Last news in Fakti

5 Август, 2019 09:15 1 851 10

Задържаният от Иран танкер е иракски

  • танкер-
  • иран-
  • ирак-
  • персийския залив-
  • гориво

Танкерът е задържан за контрабанда на гориво

Задържаният от Иран танкер е иракски - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Корпусът на гвардейците на иранската революция (КГИР) съобщи, че задържаният петролен танкер в Персийския залив принадлежи на Ирак, предаде Ройтерс, цитирайки ирански държавни медии.

Според КГИР съдът е задържан по подозрение в контрабанда на гориво "за някои арабски страни", които не се назовават. Танкерът бе прехванат близо до иранския остров Фарси, северно от Ормузкия проток. На острова корпусът, който е елитна част на иранските въоръжени сили, разполага с военноморска база.

КГИР твърди, че на борда на задържания съд имало 700 000 литра контрабандно гориво и седем моряци-чужденци, чиято националност не се съобщава. Танкерът бил задържан по искане на ирански съдебни служители, след като те се убедили, че той превозва контрабандно гориво. Съдът е отведен в иранската провинция Бушер, а товарът му е доставен в Иранската национална компания по разпределение на нефтопродукти, чието седалище е в същата провинция.

Говорител на Петия американски флот, който е базиран в малката островна държава Бахрейн в Персийския залив, каза, че не разполага с информация, която да потвърди иранските медийни съобщения. Преди две седмици Иран задържа друг петролен танкер, регистриран в Панама, също по обвинения, че превозвал контрабандни горива. Корабът и международният му екипаж също остава под ирански арест.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ****

    1 4 Отговор
    Абе само бой ще оправи работата.
  • 2 бббббб

    10 3 Отговор
    Значи Американски
  • 3 Borislav Popov

    6 12 Отговор
    Ааааа, не, не може да бъде, вчера руските подлоги казаха, че 100 % е или британски или израелски.

    Коментиран от #5

  • 4 Огняра

    4 1 Отговор
    Къв тоз танкер уе 700 000л гориво, демек е бил празен със 700тона гориво то е само за неговите двигатели

    Коментиран от #6

  • 5 Бай хой

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Не е ли подло да пишеш простотии под чужди имена? Не си се скрил достатъчно. А и оня отгоре вижда и чете всичко. Твоите простотии ще ги плащат наследниците ти и ще се чудят какви и чии грехове изплащат. Кофти наследатво им оставяш. А ония които си мислиш че защитаваш ич не им е през чепа. Живуркат си по яхтите.

    Коментиран от #7

  • 6 Бай хой

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Огняра":

    Само десет жп цистерни. Или са петролни продукти или са объекали мерките. В милилитри ще изглежда още по смешно. Нали трябва да се развеселим. А може и само тази част от товара да е контрабанда а останалия петрол да е редовен. Някой казва ли ти?
  • 7 Borislav Popov

    1 5 Отговор

    До коментар #5 от "Бай хой":

    Ти пък, трольо, къде видя тук аз да защитавам някого бе. каскет ? Напротив, ти тук се пънЕш всеки ден и защитаваш интересите на руските чифути, нещо да кажеш за яхтите на твоите кумири, Абрамович и на баш руския поп - Гундяев ??

    Коментиран от #8

  • 8 Бай хой

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Ами имат хората. Инициативни са и иновативни. Имат усет за бизнес. Не кат тебе да трошат по цяло денонощие и да омърсяват форумите. Създай си фирма и печели. Със завист не става. Не са като Мъск да печели само от държавни поръчки и да продава електрокари със загуба.

    Коментиран от #9, #10

  • 9 SS14

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Бай хой":

    Естествено, че не е като Мъск. В Русия няма такива личности. Руснаците нямат акъл да развиват бизнес с технологии. Всеки мулти милионер или милиардер в Русия е такъв, защото граби на готово ресурсите на Русия и ги препродава. Откъде акъл от руснак да направи неща като Apple, Microsoft, Tesla, Google, SpaceX, Paypal, и.т.н..?
  • 10 SS14

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Бай хой":

    Чак пък иновативни били. Иновативен руснак не познавам. Всички са еднотипни и се занимават с ресурси. Руснаците са може би най НЕ иновативните. Кои са тея иновативни руски неща, че не се сещам ? Бензина или газта?