Last news in Fakti

3 Юли, 2019 09:02 1 847 5

Европа не трябва да става заложник на Великобритания

  • европа-
  • еманюел макрон-
  • великобритания

Еманюел Макрон с призив за преговорите

Европа не трябва да става заложник на Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европа не трябва да се страхува от излизане на Великобритания от ЕС без споразумение. Това заяви френският президент Еманюел Макрон, цитиран от France 24.

Според него, ако правителството във Великобритания поиска удължаване на срока и след 31-ви октомври, ще трябва да представи нови доводи за него. Френският президент смята, че в момента британските представители носят отговорност за постигането на споразумение.

„Не би трябвало да се страхуваме от такъв сценарий. В противен случай ще се окажем заложници на другата страна“, заяви Макрон.

Той припомни, че до последния момент британското правителство ще има възможност да се откаже от задействането на Член 50 от Лисабонския договор. Това ще рече страната да не напуска съюза.

В момента Великобритания очаква избора на нов свой премиер, за да продължи преговорите с ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    2 22 Отговор
    СЛАВА НА АНГЛОСАКСИТЕ

    Коментиран от #3

  • 2 EL traficante

    25 1 Отговор
    Европа не трябва да става заложник на Великобритания и САЩ!
  • 3 El chochone

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone":

    СЛАВА НА РОССИЯ! ;)
  • 4 Име

    8 0 Отговор
    Великобритания никога не е искала силни еропейски държави. След първата победа над Наполеон нарочно настоява наследник на Бурбоните да е монарх във Франция, защото знаят че народа няма да го иска и ще има разделение; противопоставя се на обединението на племената и образуването на Германия; подкрепя Австроунгария срещу другите държави само и само да няма други силни европейски държави; умишлено подклажда параноята на кайзер Вилхем II и възникването на ПСВ, а после и невъзможните условия за Германия; същото е поведението и пред, по време и след ВСВ - умишлено позволяват на Хитлер да анексира територии из Европа, не се намесват, въпреки обещанията си, когато Хитлер напада европейските държави, умишлено целят конфронтацията му със Сталин и началото на войната, а след края на войната поставят „освободените” държави в неравностойни позиции с Плана Маршал и изземането на златните им тезерви. С любезната подкрепа на САЩ. Примери още много, но като цяло Великобритания е зло за Европа и ЕС и трябва да бъдат изолирани на мъгливия си остров.
  • 5 Еврогейовете и соросите

    7 0 Отговор
    от ЕС станаха за смях с Брекзит, то не бяха отлагания, то не бяха преговори... и Великобритания ги направи на маймуни. И всичко това се дирижира от говеждите.
Новини по държави: