Last news in Fakti

6 Юли, 2019 12:27 3 854 7

Тръмп: Вината е на... аутокюто

  • 4 юли-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • реч

Президентът на САЩ оправда грешката в речта си за 4 юли с технически проблеми

Тръмп: Вината е на... аутокюто - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Критици на Доналд Тръмп му се присмяха, че в речта си по повод националния празник на САЩ каза, че през 1775 г. американската армия била успяла да превземе "летища", биейки се срещу британците, предаде Франс прес.

Тръмп обаче се оправда с проблеми с аутокюто, довели до допускането на хронологическа грешка.

Пред хилядите американци, събрали се във Вашингтон за невиждания по мащаб спектакъл за Деня на независимостта, ознаменуван с прелитане на военни самолети, президентът републиканец произнесе реч, в която като цяло нямаше политика. Той се въздържаше от импровизациите, към които има склонност, говорейки пред привържениците си. Но връщайки се към юни 1775 г. той започна да говори за битките, спечелени от войските на американските заселници, и каза: "Нашата армия разби укрепленията, пое контрола върху летищата, тя направи, всичко, което трябваше да се направи".

Малко по-късно в същата реч президентът спомена за подвига на братята Райт, американските пионери в авиацията, извършили първия полет с моторизиран летателен апарат пред свидетели през 1903 г.

По повод грешката стопанинът на Белия дом се оправда: "Бях под дъжда и аутокюто угасна" и предположи, че устройството е угаснало заради дъжда. После обаче допълни, че знаел много добре текста на речта си и можел да я каже и без аутокю.

"Въпреки дъжда, това беше една феноменална вечер", каза Тръмп и допълни, че според него много хора ще постъпят в армията, насърчени от вчерашната церемония.

Тръмп: Вината е на... аутокюто

Внимателни слушатели на речта на Тръмп забелязаха и друга грешка, освен тази с "летищата" през 1775 г. Когато говореше за битката за Форт Макхенри, той я свърза с Войната за независимост, а тя е била през Англо-американската война (1812 -1815).

На 4 юли американците отбелязват Деня на независимостта - деня, в който през 1776 г. тринадесет британски колонии основават Съединените американски щати.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Bubbles

    14 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: На 4 юли американците отбелязват Деня на независимостта - деня, в който през 1776 г. тринадесет британски колонии основават Съединените американски щати.
    _______________________________________________________

    И какъв ден на НЕЗАВИСИМОСТТА е това?
    Колониите сковали краварника са БРИТАНСКИ, тоест били са ЗАВИСИМИ от британската корона, а не НЕЗАВИСМИ.
    С други думи поредната зимислица на краварите.
    Да им е честит деня на ЗАВИСИМОСТТА!
  • 3 Анти милиционер

    9 2 Отговор
    Льохман. Има акъл, колкото на милиционер.
  • 4 А,де ...

    14 0 Отговор
    Тоя, поне си търси оправдания. А нашият, дрънка глупости и е горд и щастлив.
  • 5 Чук и Гек

    3 0 Отговор
    Да има шоу и печалба,а историята може и така и инъче!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 no name no face no number

    1 0 Отговор
    Фък офф уса