5 Август, 2019 12:32 3 665 8

Борис Джонсън пред общи избори

  • борис джонсън-
  • избори-
  • великобритания

Британският премиер настоява, че ще извади Великобритания от ЕС

Борис Джонсън пред общи избори - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Британският премиер Борис Джонсън може да свика общи избори, съобщи The Telegraph.

Новината е от източници, близки до премиера. Според най-близки съветник до премиера Доминик Къмингс, той е решен да изпълни намеренията си да извади Великобритания от ЕС до 31-ви октомври.

Това ще стане факт, дори ако опозицията и проевропейските консерватори настояват за общи избори. Той визира лидерът на лейбъристите Джереми Корбин, който вече призова за предсрочни избори.

Според Къмингс тази възможност е трябвало да бъде използвана по-рано. Той е говорил пред министри и представители на кабинета.

Още докато беше кандидат за премиер, Джонсън заяви, че ще се опита да проведе избори до лятото на 2020 г. Сега той твърди, че това няма да стане преди излизането на Великобритания от ЕС.

В момента премиерът Джонсън се опитва да предоговори споразумението с ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт!

    18 4 Отговор
    Тая държава изградена от пендели армията и чълна с певали чиито битки са печелени от индииски и други войници влачени с кораби не може да определя каквото и да било.Туморите в Европа са два Англия и Германия но те не могат да разстат безгранично.Миризливи кочини.
  • 2 Факт!

    15 4 Отговор
    Двата тумора Германия и Велика Британия ще бъдат изрязани с хирургична прецизност от лицето на Европа.Гноясали смътдящи туморни лекета са и двете но вече малко им остава на тези педалски нации.
  • 3 РЗС

    8 2 Отговор
    изглежда и борко ще го изпратят набързо по-живо по-здраво, а няма да е лошо да сменят и управляващата партия на избори
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Знам знам🙄

    7 1 Отговор
    Греда Бореее. Абе с кво те друсат тия ковбойци та толко им верваш бре. Малко ми е жал за народа британски. Той ше страда не ти. Всъщност съвсем малко ме е жал така от кумова срама. На тия отпадъци никога за никого не им е било жал.
  • 6 Джентълменът русофил

    5 1 Отговор
    Това не го разбирам. Паунда се срина, правителството може да си отиде, икономиката губи от Брекзит, но на инат и напук на целият свят и на всякаква логика, "британците" напускат. Такива са си те. Слагам думата "британци" в кавички, защото какво въобще значи британец. Та в Лондон почти не останаха англобританци за сметка на афро и индобританците, които буквално го заляха. Колко непредвидим е живота - колониите колонизирана колонизаторите. И въпреки всичко не си мислете, че новите "лондончани" са по-различни от старите. Всъщност системата тук е толкова силна, че за нула време опитомява и моделира човешкото съзнание. Въпреки, че изглеждат супер различни на пръв поглед, със странни прически, шарени коси, различни религии и различен цвят на кожата, всички всъщност са с абсолютно еднакво мислене и роботизирано съзнание. Ако ББС кажат на бялото черно, вярвайте ми, че сички ще го приемат за черно.
  • 7 No Exit from Brexit

    2 0 Отговор
    Няма начин да изкара Кралството на 31 Октомври. Дотогава Парламента ще го свали с вот на недоверие. Така че, избори, и там се решава брекзит или не.
  • 8 Баш майстора

    1 0 Отговор
    Няма да се учудя, ако вместо за премиер го изберат за главната роля във филма "Професия блондинка".
Новини по държави: