коментиран от #18

  • 14 ОООН

    4 17 Отговор
    Асад е дал за базата частни парцели и сега хората си ги искат обратно, тоест базата е незаконна, противоконституционна, и трябва да изчезне.
  • 15 хамсал

    13 2 Отговор

    До коментар #6 от "Ачо":

    Америте добре знаят какво ще се случи с дроновете. Предполагам, че целта им едруга. Най-вероятно наоколо се е навъртало някое тяхно самолетче бъкано с елект оника, скупчили са няколко сателита над Сирия и в Пентагона десетина кухи лейки с много звезди са затаили дъх с хронометри и писалки в ръка да анализират.
  • 16 Реалист

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "Румяна Костова":

    Е да де - хвана го най-после, разбра за какво ти говоря - лагерите се управляват от МИТ и са пълни с обучаващи се терористи с "турско самосъзнание" - тея същите които застреляха руския пилот от сваления самолет. На ердомуз бизнеса му се услади и освен това те са средство за натиск при преговорите. Най-вероятно в тоя случай пуйките пробват на рашките зенитните системи с дронове от шперплат.

    Коментиран от #17

  • 17 НОТО ВЕЦ

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "Реалист":

    Ми на азиатски пазар е така. Стоката трябва да се пробва и да има пазарлък.
  • 18 Реалист

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    Атовете като се ритат магарето туркя да стои настрана да не отнесе къчовете и на едните и другите. Апропо - чака ви голям глад след санкциите на янките. На ердомуза не му се вярвало - ами то не му се вярваше и че ще загуби Истанбул, а май вече и цяла туркя. Бягай да си купиш арпаджик че пак ще останеш гладен, хахахаха… И съм сигурен че за добро утро първо проверяваш курса на лирата...

    Коментиран от #22

  • 19 среднощен

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Румяна Костова":

    Направо в "десятката", колега...!! "Международният тероризъм" е и "последната война", в която вече сме..!!
  • 20 Роко

    2 11 Отговор

    До коментар #9 от "Румяна Костова":

    Да самоделните са много скъпи ла знаеш, да знаеш и колко инструктори ти трябват, за да управляваш дрона които сам си сглобил. А за да нападнеш военна база ква разузнавателна информация ти трябва направо КГБ, ЦРУ и Мосад взети заедно не могат да ти я осигурят (особенно след като си нападал въпросната база над двайсет пъти).
  • 21 ПЕНКО

    12 1 Отговор
    ОТДАВНА ИДЛИБ ТРЯБВАШЕ ДА Е ПРЕРАБОТЕН РЕГИОН ! ДЖИХАДЕТАТА "ПОД НОЖА" ; ТУРЦИСТЕТАТА "В КЕНЕФА" ; АМЕКАРИНЕТАТА В ШАХ ; ОРЪЖИЕ И ВЛАСТ ЗА КЮРДИТЕ ; ОСВОБОЖДАВАНЕ НА РОБИТЕ НА ИДИЛ ; И ПЪЛНА ЛИКВИДАЦИЯ НА ВСИЧКИ ВОЮВАЩИ СРЕЩУ СИРИЯ !!
  • 22 Zitler4

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Реалист":

    Дай си сметка Срещу кого плюеш само едно и още един не целуват задницата на американците
  • 23 Джурналистическа шизофрения

    5 2 Отговор
    Значи когато нападат руска база са терористи, но когато Асад ги натисне, стават бойци за права, свободи, демокрация, свободни пазари и т.н. Що така бе господа джурналисти?
  • 24 Как кой бе трол глаткоумен

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Стой, кой? Свой":

    Химически.вещества производство на Саудитка Арабия, бяха намирани многократно в превзети от ИДИЛ позиции. На кой са съпзник саудитка арабия: на САЩ. Етой кой е поръчал „пролетта” с химическа гарнитура. Ако ти помниш няколко секудни като маймунките, или дори имаш избирателна пропускливост като едноклетъчните, ние нормалните хора помним с години.
  • 25 Асан

    0 2 Отговор
    Аз пък си те заплювам целия само за мен. Чака те много анална любов ч, а като ми омръзнеш, ще те разделя на кол.
  • 26 Голям прос

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Шиле":

    За щъркелите ли питаш? Ако бяха направили метална скара която се хваща за върха на стълба и стърчи метър нагоре, това нямаше да стане. А гнездо навряно в жиците и под напрежение, мога да ти дам маркуча за да гасиш с вода. Жив и здрав! Това не е по темата. По нея могат спокойно вместо терористи да заменят с американци или подготвени от тях
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания