Last news in Fakti

22 Юли, 2019 13:00 1 376 1

ЕС готви помощен пакет за Ирландия

  • ес-
  • ирландия-
  • великобритания

Страната ще бъде подкрепена при излизане на Великобритания без споразумение

ЕС готви помощен пакет за Ирландия - 1
Снимка: Shutterstock

В ЕС са започнали да разработват пакет с помощи за Ирландия, съобщи „Таймс“.

С пакета страната трябва да бъде компенсирана от евентуални икономически загуби при излизане на Великобртания от ЕС без споразумение. Ирландското правителство ще бъде финансирано за преодоляване на евентуални търговски проблеми.

Ирландското правителство вече представи план за действие при различни сценарии за излизането на Великобритания от ЕС. В него се посочва, че излизане без споразумение ще доведе до огромни трудности за Ирландия.

Очаква се нарушаване на стокообмена със Северна Ирландия и Великобритания. Очаква се ирландският бюджет да претърпи загуби от около 6.5 млрд. паунда.

В ЕС вече са обявили, че са готови да подпомогнат страната с каквато и да е сума при различни варианти.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БГ ирландец

    3 2 Отговор
    Дано само да е мир и да не започват пак с войните!
Новини по държави: