Last news in Fakti

21 Юли, 2019 18:30 2 697 59

САЩ: Ще помнят кацането на Луната и през 30-и век

  • сащ-
  • майк пенс-
  • кацане-
  • луна-
  • събитие-
  • аполо 11

Тръмп иска да повтори мисията

САЩ: Ще помнят кацането на Луната и през 30-и век - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс отбеляза 50-ата годишнина от първото кацане на човек на Луната с реч на площадката за изстрелване, от която е потеглила мисията "Аполо 11", предаде AP.

Участникът в мисията Бъз Олдрин придружи Пенс до Космическия център Кенеди във Флорида и му показа площадката, откъдето започва историческото пътуване. По-късно от присъстващите Олдрин получи овации. Това се случи по време на речта на Пенс.

Вицепрезидентът на САЩ заяви, че мисията на "Аполо 11" е единственото събитие от 20-и век, "което има шанс да бъде запомнено през 30-и век". Той повтори, че администрацията на президента Доналд Тръмп ще се стреми да изпрати отново астронавт на Луната до 2024 година.

САЩ: Ще помнят кацането на Луната и през 30-и век
Снимка: БГНЕС/ EPA


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПРОДАВАЧ В СЕКСШОП

    29 3 Отговор
    КАТО ВЛЕЗНАТ КЛИЕНТИ ГИ ПИТАМ: "ЗА КЪВ Х*Й СТЕ ДОШЛИ ТУК"
  • 2 Кравар 11

    60 9 Отговор
    Ще помнят за най-голямата лъжа в човешката история!
  • 3 петър

    63 7 Отговор
    Може да неразбирам много но как преди 50 г. кацнаха а сега немогат. Явно мислят целият свят за идиоти.

    Коментиран от #50, #54

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Значи 2024г

    47 5 Отговор
    Сапунения сериял луната и ние продължава😂😂😂
  • 6 Хокинг

    49 4 Отговор
    Кацали сте на Луната, но в някоя паралелна вселена, тумори такива.
  • 7 СссереМ

    50 5 Отговор
    Още ли има глупаци, които да вярват на холивудските измислици?
  • 8 999

    47 4 Отговор
    Те ракета не можеха да изведат в космоса камо ли човек. После хоп на Луната уж кацнали...
  • 9 среднощен

    31 1 Отговор
    "...Той повтори, че администрацията на президента Доналд Тръмп ще се стреми да изпрати отново астронавт на Луната до 2024 година..."; До колкото знам, мандатът на Тръмп не е до 2024г...? Заиграват се с "космическата програма" и прочетено между редовете - обещават много "безотчетни пари" за военните, ако бъдат избрани за втори мандат..!!

    Коментиран от #15

  • 10 2323

    27 0 Отговор
    Ако бяха кацали, сега само щяха внедрят нови системи за управление и да изкопират старите машини. Със сигурност не е кой знае какво за САЩ, обаче те се опитват да конструират съвсем нови машини, което е странно
  • 11 ХаХа🙈

    37 2 Отговор
    Две са ТЕЛЕВИЗИОННИТЕ кино събития които няма да се забравят !
    “Кацането “ на Луната и появата на Дарт Вейдър !

    Коментиран от #13

  • 12 ДЖЕДАЙ

    33 1 Отговор
    Сагата за прилуняването продължава: Дард Вейдър и Хан Соло се съюзяват, отвличат 10 марсианки (с по три боски и две шунди всяка) от Марс, затварят ги в базата на НАСА на Луната, която е откъм тъмната й страна, изнасилват ги брутално в продължение на месеци, докато не ги забременяват всичките. Очаквайте продължение!
  • 13 Патриот

    29 0 Отговор

    До коментар #11 от "ХаХа🙈":

    А аз "Кацането на Луната" и "11.09".
    И аз винаги ще помня моето кацане на слънцето. Веднага ми изгоряха джапанките за 1,80лв. Много подцених там температурата.
  • 14 Пародия

    30 1 Отговор
    Бай Дончо е на принципа "една лъжа повторена 100 пъти, ще стане истина" Да но все някога някой, ще кацне на луната и какво, ще лъжат тогава американите сигурно, че руснаците са им затрили артефактите ? Най-сигурното доказателство, че лъжат е това, че 50 г след "малката крачка" не могат да направят втора !?!?!?
  • 15 анова

    13 1 Отговор

    До коментар #9 от "среднощен":

    Прав си става въпрос за пари иначе защо разправят старо бунище

    Коментиран от #19

  • 16 Хахаха

    17 0 Отговор
    Ако не е Иван Нончев Армстронг сега да е на земята още. Ние българите сме голяма работа. Но това е преди Бойко тиквата да дойде на власт. Сега при неговото управление всички в бг сме подсрамени и наречени некадърници. Но то е точно обратното. Истинските некадърници са Бойко , Цецко , Мария Габриел и там си а бе почти целия парламент. България е велика. Но без тези некадърници.
  • 17 Говедарче на Луната

    29 1 Отговор
    „Една малка крачка на крава, малко потропване на копита на снимачната площадка и мощно изпускане на газ-метан към знамето, за да се развее — и те ти една голяма 50 год. лъжа за човечеството!”
  • 18 Onurfi

    17 1 Отговор
    Една компютьрна симолация.вярват само мрьсни капиталисти и лизачи на сащ.
  • 19 среднощен

    16 0 Отговор

    До коментар #15 от "анова":

    Винаги става дума за пари...! Въпросът е, че в космоса "отлитат" какви ли не "разработки", които няма как да бъдат върнати за "ревизия"..! До "отлитането" разработките са "строго секретни", а след "изгубването" им в космоса няма други доказателства освен някакви "отчети на експертите"..? Чиста работа..! Както казват някои - от "мръсните работи", "най-чистата"..!!

    Коментиран от #20

  • 20 анова

    8 0 Отговор

    До коментар #19 от "среднощен":

    Като те слушам се успокоявам че още има свестни хора с ум в главата какво ще кажеш за ционизма

    Коментиран от #27

  • 21 Облекло текстил мода

    2 6 Отговор
    А тогава почвата от Луната от къде е?
  • 22 Истината

    4 23 Отговор
    Русофилчета, Армстронг и Олдрин взимат със себе си паметни медали с изображения на вече покойните тогава съветски космонавти Юрий Гагарин и Владимир Комаров. Медалите са оставени на повърхността на Луната близо до спускаемия модул на "Аполо 11". Руснаци едва ли биха постъпили по този начин.

    Коментиран от #24

  • 23 Само питам

    5 24 Отговор
    Колко ли омраза трябва да изпитваш към САЩ за да твърдиш, че техните мисии до Луната са неуспешни? И само защото господарите ти не са успели да кацнат първи и са ти заповядали да ги мразиш.

    Коментиран от #28

  • 24 анова

    15 2 Отговор

    До коментар #22 от "Истината":

    ГЕРМАНОФИЛ СЪМ ФАШИСТ ПО УБЕЖДЕНИЯ РЕАЛИСТ СВРЪХ ИНТЕЛИГЕНТЕН уважавам хората и свободата ненавиждам ционистите Програмата Аполо е манипулация

    Коментиран от #25, #57

  • 25 Истината

    3 5 Отговор

    До коментар #24 от "анова":

    Всичките 6 мисии ли?

    Коментиран от #29

  • 26 Болен русофил

    5 16 Отговор
    Земята е плоска, Русия е велика, американците не са кацали на Луната а Путин е гений висок 2 метра.
  • 27 среднощен

    9 1 Отговор

    До коментар #20 от "анова":

    Няма много връзка с темата - освен парите..! Всъщност има и друга връзка..!? "Ционизмът" е тема забулена в тайна, както и "първите човешки стъпки" на Луната..? Много от трагедиите на човечеството се оправдават с въпросната тема, но лично за мен това е също така фантастично и измислено, както и темата за мисията на Аполо..! Не може да се лъже без край..! Истината винаги излиза на яве..!
  • 28 плевен

    1 12 Отговор

    До коментар #23 от "Само питам":

    Кацнали са , и това е безспорно. Но да изнагляваш с приказки за 30-ти век, също е тъпо. Хайде без ГУГЪЛ кажи името на първия американски астронавт, и защо не е дори обиколил планетата. Шарена работа.

    Коментиран от #36

  • 29 анова

    15 1 Отговор

    До коментар #25 от "Истината":

    Всичките връщането е невъзможно с тогавашните технологии РАЗБЕРЕТЕ ГО 574
  • 30 Големия Николай Хайтов

    23 1 Отговор
    Има една прословута реплика "Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш", няма как да нямаш собствени ракетни двигатели, а да ги купуваш от Русия и да мечтаеш за Луната, грандиозната манипулация с програмата Аполо проми много мозъците на хората по света, благодарение на факта че студената война малко или много засилваше ефекта на тази грандиозна измама сътворена от администрацията на Линдън Джонсън и Ричард Никсън, първия заклет хомосексуалист с партньор Джей Едгар Хувър, а втория заклет аферист продаваш оръжия на левите терористи от Латинска Америка, който се бият срещу американските спец части и ЦРУ в този размирен регион, с една дума ако веднъж си кацнал на луната, втори път няма да ти е трудно, но като никога не си го правил, няма как да стане, задайте си въпроса защо третия астронавт от Аполо 11, Майкъл Коюинс е отказал да присъства на честванията по случай 50 години от програмата, ами защото иска да си отиде с чиста съвест от този свят, не с манипулирсно съзнание, задсвате ли си въпроса защо Нийл Армстронг за тези 50 години не даде нито едно интервю за космическата програма, защото всичко е грандиозна лъжа.

    Коментиран от #31

  • 31 Рубладжийче

    1 19 Отговор

    До коментар #30 от "Големия Николай Хайтов":

    Не знам Аполо какво е промило, на руската пропаганда така ви е промила русофилските мозъци, че не е за вярване. Кажи ми името на поне един съветски или руски космонавт, който да мисли, че американците не са кацали на Луната.

    Коментиран от #37, #39

  • 32 Чончон

    6 6 Отговор
    И децата знаят, че първият човек кацнал на Луната е българския арменец Ян Бибиян а вторият е руският циганин Фют, така, че русофилите имат повод за двойна гордост.
  • 33 анова

    6 2 Отговор
    Гледайте филма АПОЛО 13 и ако разбирате от механика ще ги хванете в лъжа там за да се спасят испозват Гравитационна прашка което е логично само че никой не си зададе въпроса как при около 16 ПЪТИ ГРАВИТАЦИЯТА НА ЗЕМЯТА АСРОНАВТИТЕ НЕ ЕКСПЛОАДИРАХА
  • 34 Аааa

    11 2 Отговор
    Да , ще помнят лъжата за кацането на луната и през 30 - и век .
  • 35 анова

    3 3 Отговор
    Дайте научни доводи не политически И ГАГАРИН НЕ Е ПЪРВИ И ТОВА Е ЛЪЖА 682
  • 36 Само питам

    1 3 Отговор

    До коментар #28 от "плевен":

    А не е ли по-нагло да си приписваш всички заслуги за събития станали преди 75 години и да искаш благодарност за тях?
  • 37 селянин 1

    10 3 Отговор

    До коментар #31 от "Рубладжийче":

    Валентина Терешкова,първа спомена..на луната нема въздух,а що има,,ветър,,и знамето се веее,и що нема звезди..ааа било е облачно,и за тва не се видат.

    Коментиран от #38, #59

  • 38 Голем смях

    2 14 Отговор

    До коментар #37 от "селянин 1":

    Знамето не се вее.В горната си страна има метална пръчка,която го държи разпънато.Предварително е подготвено по този начин заради малката гравитация.Хиляди пъти е писано и за това и за звездите.А Терешкова явно не е с много мозък.Тя дори маймуна и куче летяха в космоса,така че и Терешкова само се е возила.

    Коментиран от #41

  • 39 Шекеладжийче

    17 1 Отговор

    До коментар #31 от "Рубладжийче":

    Мани ги ти руснаците - гладните и глупави мизерници, нали са изостанали технологично, лесно можеш да ги излъжеш и заблудш...но и до ден днешен продават ракетни двигатели на САЩ - всчко може да е въпрос на интереси и пари! Аз ти отговорих, макар че въпросът не е към мен, а сега ти ми кажи защо американският учен и съветник на Доналд Тръмп - Дейвид Джелърнтър е заявил най-отговорно, че кацането на Луната от екипажа на Аполо 11 е най-голямата измама в човешката история? А за побликуваното видео от Джулиан Асандж, което показва измамата за кацането на Луната, какво ще кажеш?

    Коментиран от #40

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 селянин 1

    7 3 Отговор

    До коментар #38 от "Голем смях":

    Смехурко,за звездите разбраме..има облаци,а за,,фалшивите,,сенки на обектите..те не са паралелни,а падат косо,а тва се постига с прожектори в студиото на Стенли Кубрик.
  • 42 Borislav Popov

    1 9 Отговор
    А българската рублерастня и през 30-ти век ще обича турските чепове.
  • 43 Маууу

    7 1 Отговор
    69-а кацнали на луната ....оттогава технологиите се развиват постоянно и бързо,но някак си нямат повече интерес хохохохох....тази историйка е малко странна дори и за малките деца.
  • 44 анова

    2 6 Отговор
    Четете Болшая Сов. Енциклопедия ,там е описано подробно всичко ,вкл. и устройството на системата АПОЛО !Така ще можете да си представите реално как са извършвани полетите ! Иначе да се плещат глупости и да се "троли" срещу заплащане е само една ДОЛНА РАБОТА ! Освен това , твърдението ,че фон Браун е пратил САЩ на Луната е дълбоко невярно ! Нали разбирате ,че германецът не е носил компютъра със себе си ,защото ПРОСТО не е имал такъв ! Микропроцесорът и контролерите на IBM и МОТОРОЛА ипратиха човек на Луната ! И то 12 астронавта !
  • 45 САЩ

    2 2 Отговор
    Лъжа и измама
  • 46 анова

    1 2 Отговор
    Някой ми испозва логото да говори глупости коментар 44 не е от мен
  • 47 Ивайло

    3 6 Отговор
    Следя космоса от първия съветски спътник през 1957 ! Първоначално руснаците имаха предимство но през 1965 нещата се обърнаха и САЩ доминират ,та чак до наши дни ! Това го разбират. всички ,които имат сериозно отношение към науката и техниката ! В края на 60-тте години американското машиностроене ,електроника и микропроцесорна техника имаха такова развитие ,каквото останалата част от Света трудно можеше да си представи ! Полетите до Луната са една РЕАЛНОСТ ! Това е триумф за науката ,но струваше 80 млрд. !

    Коментиран от #49

  • 48 анова прим

    1 4 Отговор
    Г-н анова думата "използвам" се пише със З ,а не със С !! Освен това ,ти трябва да знаеш ,че твърденията ти за фалшифицирани косм. полети са подсъдни ,тъй като Съдът ще възложи на ВЕЩИ ЛИЦА да удостоверят истината за АПОЛО и ти отиваш в ДРАНГОЛНИКА за поне 3години ! Замислял ли си се за това ? Така ,че налягай си партенките!

    Коментиран от #55

  • 49 Анонимен

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "Ивайло":

    Програмата Аполо струва 200млрд, а не 80
  • 50 Rado

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "петър":

    От Кремъл признават кацането, обече русофила газ пикае и отрича. Прочетете новината: Шефът на Роскосмос Дмитрий Рогозин поздрави администратора на НАСА по случай половин век от кацането на Луната.

    Коментиран от #51

  • 51 руската нация е най гнусната нация

    4 4 Отговор

    До коментар #50 от "Rado":

    Е то други мишки да отричат кацанията освен гнусната русофилия има ли ? Дори техните господари го потвърждават !
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Рускопилите не признават

    2 3 Отговор
    Защото няма как кораб излетял от плоска земя да кацне на кръгла луна.
  • 54 Така е като не четеш...

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "петър":

    Ами ако беше почел малко може би малкия ти мозък щеше да разбере защо. Руснаците имаха двигател но нямаха ракета. Да се направи ракета е трудно и най вече скъпо за една екскурзия която няма никаква икономическа полза. Американците дадоха десетки може би дори стотици милиарди в Аполо. Ето затова драги ми смехурко Америка не се върна повече. Никой не говори че не могат да отидат. 2024г се очаква новата мисия на луната но този път ще останат там. В момента НАСА развива най голямата и мощна ракета използваща най модерна технология. Като коментираш попрочети какво се случка как се случва и защо се случва вместо да пишеш някакви малоумни коментари. Мислиш си че ги изкарваш идиоти но в същото време показваш колко слабо си запознат с темата и правиш себе си на идиот.
  • 55 анова

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "анова прим":

    За правописа сте прав бързах задругото обаче ми е чудно как ви го роди главата Виждам че не сте глупав извежзам технически доводи ЧУДЯ СЕ ТИЯ ВЕЩИ ЛИЦА ОТ КЪДЕ ЩЕ ЧЕРПЯТИНФОРМАЦИЯ В СЪДА ВАЖАТ САМО ДОКАЗАТЕЛСТВА ТАКИВА НЯМА
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Патриот

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "анова":

    Аз също. Мразя ционистите.
  • 58 НОРМАЛЕН

    1 0 Отговор
    А С КАКВО СА СТИГНАЛИ ДО ЛУНАТА???--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ЩОТО ДНЕС ЛЕТЯТ В КОСМОСА С ВРАЖЕСКА РУСИЯ, САМИ ОЩЕ НЕ МОГАТ.
  • 59 Име

    2 1 Отговор

    До коментар #37 от "селянин 1":

    Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие - отговор на защо знамето се "вее"

    Слънцето е по близо до луната сравнение с другите звезди. Тоест ако се уголеми блендата ще може да се виждат но тогава светлината излъчвана от слънцето ще е толкова силна че няма да се вижда нищо. Ето затова звездите не се виждат просто светлината им не е достатъчно силна.

    За отговора на тези въпроси се изискват елементарни знания това е тъжно че изобщо питаш