2 Август, 2019 08:07 1 859 11

Тръмп: Имах кратък, но конструктивен разговор с Путин

  • сащ-
  • русия-
  • доналд тръмп-
  • владимир путин

Двамата президенти са обсъдили горските пожари в Русия

Тръмп: Имах кратък, но конструктивен разговор с Путин - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че в сряда е провел кратък, но конструктивен телефонен разговор с руския си колега Владимир Путин, съобщи пресслужбата на Белия дом, цитирана от ТАСС.

Тръмп заявил пред журналисти в Белия дом, че обсъдил с Путин горските пожари в Русия и предложил помощта на САЩ в борбата с тях.

"Разговарях с президента на Русия Путин вчера, в горите им има силни пожари, те са невероятни. Никога не съм виждал нещо подобно, те са много големи", разказал американският президент. "Предложих нашата помощ, защото, честно да ви кажа, ние много добре се справяме с гасенето на горските пожари", добавил Тръмп, подчертавайки, че двамата са провели "кратък, но конструктивен разговор".

Тръмп отбелязал, че в разговора си с Путин не са обсъждали ситуацията с Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег. Журналистите го попитали също дали е обсъдил с Путин въпроса за руската намеса в американските избори. "Вие наистина ли вярвате в това", запитал в отговор американският президент. "Не сме говорили по този въпрос".

Тръмп: Имах кратък, но конструктивен разговор с Путин

Както съобщи пресслужбата на Кремъл, Путин "изказа искрена благодарност за толкова внимателното отношение, предложението за помощ и подкрепа" и отбеляза, че при необходимост Русия ще се възползва от това предложение.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наш боки ше оправи пожара там😂😂

    7 2 Отговор
    Нали е спец
  • 2 1212

    18 0 Отговор
    Нашият пожарникар що са скатава .......от толкоз галене по чутурата е забравил професията :)
  • 3 Знам знам🙄

    10 2 Отговор
    Абе колкото и да е лицемерен все пак е индикация за добри намерения. Явно някой се е осъзнал някъде и на Доню са му свили сърмичките големите корпорации. То санкции добре ама намалява бизнеса.
  • 4 Анти милиционер

    1 7 Отговор
    Ай.... Пак се е отъркал о западния "елит" калният Милиционер. Много обожава да го допускат до себе си и да е и той част от тях. Спри да им подгъзуваш на слугите и агентите на Синагогата, комплексиран милиционерски галфон. 🤮🤮
  • 5 На Пудката

    3 1 Отговор
    Западните приятели и партньори.
  • 6 Анти милиционер

    0 5 Отговор
    Толкова е празноглав и хаотичен в действията си милиционерът, че мнозина го заподозряха, че е евреин или крипто евреин. Вместо обикновен милиционерски глупак.
  • 7 куку руку ку

    1 1 Отговор
    Трънпчу и нагъл на всичкото отгоре. Не стига, че използваха хаарп да подпалят Сибир, ами и помощ предлагат. Но пък руснаците им го върнаха с двата ядрени взрива в базата лейк чайна в Калифорния.
  • 8 ХаХа🙈

    1 1 Отговор
    Той и целият свят един ден ще отговори
    “Бързо и конструктивно” на вечните заплахи , санкции и провокации на Крал Дони !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 onq s konq

    1 2 Отговор
    Бат Бойко без проблем може за отрицателно време да се справи с Пожара но съзнава че ако го направи,ще удари по нечии Репутации и ще бъде намразен както от Изток,така и от Запад!
  • 11 Сталин

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Румяна Костова":

    Руми, ти в кой свят живееш?! Мечти , мечти, мечти.... На последна среща в Хелзинки Владимир Владимирович е обяснил с цифри на Тръмп загубите на САЩ от санкциите. На последния економически форум в Санкт Петербург са присъствали 550 американски бизнесмени. Те притискат Тръмпчо да сваля санкциите , че губят много пари и техните места вРусия се заемат от китайски фирми.... Иди на лекар и се прегледай, Руми!