Last news in Fakti

5 Август, 2019 16:20 3 916 38

САЩ с планове за Азия. Русия готова да отговори

  • русия-
  • ракети-
  • сащ

Страната има план за отговор при разполагане на комплекси в Азия

САЩ с планове за Азия. Русия готова да отговори - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия ще предприеме подсилване на отбраната си, ако САЩ разположат ракети в Азия. Това заяви руският заместник – министър на външните работи Сергей Рябков, цитиран от РИА Новости.

През миналата седмица двете страни излязоха от договора за премахване на ракетите със среден обсег. По-рано се появи новина, че Япония може да приеме на въоръжение нова американска система за изстрелване на ракети.

„Ние не искаме да се впускаме в нова въоръжена надпревара със САЩ. Ако те разположат ракети в Азия, то ние ще направим стъпки за парирането на евентуални заплахи.

В Япония планират да приемат нова система, която може да изстрелва ракети на средно разстояние. Ние ще имам в предвид това при съставянето на план за отговор“, заяви Рябков.

Разполагането на ново въоръжение в региона беше подкрепено от новия американски министър на отбраната Марк Еспен, който заяви, че това може да стане в кратки срокове.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    39 10 Отговор
    Слава РИССИИ!!!
  • 2 Наблюдател'

    36 6 Отговор
    Япония винаги е била добра мишена .
  • 3 Знам знам🙄

    29 1 Отговор
    Започва сеее. А дано само и тая да си остане студена. Кво става с тоя свят бре. Минат не минат 50 години и айде война. Абе шо се ражда толко шкарт по света бе. Лошото пе никога тия дрислювци дето най лаят за война и за омраза никога не са на бойното поле. Това са точно тия дебели лелки дето те гледат на кръв че не си на фронта или НГВС седящи по баровете и разоравящи какво щяло да стане с враг ако те бяха на бойното поле.

    Коментиран от #31

  • 4 Наблюдател

    16 61 Отговор
    Навремето американците сбъркаха мишените. Вместо Хирошима и Нагазаки трябваше да бъдат Москва и Ленинград и сега светът щеше да е по-добро място за живеене. Но не е късно.грешката да бъде поправена.

    Коментиран от #5, #32, #34

  • 5 Точно така

    48 5 Отговор

    До коментар #4 от "Наблюдател":

    И аз предлагам краварите да се пробват да им метнат една бомба, та белким руснаците сесги ядосат и ги заличат от земята да си отдъхнем малко!

    Коментиран от #6

  • 6 руската нация е най гнусната нация

    13 51 Отговор

    До коментар #5 от "Точно така":

    Руската кочина само да си помисли подобно нещо, ще бъде изтрита от лицето на земята много преди САЩ да изчезне!

    Коментиран от #36, #38

  • 7 Бивш канадец

    29 4 Отговор
    Ами да пробват, никой не ги спира! Най-много рашките до отворят пролива Сталин, и светът да се кротне най-сетне!
  • 8 onq s konq

    11 30 Отговор
    Русия Е ДЛЪЖНА да "отговаря" на разполагането на Натовско оръжие около нея,защото ...НЯМА ПУСКАНЕ от хорото "Студена война".САЩ ПРИНЦИПНО я измислиха тая игра,Русия се хвана когато Изночния блок беше НЕЙН,което в края на краищата доведе до ЛИШАВАНЕ НА РУСИЯ ОТ ТАЯ "ПРИДОБИВКА".Сега Русия Е САМА,СЪЗНАВА че тая Студена война е ПАГУБНА ЗА ИКОНОМИКАТА Й И НЕМИНУЕМИТЕ "гЛАДНИ БУНТОВЕ" НА РУСКОТО НАСЕЛЕНИЕ неминуемо ще я довършат,но...както казах - НЯМА ОТЪРВАНЕ ОТ СМЪРТОНОСНАТА ЗАПАДНА ХВАТКА!
  • 9 Обективен

    13 36 Отговор
    Може ли икономика, която е по-слаба в цифрово изражение от икономиката на Италия да си мисли че може да победи целия Западен свят. Това е най-голямата лудост която въртят Кремълските марионетки.
  • 10 Къде се пънат пак тия

    25 7 Отговор
    Първо, няма гаранция че щом краварите опукат милиони и милиарди, ще направят нещо смислено. Как ви се струва да дадете милиони за химикалка, пишеща в безтегловност, вместо да пишете с молив за жълти стотинки. Второ, с пластмаси, завоалирани под гръмки имена като композитни материали, няма как да се направят хиперзвукови ракети, високотехнологични самолети и т.н. трябват си метали, които в САЩ ги няма като ресурси. Трето, Ф22 така и не го направиха, а Ф35 го доизкусуряват над 15 години, така че със скоростта с която се развиват, най-много да пуснат на вода няколко гемии и до там. Дори Кимчо е по-напред с ракетите от тия кравевъди прости.

    Коментиран от #11

  • 11 SS14

    6 16 Отговор

    До коментар #10 от "Къде се пънат пак тия":

    Русофилски невежа, изписал си пълни глупости. Къде си тръгнал да пишеш за химикалката за милион долара и молива като си нямаш хал хабер представа за какво става въпрос ? Колкото до Ф22 как така не са успяли да го направят ?! Дори и 20г. след направата му, все оше никой неможе да направи нещо по-добро. Ф22 е спрян заради огромната сума и това, че няма смисъл да се продължава производството му. Демек има 200 броя от него и все още няма конкуренция. За какво са им повече ?

    Коментиран от #16

  • 12 outlander

    7 18 Отговор
    пРосия да опъне мрежа над въздушното си пространство против ракети, тъкмо и врабчетата няма да могат да емигрират в САЩ и на Запад. Хахаха!!! Жалко племе са тия.
  • 13 Хрониките на Евразия

    7 12 Отговор
    Никакви американски ракети не са нужни ...
    Те сами ще се взривят .
    Днес се взриви още една руска войнска част до Красноярск ..
    Колко войничета са загинали , няма да ни кажат ..

    Коментиран от #14

  • 14 SS14

    5 12 Отговор

    До коментар #13 от "Хрониките на Евразия":

    И най-вероятно всичките ще бъдат обявени за герои. Хаха

    Коментиран от #15

  • 15 Хрониките на Евразия

    7 15 Отговор

    До коментар #14 от "SS14":

    Пияни маймуни с гранати в ръце ..
  • 16 Опа тролчо

    6 3 Отговор

    До коментар #11 от "SS14":

    Ами обясни ни ти за химикалката и молива, де! А с Ф22 не мислиш ли че потвърждаваш думите ми? Направили нещо, ама дали това са искали да стане не е ясно, само е ясно че е безумно скъпо и няма смисъл от него. Ами браво! Супер развита високотехнологична държава, а! Ако можеха и имаха с какво, до сега щяха и Ф35 да направят, и хиперзвукови ракети. Но явно толкова могат. Нищо чудно и ние никакъв самолет да не получим, или поне не и блок 70.

    Коментиран от #17, #18

  • 17 SS14

    5 12 Отговор

    До коментар #16 от "Опа тролчо":

    Казвам ти веднага. Типично като всеки русофил повтаряш неща които само си чул недочул. Първо химикалката не струва 1 милион, а разработката струва толкова. Химикалката е евтина и е разработенане от НАСА, а от независима личност, защото в космоса найглошата идея е да закараш молив! Моливът е направен от дърво и графит, а в среда наситена с кислород както е МКС това е изключително опасно и високо запалимо. Само идиоти като руснаците могат да ползват молив. Освен това молива докато пише хвърля прах което е вредно за такава среда, а и представяш ли си да се счупи в безтегловност?!

    Коментиран от #22

  • 18 SS14

    4 11 Отговор

    До коментар #16 от "Опа тролчо":

    Освен това, за да ти обясня колко си невеж откъм тази информация ще ти кажа, че "умните" руснаци като видяли, че САЩ произвели тази химикалка, веднага зарязали моливите и поръчали 100 химикалки от НАСА като ден днешен ги ползват още! Този мит за умните руснаци и молива е абсолютна глупост.

    Коментиран от #23

  • 19 Хрониките на Евразия

    6 10 Отговор
    Адекватни отговори от Русия не очаквайте !
    Живеят в друг век и в друго измерение ..
    Вчера пуснаха
    "Скоростен влак " Москва-Белгород.
    Разстоянието е 670 км. влака го взима за 7 часа и 30 минути.
    Но се хвалят СКОРОСТЕН влак ...
    И знаете ли какво ?
    Това е истина .
    Просто Русия до сега живее в онези времена , когато тези влакове са се считали за скоростни ..

    Коментиран от #20

  • 20 SS14

    3 7 Отговор

    До коментар #19 от "Хрониките на Евразия":

    Имаше някаква медия която беше направила съпоставка на развитието на държавите и бяха установили, че Русия в момента откъм развитие е както са били САЩ през 70те и 80те.. Смятай за какво става въпрос.
  • 21 ХаХа 🙈

    12 3 Отговор
    Руснаците ще се самовзривят - мале !
    Незнам кои за 2 дена се САМОИЗБИХА в луд АМОК - Тексас в Русия ли е ?
    Не Хирошима , не Москва , а такива жалки драскачи е трябвало да се бомбандират!
    Колкото тази песен за Икономиката ,да да - и Малта и Люксембург са с по - “могъщи” икономики ..... да бе убеди ни !
    Това с джуджетата и пияниците пък е върхът на безсилието на хамерските лакеи - наизустено стихотворение / робопоклоничество !
    Жалко племе ? А ти от кое “братско “ хамериканско племе си бе ?
    И защо “братята “ ти ни продадоха 8 праисторически трошки на двойна цена ?
    Нали много ни ОБИЧАТ ?
    Писател Фантаст си ти , изпържен мозък с няколко ника !
    Айде прати ме на лекар - а аз пък ще отида 🙈 ? А дано , ама на дали !
  • 22 Мало

    8 2 Отговор

    До коментар #17 от "SS14":

    Умник. Нищо опасно няма в досега на дърво, графит и кислород. А и на станциите кислорода не е по-наситен от колкото на земята. Ако имаше елементарни познания по медицина, щеше да знаеш колко опасна е по-високата концентрация на кислород. Прах, марх и глупости, има си филтри на станциите. Човешката кожа прави най-много прах, защото непрестанно се сменя. А ако се счупи химикалката как ше събереш мастилото в.безтегловност? Без значение кой е потрошил милионите за тая химикалка, няма как да струва под себестойността си и да я продават за 2 долара.

    Коментиран от #27

  • 23 Мало

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "SS14":

    Умник, Верно си поръчали 100 броя? Я дай фактурата? Или поне снимка на руснак с американската химикалка. Щото са евтини и да има! Или щото може да им потрябват 100 броя на веднъж? Или щото са чупливи? Разправяй ги на децата си, ако успееш да излъжеш някоя.

    Коментиран от #24, #28

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 СССР

    16 2 Отговор
    Явно Япония не си научи урока малко и беше през втората световна война когато сегашните и приятели заличиха Хирошима и Нагазаки. Да не говорим че който се е хванал с американците е винаги на дъното

    Коментиран от #30

  • 26 Мало

    4 3 Отговор

    До коментар #24 от "руската нация е най гнусната нация":

    Умник, а ти знаеш ли колко трябва да се нагрее графита за реакция с кислорода, бе? К'ви запалими елелементи, кви лимитирани серии химикалки за космоса...!! Къде живешш, бе?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Патриот

    11 2 Отговор

    До коментар #24 от "руската нация е най гнусната нация":

    Още малко и двигатели сами ще почнат да си произвеждат американците.
    Купуват от Русия и пак не могат да си направят копия.
    Абе САЩ да не би да са в Азия? После Русия била агресивната.
    Само продажните бради тук лаят против тия дето са им дарили осводобата и възхваляват тия, дето им крадат бъдещето на децата.
  • 30 Да да

    1 12 Отговор

    До коментар #25 от "СССР":

    Япония от дъното има 3 пъти по-висок БВП от Русия на върха! За разликата в население и площ няма да пиша, че става смешно :D Ако японците почнат да се въоражават, за 3 години ще превъзхождат Русия и ще я смачкат за месец!
  • 31 Караиванов

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Знам знам🙄":

    Ами отговорете си сам ако нямаше САЩ шеше да е мир
  • 32 Голем смях

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "Наблюдател":

    Руснаците да правят паметници на Труман,че не се е подвел по желанието на Чърчил да ликвидират и Сталин след Хитлер.Искал е да се заличат Москва и останките от Ленинград.Но Труман е казал ,че Сталин е по-голямото зло за СССР от една атомна бомба.И е бил прав.И до ден днешен най-богатата страна в света живее в 19 век.
  • 33 Вичо

    7 1 Отговор
    Русия е Велика!!!!!!
  • 34 Тигър

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Наблюдател":

    Збъркал е бащати, дупката затова си се появил цървул
  • 35 ЧИЧО

    1 4 Отговор
    ТОЯ ПУТИН Е ГОЛЯМ БОКЛУК САМО ЗА ВОЙНА ТОВОРИ НОЙ НЯМА ВНУЦИ БЪДЕЩЕ
  • 36 Онкио

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "руската нация е най гнусната нация":

    Еее брачед Русия кво имат никои нема та сащ са боклуци и страхливци а Русия е сама и ще онищожи света
  • 37 Леля

    5 0 Отговор
    Това е наи силната държава в света росия
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания