Last news in Fakti

5 Юли, 2019 19:57 1 465 7

Реформите в ЕС не трябва да блокират Западните Балкани

  • ес-
  • ангела меркел-
  • западни балкани

Ангела Меркел подкрепи балканските държави

Реформите в ЕС не трябва да блокират Западните Балкани - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Плановете за реформи в ЕС не бива да отлагат процеса по присъединяването на страните от Западните Балкани. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от ДПА.

Меркел говори по време на среща на върха между ЕС и Западните Балкани, която се проведе в Полша. Тя коментира изявление на френския президент Еманюел Макрон.

По-рано той заяви, че ЕС не може да се разширява повече, докато не подобри своите механизми за управление. Меркел подкрепи идеята за подобряване на управлението в групата. Според нея обаче процесът по присъединяването на държавите от Западните Балкани е достатъчно дълъг, за да не влизат двата плана в противоречие.

Европейски представители вече подкрепиха присъединяването на държавите от региона. За членство в ЕС кандидатстват Албания, Сърбия, Черна гора и Северна Македония.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хк+йххххйххх

    1 1 Отговор
    Трябва. Там са повечето мюси.
  • 2 Спокойно!

    6 0 Отговор
    Няма да стане, Холандия блокира присъединяването на нови членове към ЕС, а този вреден бабушкер си плещи либерастките глупости.
  • 3 Bahti

    4 0 Отговор
    Балканите са буферна зона за заселване на църни и мюслита. Скоро ще се случи, благодарение на знаете Кои. И тук етническата война е неизбежна.
  • 4 БоцМоц

    3 0 Отговор
    Какво лицемерие и безочие.Това не е старческа деменция?Подхвърлят се трохи-усмивки,,селфита/фото?Всичко лъсна ясно при разпределянето на постовете в EU......
  • 5 мнение

    6 0 Отговор
    Начинът по който се назначават най-важните хора в ЕС е не сомо недемократичен - той е отвратителен! Плод на пазарлъци, интереси и задкулисни игри! И постовете най-често се заемат от хора със зависимости и неясни цели...
  • 6 Да и Не

    4 0 Отговор
    Да за Северна Македония, но Албания Не трябва да се присъединява. Да си приберат всички албанци в държавата и тогава. Това племе е с манталитет на окупатори. Завземат територия, само защото се размножават, като зайци. Имат си държава и там да правят каквото си искат.
  • 7 1234

    2 0 Отговор
    Да ви seра на съюза и да ви покам на реформите!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания