Last news in Fakti

25 Юли, 2019 21:11 1 928 44

Опозицията готви гигантски протести в Москва

  • иван жданов-
  • алексей навални-
  • русия-
  • москва-
  • опозиция-
  • протест-
  • кремъл

Съюзниците на Навални обещаха, че съботният протест ще се състои въпреки натиска на властите

Опозицията готви гигантски протести в Москва - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Руски опозиционни активисти казаха, че възнамеряват да свикат неразрешен митинг в Москва този уикенд, въпреки снощните обиски и поредицата от арести, включително на критика на Кремъл Алексей Навални, предаде Ройтерс.

Навални, който е изтъкната опозиционна фигура, вчера беше осъден на 30 дни административен арест за призив за протест в Москва в събота срещу изключването на няколко опозиционни кандидати от участие в местните избори на 8 септември.

Негови съюзници казаха, че съботният протест ще се състои въпреки натиска на властите. "Арестът на Алексей няма да спре протестите".

Въпреки че изборите за състав на Московския градски съвет не са национални, опозиционните активисти виждат в тях възможност да се опитат да спечелят влияние в руската столица, където подкрепяните от Кремъл кандидати в миналото се оказаха по-малко популярни, отколкото в друга части на страната.

Избирателната комисия обаче не позволи на опозиционните кандидати да участват в изборите за Московския градски съвет с мотив, че не са събрали достатъчно подписи, за да се кандидатират.
Отхвърлените кандидати оспорват това решение. Според тях истинската причина за недопускането им е - за да им се попречи да оспорят влиянието на прокремълските кандидати.

Полицията претърси снощи домовете на четирима опозиционни активисти, съобщиха правозащитници. Най-малко седем активисти на опозицията, спрени от участие в изборите, са били привикани на разпит. Сред тях е и близкият съюзник на Навални - Иван Жданов, чийто дом също е бил претърсен.

Опозицията готви гигантски протести в Москва

До полицейските акции се стигна, след като Следственият комитет на Русия започна разследване по повод опозиционен митинг през юни, който според властите е нарушил нормалната работа на Московската избирателна комисия.

В протеста миналия уикенд, с призив опозиционните кандидати да бъдат регистрирани за участие в изборите, се включиха повече от 20 000 души.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    18 43 Отговор
    Сега тук ще се сберат руските подлоги и ще ни разкажат,че в Мацква не може да има опозиция, тоест има, ала те там не са опозиционери, а са соросидоционери, това е то други варианти нема !

    Коментиран от #4

  • 2 Пешо

    45 17 Отговор
    Нямат никакъв шанс и никаква подкрепа соросоидните боклуци в Москва. В Русия има държава и държавност за разлика от тук.

    Коментиран от #32

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Иван Гешев

    30 12 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    А в България има говежди подлоги, нали? Позна ли се?

    Коментиран от #7

  • 5 Бесен Язовец

    17 5 Отговор
    А от Кремъл са им приготвили гига мега хипер боя!!!

    Коментиран от #12

  • 6 Джим Джонсът

    28 12 Отговор
    В Събота така хубаво ще ги наритат соросите че ще им държи влага чааааак до Бъдни вечер!!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бесен Язовец

    17 7 Отговор
    Искам да се извиня за КОМ. #3 епитета ОХЛЮВИ НЕ БЕШЕ УМЕСТЕН ИСКАМ ДА СЕ ПОПРАВЯ КАТО ПОЛЗВАМ ДРУГ ЕПИТЕТ А ТОЙ Е: ПЛУЖЕЦИ ЩЕ СЕ СЪБИРАТ В МОСКВА!
  • 9 Бесен Язовец

    8 22 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Споко охлюв и 50 000 да са и 100 000, от тойта Мацква пак ще рекат, че са били само 5-6 хиляди, а вие русуфилити, тук ще доискусурите бройката до 5-6 стотин човека, вие сте мастори, да ги прайти тез лъжи.

    Коментиран от #11

  • 10 Русороб

    9 18 Отговор
    Вова е пътник, а в масква няма държавност а милиционерски режим

    Коментиран от #20

  • 11 Бесен Язовец

    1 12 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    Хахахах хохохохоооо 50 000 - 60 000 иляди само у Вашингтон могат се сберат, у Мацква е невъзможнооооо!!!!!
  • 12 Обикновен Бг

    11 7 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    😀😀😀 Е, не беше нужно да се разкриваш, че си една от подлогите на сащ/исаните. 😀😀😀 Ама кой съм аз, че да ти казвам това, 😀😀😀 щом самият ти си го знаеш.
  • 13 Сорософреник

    20 5 Отговор
    Какво работи тоя навални, че вечно има време за протести и срещи? И дори да работи нещо, какъв опит има в управлението на нещо, различно от автомобил?

    Коментиран от #21

  • 14 Бесен Язовец

    3 6 Отговор
    МОЛЯЯЯЯЯ? СВАРИ СИ ОТВАРА ОТ ШИШАРКИ И ПИЙ ЗА КОЛИКИТЕ ОТ КАШИЧКА С НАХУТ СА!
  • 15 Мдааа

    6 3 Отговор
    Грешка, казват се - УМНИ И КРАСИВИ. Това ще рече професионални протестъри, абе 100 долара са си 100 долара. Я вище Навални, примерно, има НПО което се спонсорира от американците, и в какви условия живее. Същият като наш Слави Учиндолеца, прави се на прогресивен обикновен човек с малко доходи, а е маша на чужди интереси и живее в собствено имение. Ако си подлога на американците ти плащат добре.......... Къде мога да се подмажа за подлога и плужек на американците ? Койъо знае да каже как става, искам и аз да имам 10-12 апартамента.
  • 16 -...-

    12 3 Отговор
    Ха-ха. Дано го излъчват по Кошлуковата телевизия. На живо. Отдавна не съм гледал ''гигантски протест''. При 12-13 млн. жители... Пък, може и Борето да покажат .

    Коментиран от #19

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 нико

    9 4 Отговор
    20000 хиляди не са 142 милионна Русия!
  • 19 Borislav Popov

    5 10 Отговор

    До коментар #16 от "-...-":

    Сигурен съм, че нито ти, нито останалите ти съплеменници от племето на руските подлоги, хич хабер си нямате, колоко е трудно да се организира масов протест в Русия и особенно в Москва, именно заради законите, които приеха там местните депутати, тоест пионките на Путен. Първото, което е трябва да се вземе разрешение от местните власти, тоест пак от пионките на Путен, което се изкарва с 300 зора и с много чакане, нерви и разпити от рода на, ама за какво ще протестирате, ама вие ли сте най умните, ама всичките са доволни от живота в Русия и само вие сте недоволни и един куп още подобни простотии. Без това разрешения, протеста се смята за незаконен и незабавно протестиращите биват арестувани от бдителните росгвардейци. Росгвардията не е полиция, а специално организирано подразделение, създадено за борба с протестиращите и уж за борба с безредиците и хаоса в Руската Федерация. Същото така, това разрешение, важи за определен ден и само за тези улици или площади за където то е издадено, тоест в най затънтените улици и площадчета на огромната Москва и само да посмее някой от протестиращите да пристьпи до съседната улица, веднага бива арестуван, от зорко следящите за реда, росгвардейци, понеже е в строго нарушение на закона. Та затова ти казвам драги ми каскете, да не се правиш тук на много отворен и да не злобееш по повода на "гигантските протести", след като не ти са ясни някой работи.

    Коментиран от #22, #34

  • 20 Румяна Костова

    6 4 Отговор

    До коментар #10 от "Русороб":

    Това не е първият планиран,, грандиозен" митинг на Навални. Защо не изчакаме да видим кой ще бъде пътник и кой не? Учениците са ваканция, може да се наблюдава пубертетска активност.
  • 21 Румяна Костова

    7 4 Отговор

    До коментар #13 от "Сорософреник":

    Води своите блогове на you tube и организира протести. А когато го вкарат в затвора чете книги. Поне това обясни при излизането си на свобода , бил прочел 20 книги На въпросът на журналистката кои са тези книги той не пожела да отговори или се разсея.
  • 22 Румяна Костова

    7 5 Отговор

    До коментар #19 от "Borislav Popov":

    Да имате представа как се организират митинги в Европейските държави и дали всеки недоволен може да отиде на централния площад и да крещи за какво е недоволен от живота? Не гледате Интернет и не знаете какво се случва със жълтите жилетки във Франция. Но пък навалнята са особени протестиращи и на тях трябва да им се представи Червения площад в удобно за тях време. Само защото Западните медии са на мнение, че Навални е правилния лидер на правилната опозиция. Защото има и неправилни протестиращи, онези във Франция например.

    Коментиран от #23

  • 23 Borislav Popov

    5 6 Отговор

    До коментар #22 от "Румяна Костова":

    Сега, Румо, тази статия к за митинги и протести на територията на Русия ! Когато излезе статия за митинги и протести във Франция да речем тогава ще обсъждаме, а за сега не виждам смисъл да се отвличаме от темата с нужни и ненужни спорове, понеже съм сигурен, че ти по нататък и за негрите ще споменеш, дет ги обиждали в САЩ.

    Коментиран от #26

  • 24 Borislav Popov

    3 8 Отговор

    До коментар #17 от "Русский":

    А за руските евреи, които там са на власт и особенно за тамошните руско-еврейски чифуто-олигарси, защо не ги изреждаш бе каскет ?? Ако вземеш да ги изборяваш тук всичките тамошни евреиски чифути, уверявам те, че и 5 минути няма да ти стигнат да си напишеш коментара.

    Коментиран от #25, #31

  • 25 Блоки

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Borislav Popov":

    https://tse1.mm.bing.net/th?id=OGC.92465301c06bbe3061b025f309f98054&pid=Api&rurl=https%3a%2f%2fbreaaire.files.wordpress.com%2f2011%2f01%2fanimated-laughing.gif&ehk=ZwuEy6Hr4KOCDrbKZxlyNg
  • 26 Румяна Костова

    0 5 Отговор

    До коментар #23 от "Borislav Popov":

    Не е отвличане от тема препратка колко,,свободи " се предоставят на протестиращите в демократичните страни, за да ни бъде по-ясна картината в Русия.
  • 27 Ачо

    8 2 Отговор
    Тоя Навални принципно от какво се препитава? На работа ходи ли някъде?

    Коментиран от #28, #29

  • 28 Уди Кълвача

    6 1 Отговор

    До коментар #27 от "Ачо":

    Навални е руското гадже на Сорос! Има Златна Visa card!
  • 29 Мдааа

    4 1 Отговор

    До коментар #27 от "Ачо":

    Има си собствена НЕлигитимна НПО организация, а познай от веднъж кой и е спонсора.
  • 30 onq s konq

    2 6 Отговор
    КОЛКО БЪЛГ. ГРАЖДАНИ са били арестувани за по 30/?!/ дни "АДМИНИСТРАТИВЕН АРЕСТ" за това,че са митингували БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ?А иначе Протести в БГ - дал Господ - и на Лекари,и на Полицаи,на Трансп. работници,Фермери,"майки с деца",Животновъди,Учители, и т.н. А за блокиране на Движението по разни поводи?А Гей-паради и Луков марш?Дори в момента против избор на гл. Прокурор!Ето ТОВА Е Основната разлика между Русия и България- ЛИПСА НА ВСЯКАКВА ДЕМОКР. СВОБОДА ТАМ за разлика от ТУК с цел БЕТОНИРАНЕ НА ВЛАСТТА НА УПРАВЛЕНСКАТА ИМ ВЪРХУШКА.А докопат ли се Руснаците до Властта в България чрез АГРЕСИВНИТЕ ПРО-РУСКИ ПАРТИИ в Бълг. Парламент,МОМЕНТАЛНО ЩЕ ВНЕДРЯТ ТЕХНИТЕ ЗАКОНИ на Рестрикции и Ограничения,ама тоя път не за 45г.,А ЗАВИНАГИ!И не е трудно да си представим какво следва:НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ЗЕМЯТА/в Русия няма частна Земя - раздава се от Държавата "под аренда" на "Когото трябва"/,ще бъдат НАСИЛСТВЕНО "ИЗКУПЕНИ" Имотите на българите,след което следва закономерното "натирване" извън границите,за да се отвори място на вълната Руснаци-новозаселници...за което има само една дума - АСИМИЛАЦИЯ.

    Коментиран от #38

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Ха ха ха

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Пешо":

    Мишката правела планове, а пък котката ги разваляла! Същата работа.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Popovo prase

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "Borislav Popov":

    Имаш моята прасешка подкрепа !!!
  • 35 Popovo prase

    3 1 Отговор
    П.П. Само да не ни набара онзи с мотиката !
  • 36 Наблюдател

    3 6 Отговор
    Все някога шайката на Путин ще падне от властта и Русия ще има шансовете да се превърне в нормална демократична държава. Интересно как ли ще реагира днешните русофили-путинисти на тези събития?
  • 37 Наблюдател

    4 6 Отговор
    Все някога шайката на Путин ще падне от властта и Русия ще има шансовете да се превърне в нормална демократична държава. Интересно как ли ще реагира днешните русофили-путинисти на тези събития?

    Коментиран от #44

  • 38 Д'мин

    6 2 Отговор

    До коментар #30 от "onq s konq":

    В Русия има частна "земя" /собственост. В определени райони, тя се раздава безвъзмездно. Изискванията са следните-в продължение на пет години след отдаването и тя да бъде усвоена и стопанисвана, след този срок ползвателя и я получава по негов избор, или да продължи да я използва, под аренда или да придобие собственост върху нея. В България няма как някой "административно" да го арестуват за 30 дни, защото адвинистративното наказание арест е до 15 дни по УБДХ. Митингите и протестите, които си споменал в своето в стил "неокомсомолско" писание са били законни. Спазени са изискванията за надлежно уведомление-кого се уведомява и в какъв срок, къде се провежда и времето за провеждане. Лошото е, че вървите по стъпките на партията майка-БКП, ползвате нейните методи и средства, а плашите хората именно с нея.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Виц

    3 5 Отговор

    До коментар #17 от "Русский":

    Мама, как правильно, расизм или россизм?
    - Сынок, если ты не любишь негров, то это расизм, а если ненавидишь весь мир, то это россизм.

    Коментиран от #43

  • 41 Сорос е нашият благодетел

    5 1 Отговор
    Ние сме платените мастии на ФАшингтон, знаем,че и е ГербериСТАН има една безродна утайка, отритната от Обществото, но продажна и креСЛИВА, наричаща се ДеБъ
  • 42 Баба Ванга

    2 3 Отговор
    Оня малкио човек ке го бутнат Атентат ке му направят и друг ке управлява Русия
  • 43 Путин

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Виц":

    Винету визъм;
  • 44 вова

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Наблюдател":

    И на козела мъдите се клатят ама непадат.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания