Last news in Fakti

3 Август, 2019 16:42 3 418 49

Навални този път го закъса здраво

  • русия-
  • алексей навални-
  • кремъл-
  • владимир путин

Руските власти започват разследване за пране на пари от фондация, основана от блогъра

Навални този път го закъса здраво - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският Следствен комитет съобщи, че е започнал наказателно разследване по подозрения за пране на пари на стойност 1 млрд. рубли (15,3 млн. долара) от фондация за борба с корупцията, основана от опозиционния лидер Алексей Навални, предаде Ройтерс.

Властите съобщиха за разследването на фона на опозиционен протест, организиран от Навални, в Москва.

Опозиционерът е в затвора, след като беше осъден на 30 дни затвор миналата седмица заради призив за участие в неразрешен протест.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти милиционер

    54 7 Отговор
    Сорос го закъса яката. Навални ще изгние безславно в тюрмата. Муахахахааа
  • 2 Анти милиционер

    52 9 Отговор
    Откъде има този червей пари, след като не е работил и един ден? От блога си ли е спечелил 15 милиона долара? Ах гиди Синагогов чвор

    Коментиран от #26

  • 3 Киро

    14 34 Отговор
    Що не разследват Роман Абрамович от къде има пари да си купи яхта за 1.5 милиарда долара.Ааа да той е от хората на пютьо пък и е евреин.Демек той никога няма да бъде осъден за нищо.А че прави черно тото с чесли, и това не е важно щом си плаща на който трябва.

    Коментиран от #6, #10, #20, #29, #48

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Анти милиционер

    33 4 Отговор
    А нашите "блогери" на хранилка на Новия световен ред кога?
  • 6 Негри

    19 2 Отговор

    До коментар #3 от "Киро":

    Що бият негрите в Русия а?
  • 7 Сарафа

    18 3 Отговор
    Колко шекела са $15 милиона?
  • 8 Ееее

    9 34 Отговор
    Това джудже Путин няма да миряса докато не вкара в затвора Навални за 30 г.

    Коментиран от #28

  • 9 ПЕНКО

    18 5 Отговор
    ВИЖТЕ КАК ЗВУЧИ МАНИПУЛАЦИЯТА : " ПРОСТИТУТКА ВКАРАНА НЕЛЕГАЛНО В ЗАТВОРА ПРИ НАВАЛНИ ,ГО Е ЗАРАЗИЛА И Е ПОЛУЧИЛ ОБРИВ - НАВАЛНИ Е НА АНТИБИОТИЦИ " !!!???!!!

    Коментиран от #16

  • 10 Ти си следващия арестуван

    22 2 Отговор

    До коментар #3 от "Киро":

    За пране на соросоидни шекели.
  • 11 Бесен Язовец

    6 21 Отговор
    А бе, както казват в Русия, важното е човек да има, а разследване срещу него винаги може да се организира, още по вече, когато този човек е като трън в очите на местните власти.
  • 12 Аналлизатор

    14 4 Отговор
    Дали ще му разширят халката в затвора?
  • 13 Ад на земята

    4 2 Отговор
    Знаеш ли колко е гадно да те затворят заедно с изнасилвачи, педофили, рецидивисти и дилъри.
  • 14 Наблюдател

    9 22 Отговор
    Шайката на Путин се разправя брутално със всички, които са против нея. Понеже не могат да го убият или отровят в момента ще направят всичко възможно за да го дискредитират и вкарат в затвора.

    Коментиран от #19

  • 15 Бесен Язовец

    9 2 Отговор
    Оооооо не само фокен сорос ами и прач!! Охохооо закъса го якоооо!!!
  • 16 надзирател

    13 1 Отговор

    До коментар #9 от "ПЕНКО":

    Навални е заразил проституката.
  • 17 Бай Яни

    7 18 Отговор
    А Путкин кога ще го съдят🤫😁, ей прост народ бре, те милиционери те така са въспитание да правят и разправят. А тези пари ще ги вземе сега законно Примата Путкин. Защо намалят белите руснаци, а да отиват в САЩ. Защото Русия забогатя и то много, ама нали са свикнали да са бедни хорица та, та затова отиват в бедна Америка😁😁😁😁😁
  • 18 Фето

    17 2 Отговор
    Соросня, нали уж идваше края на Путин? От 10 години това повтаряте а соросите търкат наровете хах.......
  • 19 До 14

    14 1 Отговор

    До коментар #14 от "Наблюдател":

    Ми то против него са все соросни и педали на чуждестранна издръжка - враговете на Русия и руския народ .

    Коментиран от #25

  • 20 Borislav Popov

    2 9 Отговор

    До коментар #3 от "Киро":

    То да беше само Роман Абрамович.... Знаеш ли колко още такива като него има в Русия, ама тях никой не смее да ги пипа, оти са хора на оня. Там действат избтрателно, примерно си имаш бизнес и парици ти се немират, но, ако не си лоялен към властите и към управляващата партия и ако не си плащаш на време данък - чадър, всеки един момент можеш да я загазиш ! Винаги ще намерят за какво да те притиснат, защото там практически, няма честни бизнесмени с честен бизнес, или данъци крият или пари перат, но все са в някакво нарушение на закона, иначе нема да има толкова пачки, колкото ти се иска да спечелиш от бизнеса си.

    Коментиран от #22

  • 21 Бесен Язовец

    11 0 Отговор
    Оооооо не само долен сорос ами и перач!! Охохооо закъса го якоооо!!!
  • 22 Йехова

    10 1 Отговор

    До коментар #20 от "Borislav Popov":

    Като си лоялен само към враговете на народа, много ясно че ще те изкормят като говедо. Какво мислиш, че стане с теб един ден?

    Коментиран от #24, #32

  • 23 Агата Кристи

    3 1 Отговор
    С един блог в Русия могат да се изкарат от реклами няколко хиляди рубли на месец.
  • 24 Borislav Popov

    2 6 Отговор

    До коментар #22 от "Йехова":

    С мене ще стане каквото стане, ти не бери грижа, глей там с тебе да не стане нещо, ако разбира се, не е станало вече, в смисъл, че си избръмчал вече.
  • 25 Наблюдател

    1 3 Отговор

    До коментар #19 от "До 14":

    "Ми" сигурен ли си, че можеш да мислиш самостоятелно?
  • 26 Румяна Костова

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Анти милиционер":

    Блогерите наистина печелят добри пари. Шарий например сподели, че приходите му на you tube са около 50 000 Евро месечно. Украинският блогер има над 2 милиона последователи. Навални също толкова, ако не и повече. Там при рускоезичните блогери има посещаемост от всички бивши съветски републики. Една значителна част от аудиторията на Навални са украинци. И все пак, колкото и да печели от you tube, тези пари не са достатъчни за издържането на местните звена по цяла Русия и изплащане на заплати на подчинените на Навални.
  • 27 ужас

    12 2 Отговор
    Този ще пикае кръв и после при Немцов. Тая сган трябва да бъде разтрита с подметките още в зародиш. И крайно време е Путин да ликвидира всички НПО, които на практика работят само за разпада на държавата.
  • 28 РУСЕВ

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ееее":

    Чул те Господ.
  • 29 Румяна Костова

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Киро":

    Защо Навални например не разследва своя гуру Ходорковси и произходът на неговите милиарди, натрупани през 90-те години? Ходорковси е един от задграничните спонсори както на Навални, така и на Ксения Собчак. И това е обществена тайна в Русия. Има групичка олигарси в Русия, които никога не попадат под разследванията на Навални, не само Ходорковси, който проживява в Англия, където е задграничния център на всички шпиони.

    Коментиран от #34

  • 30 казах

    12 1 Отговор
    Олово в главата и проблема изчезва. Не може едно прозападно мекере да клати държава от 150 млн население.

    Коментиран от #31

  • 31 Альоша Гърневски

    9 0 Отговор

    До коментар #30 от "казах":

    Точно така. Или олово в главата, или гуми на пешеходна пътека.
  • 32 Бесен Язовец

    2 8 Отговор

    До коментар #22 от "Йехова":

    Само да те светна, че щом някой не е лоялен към власта, съвсем не означава, че той е лоялен към врага и трябва да бъде изтърбушен, както се изразяваш ти да речем. Вие русуфилити по това се познавате, за вас всеки който не е русофил, обезателно е американска подлога или сорослия, тоест лоялен към врага, престанете с това ограничено мислене, драги другари.

    Коментиран от #33

  • 33 Румяна Костова

    10 1 Отговор

    До коментар #32 от "Бесен Язовец":

    Прав сте, но в случая става въпрос за Навални А неговата програма по случайност😏 съвпада с тази на враговете на Русия. Навални говори за връщане на Крим на украинците, разделяне на Русия на губернии, които да са подконтролни на световните корпорации. Навални още иска да забрани профсъюзите в частния сектор, а онези в държавния да остави да съществуват.
  • 34 Borislav Popov

    2 5 Отговор

    До коментар #29 от "Румяна Костова":

    Ама Румо ма, Навални не е следовател, та да го разследва ма. Какво да му разследват на Ходорковски, нали го разследваха властите, съдиха го, лежа в затвора и го пуснаха понеже Путин го помилва ??! Човека правилно го е казал за Абрамович, защо него никой не го разследва, да не би да искаш да кажеш, че е чист, честен и благороден бизнесмен и е станал милиардер, ей така, щот о е много умен ??! А колко с такива още като Абрамович, все едни такива, честни и непокварени олигарси-милиардери като него, ако взема тук да ти ни изброявам, ще ти подскочи каскетата от удивление, макар, че ти и без мен ги знаеш. Така, че не се хващай тук за сламката с твоя Ходорковски, той разбира се, не е цвете за мирисане, но само той ли е... мнооого са такива като него, но тях никой и не мисли да ги разследва, щото са все едни такива с вуйчо Владика и с космати ръце и затова и са непоклатими.

    Коментиран от #35, #38

  • 35 Румяна Костова

    10 2 Отговор

    До коментар #34 от "Borislav Popov":

    Ако не знаете Навални в своите блогове когато не се криви срещу Кремъл прави свои,, разследвания "за олигарси и чиновници. Миналата година разследва например Соловьов, че има вила в Италия. Оказа се, че документите за тази къща на водещия на политическото шоу са съвсем редовни. Соловьов няколко години е имал успешен бизнес в Америка и може да си позволи къща в Италия.

    Коментиран от #36, #44

  • 36 Само питам

    1 9 Отговор

    До коментар #35 от "Румяна Костова":

    А патриотично ли е путинист като Солавьов да има вила в Италия. Защо не в Крим?

    Коментиран от #39, #40

  • 37 Прокурора Иван Гушев

    8 0 Отговор
    Айде честито на Навални, на 30-тия ден аха да го освободят и ще му тропнат ново обвинение и мярка.
  • 38 Румяна Костова

    9 1 Отговор

    До коментар #34 от "Borislav Popov":

    Путин помилва Ходорковси след обещанието му, че няма да се занимава с политика. Кой ли е очаквал, че руският олигарх, който съвсем не е глупак и който се гласеше да седне на президентския стол ще си държи на думата? Ходорковси съвсем не е човек на честта. Защо ли в Англия не си задават въпроса, кой би бил по-подходяща жертва за Новичок, никому не нужния и безвреден Скрипал или Ходорковси, който взима участие в организиране на протестите в Русия?
  • 39 Румяна Костова

    8 2 Отговор

    До коментар #36 от "Само питам":

    Не зная, питайте Соловьов. Според принципите на демокрацията мисля, че не вреди са имаш къща там където ти харесва да живееш, ако можеш да си го позволиш. Соловьов не ми е кумир, но той не получава заплатата си от италианските власти, че да го обвинявате в не патриотизъм. А това къде ще пътува или има вила си е негов личен въпрос.

    Коментиран от #41

  • 40 Popovo prase

    6 2 Отговор

    До коментар #36 от "Само питам":

    Borislav Popov ти отива повече .
  • 41 Само питам

    1 10 Отговор

    До коментар #39 от "Румяна Костова":

    Путинова Русия и демокрация?
  • 42 Popovo prase

    4 0 Отговор
    Много питаш бе Popov ! Явно си много объркан!
  • 43 Барчо

    1 0 Отговор
    Да си дойдем на думата!!!
  • 44 Барчо

    5 0 Отговор

    До коментар #35 от "Румяна Костова":

    Нахални имаше няколко уж разследвания, които в края на краищата не показаха нищо съществено, а само общи приказки и .... нищо.
  • 45 СЛАВА РУСИЯ.🇧🇬🇷🇺

    3 1 Отговор
    Сектата на шамана от ЦРУ,по точно герб яко го закъса.
    Тези секти които имат за цел да правят бунтове,са дело на ЦРУ.
    Само БУЛАВА и ВОЕВОДА мигът да изчистят тези секти.
    Това са тумори в държавата.
  • 46 Иван Шишман-НАТО вън 🇧🇬🇷🇺

    4 0 Отговор
    Тези секти като ГЕРБ и СДС трябва да се забранят със закон.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Gost

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Киро":

    Роман Абрамович е чукча и е губернатора на Чукотка Наи големите залежи на диаманти в света се намират тамч
  • 49 Gost

    3 0 Отговор

    До коментар #47 от "Румяна Костова":

    Права си Руми стои по далеч от тях, че каквато си угоена не само чорба но и яхния може да се направят от теб А от мозъкът и десерт може да си спретнът.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания