Last news in Fakti

30 Юли, 2019 12:02 3 402 38

Сърбия залага на руското оръжие - Юли 2019

  • сърбия-
  • армия-
  • александър вулин-
  • косово-
  • александър вучич-
  • ми-35-
  • хеликоптер

Хеликоптери Ми-35 и Ми-17 ще пристигнат в западната ни съседка до края на годината

Сърбия залага на руското оръжие - Юли 2019 - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Министърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин заяви, че руски хеликоптери Ми-35 и Ми-17 ще бъдат доставени в Сърбия до края на тази година или в началото на идната, предаде Танюг.

В интервю за сръбската национална телевизия РТС Вулин припомни, че Сърбия е купила от Русия четири нови хеликоптера Ми-35 и Ми-17. Това са напълно нови хеликоптери, най-добрите в света, очаквам да пристигнат до края на годината или в началото на следващата. От десетилетия назад не сме осигурявали средства а армията, каза сръбският министър на отбраната.

Когато става дума за новите бронирани коли БРДМ 2, които Белград получи като подарък от Москва, Вулин каза, че армията на Сърбия сега ще бъде в състояние по-добре да защитава хората си. Вулин обяви, че ще бъдат отделени още средства в съответствие с военнотехническото споразумение между двете страни.

Сръбският министър на отбраната изтъкна, че въоръжаването на Белград е във функция на мира, а политиката на неутралитет ѝ позволява да се въоръжава и екипира там, където смята, че е необходимо.

Сърбия е сериозна и ценена страна, която има право да се въоръжава и всеки може да бъде сигурен, че нашето въоръжаване, както каза президентът Александър Вучич, е само във функция на мира. Колкото по-силни сме, толкова войната ще бъде по-далеч от нас, каза Вулин като допълни, че "стабилна, сигурна и силна Сърбия е гарант, че на Балканите ще има мир".

Сърбия залага на руското оръжие - Юли 2019

Слаба и нестабилна Сърбия не може да гарантира мира нито на себе си, нито на другите. Ние гарантираме мира на Балканите, каза Вулин.

В отговор на въпрос на Радио Свободна Европа за руското дарение на военно оборудване за Белград вчера НАТО съобщи, че напълно уважава суверенното право на всички държави, включително Сърбия, да избират своите политически ангажименти и договори в сферата на сигурността и изтъкна партньорските отношения, които има със Сърбия, отбелязва Танюг.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сорософреник

    19 7 Отговор
    Ся да лаем ли пак че Румъния ще ги задържи, или да си траем, че ми писна да подсмърчам и да бърша сополките с опакото на ръкава.
  • 2 Ердоган

    38 7 Отговор
    " НАТО съобщи, че напълно уважава суверенното право на всички държави," - Ма верно ли!?

    Коментиран от #3

  • 3 Боко

    19 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ердоган":

    Ма ти не знайш ли!?
  • 4 Браво сърби

    34 15 Отговор
    Правилно ! Руското оръжие е по качествено и много по евтино !

    Коментиран от #17, #23

  • 5 хахаха

    10 26 Отговор
    Джуджето опитва да насъска балканските народи един срещу друг и да превърне сръбете в свой плацдарм срещу НАТО! От това ще си изпатят обаче самите србе:)
  • 6 Citizen X

    12 19 Отговор
    Сърбия залага и че не иска в Европа. Прав и път, крива и пътека. Те са го казали-източно немачко, западно имачко. Може да сме най-бедни в ЕС, но това е защото се краде мноого. Но, ако не бяхме в ЕС, щяхме да сме бедни спрямо Африка. Те очевидно предпочитат Африка, за разлика от соц. времето, когато им завиждахме.
  • 7 Православен славянин

    24 9 Отговор
    Ами браво на сърбите. Знаят какво да купуват. Руското оръжие винаги е било най-доброто, за разлика от прехвалените боклуци на САЩ. Ф-35 е провалена програма за 5 млрд. долара.

    Инструкции:

    1. Да се коментира под международни новини и по възможност да се споменават в негативна светлина военните самолети на САЩ".
    2. Да се ползва опера със включен VPN.
    3. Да се пускат харесвания през прокси сървъри.
    4. Плаща се за 50 рапортувани публикации за съответният ден.

    Коментиран от #9, #22

  • 8 Дядо Вангел

    9 18 Отговор
    Сърбите щото са много хитри и играят с руснаците, затова територията им става колкото на Лихтенщайн.

    Коментиран от #10

  • 9 нормален българин

    10 2 Отговор

    До коментар #7 от "Православен славянин":

    Какви "5млрд." те гонят тебе, като е точно ЕДИН ТРИЛИОН, "програмата ф35" !?!?!?
  • 10 бабината ти трънкина

    17 2 Отговор

    До коментар #8 от "Дядо Вангел":

    Ний сме "хитрите", щото си "запазваме" територията за ам.бази и за демократични "роми".
  • 11 Еее

    10 6 Отговор
    Сърбите не бягат като нашите българи на запад,защото имат много по-висок стандарт на живот от нашия.

    Коментиран от #16, #30

  • 12 onq s konq

    3 14 Отговор
    Според Световната класация на военни експерти,положението на Балканите ВЪВ ВОЕННО ОТНОШЕНИЕ е следното:ПЪРВО МЯСТО - ГЪРЦИЯ.ВТОРО- РУМЪНИЯ.ТРЕТО - БЪЛГАРИЯ.Доста след това е Сърбия,Албания и Македония .Така че да говори Вулин че "Сърбия ГАРАНТИРА Мира на Балканите" със своето Въоръжение,е меко казано между "забавно" и "досадно".

    Коментиран от #18

  • 13 Факт!

    4 16 Отговор
    Още ли произвеждат тия консеряни кутии Т-72.Още Меркава 1 ги правеше на швейцарско сирене за новите танкове не ми се мисли.
  • 14 Адолф Хитлер

    5 12 Отговор
    Аз ще кажа само едно:СЪРБЕ НА ВЪРБЕ!!!ПО 5 НА НОЖ!!!
  • 15 outlander

    5 18 Отговор
    Егати заглавието: "Сърбия залага на руската ръжда." Ми то няма на какво друго да залага, освен да се превърне в сметище на пРосия. Клошари!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Трол

    16 1 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    И кои са тези "световни" експерти? Защото фактите показват друго! По-голяма армия, повече въоръжение, 1.9 млрд. отделят за армията, ние 1.3 млрд. Мобилизационна възможност на сърбите-над 2.5 млн.,ние 1.7 млн. От нашите 32 000 военнослужещи, над 8000 са администрация, генералите и адмиралите няма да броим, но са на принципа-много вождове, малко индианци. А сърбите са воювали и имат опит! Я дай да ги видим твоите световни експерти! Да не са механиците от сервиза, където ремонтират Бе еН Вето ти!

    Коментиран от #25

  • 19 Кочината на Злото издъхва в зловоние

    3 14 Отговор
    Русия се е вкопчила, като удавник за сламка за Сърбия. Един вид и тя има международно присъствие и влияние на Балканите. Не сме кихнали от смях, не сме ги изхвърлили, барабар с ръждясалите им таралясници. Толкова смешна, жалка и провалена Русия никога не е била.
  • 20 ПЕНКО

    14 2 Отговор
    РУСИЯ ТРЯБВА ДА ОСВОБОДИ О Д Е С А ОТ ПРИСЪСТВИЕТО НА ЦРУ И "ДЕСЕН СЕКТОР " -ПО ПОЗНАТИЯТ НИ СЦЕНАРИЙ !!! ФАШЕТАТА ДА СИ ЗАВРЪТ САНКЦИИТЕ "ТАМ" И ЩЕ НАПРАВЯТ ЗАТВОРЕН ЦИКЪЛ !!!
  • 21 ПЕНКО

    1 7 Отговор
    ДА НАПРАВИМ РАВНОСМЕТКА НА ТОВА : " КОИ ДЪРЖАВИ ВОЮВАТ И ПОБЕЖДАВАТ ЗЛОТО ...И КОИ ДЪРЖАВИ СЪЗДАВАТ И ПОТДЪРЖАТ ЗЛОТО "!!!!!!!!??????????
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 антрашпиц

    5 1 Отговор
    И ние гарантираме мира в региона,ама малко ша я отложим тая кауза,шот наште летящи коптори ша са тук към 23…24та година....и тогаз да видиш ти....
  • 25 onq s konq

    2 9 Отговор

    До коментар #18 от "Трол":

    Напиши в Гугъла "Въоръжение на Балканите " и ще ти излезе ПРЕДОСТАТЪЧНО ИНФО.Конкретно прегледай статията от Миналата година "Кой е най-силен на Балканите" и ще видиш че Класацията е правена от СВЕТОВНИ ЕКСПЕРТИ по 55 фактора имащи отношение по темата,а също ще разбереш че АЗ НЕ ГОВОРЯ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ!Апропо Хърватия е СЪЩО пред Сърбия.

    Коментиран от #28

  • 26 не на либерал идиотизма

    7 2 Отговор
    а небе да не са тъпаци като наще соросоидни продавници
  • 27 копейкин

    2 8 Отговор
    Сърбе на върбе - взели там някакви отпадъци , металолом .
  • 28 Трол

    9 1 Отговор

    До коментар #25 от "onq s konq":

    Косьо, чете ли показателите по които се прави тази класация? Приоритет са численост, отделени финанси и чак след това военна техника. Сърбите ни бият по първите показатели, по самолети също, тук не влизат последните подарени, танковете са горе-долу еднакви бройки, водим по някаква бронирана техника, макар че руснаците им доставят, и да нямат флот, логично. И накрая, твоите експерти дават бонус на държава членуваща в НАТО. Че и Хърватия сложили пред сърбите, явно само по този бонус. С него армия да нямаме, пак ще сме "рамбо уан". И да пропуснал си Турция, която е определена, като първа. А сега виж цифрите, които съм ти дал, факта, че тяхната армия е воювала, а ние сме "бонифицирани "! Кобилка, има специализирани сайтове, разрови се малко, прочети, помпей, току виж IQ ти станало голямо, колкото номера на обувките ти!

    Коментиран от #29

  • 29 стоян георгиев

    2 8 Отговор

    До коментар #28 от "Трол":

    хърватия победи сърбия барабар с черна гора преди двадесет и кусур години и то тогава хърватите нямаха армия.спряха ги военно ,а после и тотално ги разпердушиниха.така че съвсем нормално военно хърватите да са пред сърбите,още повече че днес хърватите са много по-добре подготвени от тогава ,а сърбите много по-зле!
  • 30 Ма то 1.5 милиона сърби.

    1 5 Отговор

    До коментар #11 от "Еее":

    Над 1.5 милиона сърби са напуснали страната си и са отишли предимно към западни страни. България е първата държава по топене на населението на балканите. Вие знаете ли, коя е втората? Сърбия. Отделно, че 1/5 от тях искат да емигрират, но нямат възможност.
    Аз Теси статистики ги гледах преди години, така че може и по-зле да е.
  • 31 гощо

    2 1 Отговор
    В Сърбия са полудели по Путин! Ходят с тениски с ликът му масово!
  • 32 ДОКО

    2 2 Отговор
    ТАКА Е СЪРБИЯ ДЕЙСТВА ПРАВИЛНО..ЕВАЛА НА СЪРБИТЕ..
  • 33 ХХХ

    3 1 Отговор
    До коментар 8 от Дядо Вангел.
    Територията им не става, а стана по времето на впиянченият Елцин, който се прегръщаше с Клинтън и обясняваше как Щатите и Русия ще решават съвместно световните проблеми, а на практика Щатите си разиграваха коня както искат и правеха света по американски. Видяхме го този свят, когато "великата" държава в еднополюсния свят решаваше световните проблеми, сривайки градовете на бивша Югославия, независимо че посочената страна им беше съюзник в две войни, а по време на студената провеждаше неутрална политика въпреки комунистическото си управление. Ако Русия в този период - 1999 г. беше като сегашната, дълбоко се съмнявам че щеше да има бомбандировки и прекрояване на границите. По - скоро щяха да подвият опашка и да се примирят с положението, както се примириха в Сирия, както поне засега не смеят да нападнат открито Иран или Венецуела. Но ако Русия беше слаба и се гушеше само на собствената си територия и се занимаваше само със собствените си проблеми, определено не се съмнявам, че бомбите и крилатите ракети отдавна щяха да разнасят демокрацията към всички, нежелаещи да играят по свирката на задокеанския хегемон.
  • 34 igor

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Сърбин женен за хубава българка":

    CRIPCKİ tsigan ela se jeni za Bılgarcki rom..garantsiya vceka noşt 3X22 sm v dupe ...to da tie yako
  • 35 ДОКО

    3 0 Отговор
    СЪРБИЯ ЗАЛАГА НА РУСКОТО ОРЪЖИЕ..А ПЪК НИЕ ЗАЛАГАМЕ НА АМЕРИКАНСКОТО КАЗИНО НАПРЕД С ПЪЛКОВОДЕЦА БОКО ОТ БАНКЯ..
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 как плаща Сърбия

    1 0 Отговор
    Дали и Сърбия плаща милиарди долари за оръжие," кеш ин адванс " за 5 години напред и чака доставка .
    Или този" търм оф пеймънтс" важи само за Бойко Борисов и Доган.
Новини по държави: