Last news in Fakti

22 Юли, 2019 15:20 2 183 56

Сърбия се гордее с приятелството си с Русия

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • русия

Александър Вучич се срещна с новия руски посланик

Сърбия се гордее с приятелството си с Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Сърбия се гордее със своите близки отношения с Русия, които ще станат още по-силни. Това заяви сръбският президент Александър Вучич, цитиран от РИА Новости.

Той говори след среща с новия руски посланик в Сърбия Александър Боцан Харченко. Двамата размениха дипломатически писма и специални грамоти.

„Сърбия се гордее, че има толкова близки отношения с Русия. Ние планираме те да стават все по-добри. Получих пълномощията за новоназначения руски посланик. Мисля, че ще работим добре заедно“, заяви Вучич в социалните мрежи.

Русия вече предостави нова военна техника на Сърбия. Двете страни се стремят към следващи споразумения.

Руският президент Владимир Путин вече беше на посещение в Сърбия. Русия е един от големите поддръжници на Сърбия по въпроса с Косово.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Росен плевнелиев

    14 39 Отговор
    Аз несе гордея!Русия е враг!
  • 2 Плевнелиев

    9 21 Отговор
    Щесе гръмна внче!
  • 3 ами да

    25 18 Отговор
    Руснаците им доставят военна техника, а Дебилко Банкянски си плаща предварително и прескъпо Фифи-16, които ще вид през крив макарон

    Коментиран от #4

  • 4 СссереМ

    16 25 Отговор

    До коментар #3 от "ами да":

    То тая скраб ако у военна техника значи ние сме извънземни спрямо тях.

    Коментиран от #5, #23

  • 5 посерко00

    19 10 Отговор

    До коментар #4 от "СссереМ":

    Късам се от смях като ти чета простотиите
  • 6 USSS

    12 22 Отговор
    Сърбите бъркат скръбта с гордост.
  • 7 среднощен

    11 10 Отговор
    "...Русия вече предостави нова военна техника на Сърбия. Двете страни се стремят към следващи споразумения..."; "Безплатен обяд няма"..! Сърбия, в състоянието ѝ след разпада на Югославия, може и да има изгоди от сегашната политика спрямо Русия, но по-големите изгоди винаги са за по-силната държава в "партньорството"..! По въпроса за Косово нека първо да помислим, кой "продаде" всичките си съюзници в региона на "новия господар" САЩ - пък по-късно да изтъкваме ползи от една или друга "близост"..!
  • 8 Borislav Popov

    16 15 Отговор
    Това между сърбите и руснаците е някакво псевдоприятелство и някак си много е надуто. Защото как може така, милиони сърби да емигрират, живеят и работят в страните на неприятеля, тоест в САЩ и В Западна Европа, а в приятелска Русия, сърбите със свещ да ги търсиш не мож ги намери.

    Коментиран от #9, #11

  • 9 !!!

    16 9 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    Не се коси,-лютеница срьбска се продава в Русия,а не бьлгарска.Сещаш ли защо?

    Коментиран от #13, #49

  • 10 Сърбоманияк

    11 16 Отговор
    Не разбирам щом са толкова горди защо се напъват за ЕС ?
    Ам чи да си стоят с гордоста !

    Коментиран от #12

  • 11 Щирлиц

    16 8 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    А когато НАТО бомбардиране бивша Югославия, кой им се притече на помощ? А ние дупедавсите не дадохме даже въздушен коридор на Русия!

    Коментиран от #16

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Бесен Язовец

    7 10 Отговор

    До коментар #9 от "!!!":

    Бедна ти е фантазията, братчед, колко пъти съм влизал в всякакви руски хранителни магазини от рода на Магнит, Петьорачка, и молове като Европа, Ашан, Била и т.н. Значи, българска лютеница и всякакви апетики там, преди имаше много сега вече изчезнаха, сръбски такива няма, не съм виждал изобщо, срещат се някакви сръбски сирена в кутийки от пластмаса, но всичките са с растителни добавки, тоест бъкани са с палмово масло, като за приятели !

    Коментиран от #22

  • 14 ПЕНКО

    10 9 Отговор
    НА ФОНА НА ЗАГУБИТЕ НА ЦРУ -СЪРБИТЕ СА ПРАВИ !!! САНКЦИИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ НЕ СА ЗАРАДИ КРИМ И СИЕ -ТЕ СА ЗА ДА И СЕ ПОПРЕЧИ НА РУСИЯ ДА ДОСТИГНЕ ДОМИНИРАНЕ НАД ЕВРЕЙСКАТА -СЕМИТСКО -ЦИОНИСТКА СГ.АН ОТ САЩ И ТЕЛ АВИВ -ОПИТВАЩА /ЧРЕЗ ПЕЧАТАНИЯ ДОЛАР / ДА ЗАРОБВА ДРУГИТЕ НАРОДИ !!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #17, #20

  • 15 Адолф Хитлер

    12 7 Отговор
    Сърбите са славянски цигани!Българите са братя и верни другари на нас (германците) и ние винаги знаем,че ако трябва да се избира между българин и всякакъв друг европеец,българина винаги е избран!Ние ви върнахме много територии,помогнахме ви да станете лидер на балканите,а също така вашите царе Сакскобургготски бяха наши верни приятели и също ни помагаха,особено във трудните моменти (след края на ПСВ,когато хиляди германци идват в България да живеят и работят,защото Германия е разорена).Не случайно,вид имате много хубави,руси и светли девойки,защото те са с немски корени,а истинските български жени са като испанките(тъмни,черни очи,коса и ниски,но и те са много хубави).Сърбите пък да не знаят много,щото 6 немски войника завзеха Белград. :)
  • 16 Borislav Popov

    5 6 Отговор

    До коментар #11 от "Щирлиц":

    Кой им се притече, никой ?!

    Коментиран от #27, #28, #29, #31

  • 17 Адолф Хитлер

    9 4 Отговор

    До коментар #14 от "ПЕНКО":

    Тъпчо,я виж е Русия от 1919 година какви са на власт,и после виж в САЩ.В Русия и СССР след 1919,само Сталин не е бил еврейн,но е бил женен за еврейка.В САЩ пък,няма нито един еврейн президент,така че мисли малко преди да говориш!

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Да си знаеш

    4 6 Отговор

    До коментар #17 от "Адолф Хитлер":

    Я леко с простотиите бе Адолфчо-Сталин,Хрушчов,Брежнев,Андропов,Черненко,Горбачов ,Елцин ,Путин-еми никой от тях не е евреин-факт.Евреите са били в началото на 1917-макар че след това ги избутват лекичко от властта.Четете бе хора-не ставайте за резил с неуките си коментари.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Иван Петков

    6 1 Отговор
    Билдерберг Груп владее света. На върха на пирамидата е фамилията РОДШИЛД. Те са с корен хазари. Азиатски евреи.
    България не е в списъка на оцеляващи те наций.

    Коментиран от #26

  • 22 Бесен Язовец

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Бесен Язовец":

    Набивай зрънчо и не се прави че си излизал от панелката хамстер!
  • 23 бат Рамбо е гей

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "СссереМ":

    Що , ние каква техника имаме ? Няколко Кугъра дето не летят ?
  • 24 Фридман

    6 3 Отговор
    Разбира се, че сърбите са горди с дружбата с Русия. Руснаците почват да инвесъират там и им дават модерно въоръжение както едно време даваха и на нас, сега теглим пари за да гушим краварите за летяща скрап на 50 години технология!
  • 25 Some dude with progressive views

    4 4 Отговор
    Еми като сте толкоз горди от приятелството с тая сбъркана държава стига сте напирали за ЕС. Последното което ни трябва е някоя кукличка на конци на Путин да взема решения за цяла Европа.
  • 26 среднощен

    8 1 Отговор

    До коментар #21 от "Иван Петков":

    Това дали България е оцеляваща или не - само Бог знае..! Нека не се плашим толкова защото - ЕС е пред разпад, Турция е пред разпад, САЩ с "безумното печатане на долари" е по-несигурна от когато и да било..!? Така че - човешките планове са едно, а съвсем друго е Божия Промисъл..!! Докато България пази Православието - не е страшно..!

    Коментиран от #36

  • 27 Кожухаров

    8 2 Отговор

    До коментар #16 от "Borislav Popov":

    Я си спомни десанта в Прищина !!!.....ПРЕДИ 18 ГОДИНИ С 600-КИЛОМЕТРОВ МАРШ КЪМ ПРИЩИНА РУСКИ БАТАЛЬОН ЗА ЕДНО ДЕНОНОЩИЕ ПРОМЕНИ СВЕТА НА БАЛКАНИТЕ....През юни 1999 г. руски сили със специално предназначение и подразделения на Въздушнодесантните войски на два етапа взеха под контрол летище „Слатина”......- Министърът на отбраната Игор Сергеев попита натовците: „Подготвяте ли инфраструктура за удари?” И генералният секретар на алианса Солана, и главнокомандващият силите на НАТО в Европа генерал Кларк отричаха

    Коментиран от #30, #32

  • 28 Кожухаров

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "Borislav Popov":

    - Френският генерал Пиер Галуа каза: „Нас – четирима генерали от САЩ, Германия, Франция и Великобритания, ни събраха и ни поставиха задача – да планираме такива действия, чрез които Съюзна Югославия да бъде разчленена.”.............................- В Министерството на отбраната бяха разработени три плана за действие. Първият – твърд, който водеше до скъсване на отношенията по военна линия с всички страни, участнички в бомбардировките. И помощ на Югославия чрез доставки на оръжие. Но закъсняхме – републиката попадна под санкции.
  • 29 Кожухаров

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "Borislav Popov":

    - Бяхте ли подробно осведомени за плановете на НАТО?

    - Аз знаех за взетото решение за наземна операция. Знаех и, че когато започнаха да формират група за тази операция, в

    НАТО не се намериха кандидати за първия ешелон. Американците и англичаните бяха настрани. И немците се разсейваха. След тях – и гърците, и италианците. Натискаха унгарците. Никой не искаше да умира.

    - А как се държа Китай? Натовци бомбардираха китайското посолство в Белград.

    - Китайците казаха, че засега не могат да помогнат във военно отношение, но с осигуряване на руските десантчици – да. Те помогнаха с десетки милиони долари. Между другото те правят това сега и в Сирия…
  • 30 среднощен

    7 4 Отговор

    До коментар #27 от "Кожухаров":

    А кой нареди на руските спец части да се изтеглят тогава..? Политиците на разпадащата се СССР тогава бяха толкова уплашени, че ни продадоха "на едро"..! Спомням си всичко, дори лично съм бил участник в тези събития..!! СССР ни "харизаха" на нови господари - това е истината..!!!

    Коментиран от #37

  • 31 Кожухаров

    7 3 Отговор

    До коментар #16 от "Borislav Popov":

    Руснаците превземат летището в 4 сутринта. А към обяд се появяват англичаните.

    "Те бяха буквално шашнати, когато ни видяха. И дори не го криеха".

    "В очите им се четеше злост, но се държаха коректно".

    "БТР-ът ни стоеше на пряко на пътя. Когато англичаните се опитваха да го задминат отдясно – БТР-ът даваше надясно. Той даваше наляво, и нашият отиваше наляво".

    В тази конфронтация ключова роля изиграва един монолог на руски десантчик. Той изскача от машината си с граната в ръка и извиква на танкиста на английски: "Ти имаш заповед и аз имам заповед! Ако тръгнеш напред, ще те ...!". След което танкът завива и се връща назад.

    Коментиран от #33, #34

  • 32 Borislav Popov

    1 4 Отговор

    До коментар #27 от "Кожухаров":

    А бе, какво ме интересува мен тойта Прищина бе, каскет с каскет такъв ?? В крайна сметка тойта Прищина пак си остана в ръцете на косовските албанци независимо от демарша на руския батальон. Аз всъщност визирам, бомбардировките на Югославия, точно тогава никой не им протегна ръка за помощ на сърбите. Тойти русняци тогава се ограничиха само с критики към американците и НАТО, те това беше тяхната помощ ако може въобще да се нарече това, помощ !!

    Коментиран от #35

  • 33 Бесен Язовец

    1 5 Отговор

    До коментар #31 от "Кожухаров":

    Глеам нещо, ти секна ентусиазма ! Оти спре да драскаш, мензиса ли ти дойде ??

    Коментиран от #39

  • 34 среднощен

    3 5 Отговор

    До коментар #31 от "Кожухаров":

    Храбростта на войника не се поставя под въпрос..! Но фактите са - Москва нареди изтегляне..???

    Коментиран от #38

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Адолф Хитлер

    3 7 Отговор

    До коментар #26 от "среднощен":

    Забрави да споменеш,че и Русия е пред разпад,защото 3 републики в Русия официално поискаха да се казват Волжка България.Въпрос на време е, България отново да стане велика империя,но 1 трябва да избием славянската,циганската и еврейската паплач,че да не успеят да ни спрат.Да живее България и всички българи по света!!!

    Коментиран от #43

  • 37 Кожухаров

    4 3 Отговор

    До коментар #30 от "среднощен":

    За това си прав . Първото е че руснаците закъсняха. И второто е несигурността на Елцин. Бил Клинтън направо го лъже в очите а Елцин наивно вярва. - По молба на президента Бил Клинтън за специален представител на руския президент по урегулирането на косовския проблем беше назначен Виктор Черномирдин. От американска страна - Талбот – заместник-държавният секретар на САЩ. Черномирдин се свързах с министъра на отбраната Сергеев и го моли да накара Елцин да вземе решение. Така почва маршът към Прищина. Но елцин действа много предпазливо. Военните в Русия искат твърда линия и пълна подкрепа , но Елцин се опасява от ТСВ.

    Коментиран от #40

  • 38 Кожухаров

    5 3 Отговор

    До коментар #34 от "среднощен":

    Писах в предния пост защо .
  • 39 Кожухаров

    6 3 Отговор

    До коментар #33 от "Бесен Язовец":

    Гледам да не се възбуждаш много , че памперсите не ти стигат . Вържи крачолите за всеки случай.
  • 40 среднощен

    3 4 Отговор

    До коментар #37 от "Кожухаров":

    Затова сега Русия да не се "сърди"..! Когато нямаш смелост да подкрепиш приятел в трудността му, не искай от него да ти остане "приятел"..!! Приятелството не се "търгува", то се печели със жертване на личния интерес - дори до смърт..!!

    Коментиран от #42

  • 41 Адолф Хитлер

    4 7 Отговор
    Относно Югославия и Сърбия! НАТО много правилно бомбандира Югославия,защото това беше просто една грешна държава,която дори носеше име на народ,който не е арийски,а монголски.В Югославия,нито хърватите,нито босненците,нито албанците бяха славяни.Добре,че България не влезна в Югославия,защото и ние не сме славяни,а сме траки и българи(iYi).Ние българите сме тангристи и Бог Тангра винаги ще ни пази отгоре.Бог Тангра никога не ще ни остави и е въпрос на време България отново да бъде империя,но този път съединена с Волжка България и така един ден България да бъде световен лидер!Еврейте в Русия може да мачкат самосъзнанието на волжките Българи и да ги наричат татари,но Бог Тангра ни пази и един ден отново България ще стане империя!

    Коментиран от #47, #53

  • 42 Адолф Хитлер

    4 4 Отговор

    До коментар #40 от "среднощен":

    Германия и България=братя завинаги!!!
  • 43 среднощен

    5 0 Отговор

    До коментар #36 от "Адолф Хитлер":

    Нека не се стремим към "велики граници на България" в този век - смъртта ще ни отнеме всичко..!! Не съм от "болните патриоти", които искат въздигане на Велика България..!! Но не съм и от тези, които се отказват от своята Родина..! Моят прадядо казваше - "..сине, много хора се намериха да казват какво е добро за България..! Аз пък знам, че до където "хвърля" карабината - аз казвам какво да е..?" Сервантес: "..свободата Санчо е на върха на копието..!" За да имаме Родина - трябва да Я пазим..!!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 El chochone

    2 2 Отговор
    Както се гордее с Русия така и ще си остане в долния десен ъгъл на Европа.
  • 46 16-та република

    1 1 Отговор
    брстушките винаги са си падали по сърбите, които насъскват сращу нас 1895,а 1913 ги оставят да заграбят западните покрсйнини въпреки, че са обещали арбитаж
    комунистите измислиха мита за голямата ни дружба, която е само в чугунените им глави
  • 47 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 1 Отговор

    До коментар #41 от "Адолф Хитлер":

    НЕ ОТХВЪРЛЯМ "ТРАКИЙСКОТО" НИ МИНАЛО, но самият термин "траки" и ТРАКОЛОГИЯТА на проф. Фол вкарват нашата История в глухия коловоз на ханове, тангризъм, ордите на проф. Златарски и преселенията на Август Шльоцер.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Голем смях

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "!!!":

    Направо ще си го преместя от яд,че сърбите продават лютеница ..в Русия.И колко лютеница струва едно старо руско корито?Същите ,които Ф16 натръшкаха през войната.Абсолютно същите.Само дето са по-стари и още по-ненужни.Кого ще бият с тях?Да..Никой.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Безимен

    0 2 Отговор
    До коментар#36.Ало, АШЛЬОХЕР! кого ще избиваш ти бе?Ако те набарат евреите ,дупе да ти е яко, а те го умеят това.Мери си думите!И расисти можело да коментират в този сайт.Браво ФАКТИ!
  • 52 Наблюдател

    2 2 Отговор
    когато започнат сутрин обед и вечер да се хранят с гордост ще им писне и ще си припомнят, че има и други неща, които са по-важни за Сърбия освен гордостта и Русия.
  • 53 TT123

    2 1 Отговор

    До коментар #41 от "Адолф Хитлер":

    ,,НАТО много правилно бомбандира Югославия''??!!!
    Ако и твойте невинни деца бяха така ,,ПРАВИЛНО'' загинали в тази война докато си играят в двора, друга песен щеше да пееш дупедавец такъв...
  • 54 Безимен

    1 1 Отговор
    До коментар #53.Право в 10-та ТТ 123.Нацисти не ни трябват в България.
  • 55 Zoxi

    1 1 Отговор
    Кой пусна турски самолети 99та кой.
  • 56 1ч113

    1 0 Отговор
    сърбия пак ще гори. Слава богу тоя път не сме ние преебаните и заобиколени от врагове.
Новини по държави: