Last news in Fakti

12 Юли, 2019 12:47 1 887 0

Атакуваха полицейски участък в Атина

  • участък-
  • полицаи-
  • атина-
  • гърция-
  • нападение

Двама полицаи са били леко ранени

Атакуваха полицейски участък в Атина - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Двама гръцки полицаи са леко ранени снощи при нападение на неизвестни лица срещу полицейски участък в центъра на Атина, предаде AFP, като се позовава на полицейски източник.

Засега никой не е поел отговорност за нападението. То е извършено след демонстрация на близо 80 души, близки до анархистките среди, срещу развитие на платформата за споделяне на жилища за туристи Airbnb в Атина.

Нападателите са атакували полицейски участък близо до Акропола около 21.30 часа снощи, като хвърляли камъни срещу силите на реда, които са отговорили с използване на сълзотворен газ. Двама полицаи са били леко ранени и са били откарани в болница, е посочил полицейският източник.

Няма арестувани във връзка с нападението. Инцидентът стана пет дни след избирането на лидера на Нова демокрация Кириакос Мицотакис за премиер. Мицотакис обеща по време на предизборната кампания да възстанови реда в анархисткия квартал на гръцката столица - Екзархия, както и да засили полицейското присъствие там. В неделя две избирателни урни бяха откраднати в този квартал и отговорност за акцията пое анархистка група.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: