Last news in Fakti

2 Юли, 2019 16:39 1 255 9

Макрон иска французойка да оглави Европейската централна банка

  • европейска централна банка-
  • франция-
  • еманюел макрон-
  • кристин лагард-
  • ангела меркел-
  • ек

Меркел е положително настроена към идеята

Макрон иска французойка да оглави Европейската централна банка - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Френският президент Еманюел Макрон е предложил на германския канцлер Ангела Меркел Европейската централна банка (ЕЦБ) да бъде оглавена от французойката Кристин Лагард, предаде "Ройтерс", като се позова на дипломатически източници от Брюксел.

Лагард сега е управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ). Меркел е много положително настроена към идеята Лагард да бъде избрана начело на ЕЦБ, допълват източниците.

Макрон бе казал, че иска две жени и двама мъже на висшите европейски постове, които би трябвало да бъдат разпределени днес в Брюксел. Според европейски източници за председател на Европейската комисия се споменава германската министърка на отбраната Урсула фон дер Лайен, която е от партията на Меркел и е от Европейската народна партия.

Германският в. "Велт" твърди, че предложението за Урсула фон дер Лайен е било направено вчера вечерта от френския президент и от председателя на Европейския съвет Доналд Туск. За евентуален приемник на Доналд Туск начело на Европейския съвет се споменава името на белгийския премиер Шарл Мишел, който е от либералите. За дипломат номер едно на ЕС се споменава Марош Шефчович, който е словак и сега е еврокомисар за енергетиката и заместник-председател на ЕК.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Морфей

    2 1 Отговор
    Французойка стана след операцията!
  • 2 Вова

    6 1 Отговор
    Всичко е супер корумпирано в Европа, огромни заплати, некадърност, търговски лобита и лицемерие, ето ви и пресен пример: пачата Лагард, бяха тръгнали да я разследват за злоупотреби за 4млрд. евро и всичко се потули, сега ще я предлагат за шеф Европейската централна банка!

    Коментиран от #8

  • 3 El traficante

    7 1 Отговор
    Микрон какво искал този бабоеб! :(

    Коментиран от #7

  • 4 Валония=Франция

    3 5 Отговор
    Нормално Франция е велика сила ядрена държава с право на вето в ООН.Победителка от двете Световни войни на три пъти е разрушавала Германия като се почне от Аустерлиц през ПСВ и победител през ВСВ.Държава с която всички за в бъдеще ще се съобразяват.
  • 5 Koko

    1 2 Отговор
    Samo germania.drugite da malcat te nemat pari.
  • 6 ЕНТРОПА 2007 В ДЕЙСТВИЕ

    3 0 Отговор
    Кой да води БАЩИНА ДРУЖИНА?
    Тия са по сбъркани и от нас самите, но поне си имат стандарт на живота.
    В Европа с пълна сила въррви стария лаф: ИНТЕРЕСЪТ КЛАТИ ФЕСА!
    Всяко човече раЗполагащо с власт иска и иска да вкара свой човек в кюпа. Дори и нашата кака искаха да я курдисат там на служба.
    Какво са мислили някогашните радетели за ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА?
    А С КАКВО ПОМАГАТ ЗА ОБЕДИНЕНИЕТО НОВИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ВЛАСТНИЦИ, КОИТО ЯВНО СА ЗАЧЕНАТИ ОТ СИНДРОМА НА СКЪСАНИЯ КОНДОМ?
    Където влезнем все става нещо сбъркано.
    Явно много ни обичат, че все повече запреличват на нас и действат като нас.
    Само едно да не забравят: Че катафалка багажник няма!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Хелиос

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Вова":

    Ти си гледай там с твойте ортаци Съветския съюз и аятоласите от Иран северна корея Мадуро!не се бъркай на хората в работата,силата ти е в руските сказки
  • 9 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Тия двамата от снимката ще я наредят,както на тях им е удобно. Само моля № 4 Валония=Франция да почете малко история, че да разбере, каква велика сила са франсетата. Единствено, при Аустерлиц Наполеон побеждава . И след неговата епоха - пълен "кьор сокак" - само фасони !Вижте ги какви герои са във Кримската война 1856-1859 год, заедно с ингилизите !?Но от Наполеон до днес са "гола вода". Какви победители са от ПСВ? Успяват да спрат със триста зора германците през 1914 год. и дремят в окопите до 1917 година включително и........ И чакат " да падне банана" В 1917 год. Русия и Румъния са принудени да напуснат бойните полета. В 1918 год. германците са щели да ги "пометат" като казармен плац. Но кой се явява ? САЩ - най-вече в помощ на Велика Британия.....и германците "клякат". Да разказвам ли за ВСВ ,какви големи герои са ? Защо Шарл де Гол / изключително умен и достоен човек/,като държавен глава, не отива да "чества" откриването на Втория фронт от Англия и САЩ в Нормандия ? Защото знае, че задника на сънародниците му е осран ! Прочетете и научете как стават " победители" във ВСВ и как така аджеба, има дори "френска зона" от Западен Берлин !! Да! Ядрена сила са. И правеха ядрени опити на атола Мороа,въпреки всички международни договори и забрани и показваха всекиму среден пръст. Велика сила, ама САЩ отзад !
Новини по държави: