6 Август, 2019 10:29 2 688 8

Бунт срещу туристите в Лисабон

  • лисабон-
  • туристи-
  • португалия

Недоволство от шума и трафика

Бунт срещу туристите в Лисабон - 1
Снимка: Shutterstock

Много жители на Лисабон се обявиха против големия брой на туристите в техния град, съобщи Дойче Веле.

Според много граждани круизните кораби замърсявали техния град. Има и недоволство от шума от пристигащи самолети. Смята се, че те пречат на почивката на хората нощем. Оказва се, че за последните 5 години броят на туристите в Лисабон се е увеличил с 81%.

Само през 2018 г. португалската столица е била посетена от 30 млн. души. За това допринася и новопостроеният терминал за големи круизни кораби.

Терминалът е посещаван от около 300 кораби годишно. Това осигурява допълнителни 600 хил. туристи.

Заради този трафик пристанището е мръсно, а самите самолети минават в изключителна близост до къщите в района. Представители на местната администрацията обявиха, че ще реагират на оплакванията, тъй като туризма носи огромни приходи за града.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 травълър

    6 0 Отговор
    Така си е ненормалници чакат по 4-5 часа в най-големия пек да се качат на трамвай 28, които си е част от градската мрежа и по няколко часа на асансьор при положение, че за 5 мин може да се качиш и пеша по уличките ???? Особено сега е пълна лудница в Лисабон през деня, а в Португалия има толкова други красиви места, които са изключително красиви и спокойни!

    Коментиран от #2

  • 2 Хайл

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "травълър":

    И то не само по крайбрежието 🤝👍
  • 3 Гледач

    6 4 Отговор
    ЕТО ПОРТУГАЛЦИТЕ СА ПО ТЪПИ ОТ НАС. ПОСЛЕ НЯКОЙ ДА НЕ КАЖЕ ЧЕ НИЕ СМЕ НАЙ ТЪПИТЕ. ПОРТУГАЛИЯ Е СРЕД НАЙ БЕДНИТЕ СТРАНИ В ЕС ЗАЕДНО С НАС И РУМЪНИЯ. И ТИЯ ПУСТИНЯЦИ СЕ МРЪЩАТ НА 30 МИЛИОНА ТУРИСТИ ГОДИШНО

    Коментиран от #4, #8

  • 4 Кога, ще ги стигнем португалците

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "Гледач":

    За да напишеш тези глупости явно не си бил в Португалия ???? Иди, виж и пак, ще си говорим, колко са "бедни" !

    Коментиран от #5

  • 5 вартоломей

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Кога, ще ги стигнем португалците":

    Били сме и сме видяли. Бедни са.
  • 6 плевен

    1 0 Отговор
    Недоволни са тази част от хората, която няма пряка облага от туристите.Те само им стъжняват живота.
  • 7 ехоо

    2 1 Отговор
    Ей, Лисабон. Пратете ги при нас! То тук такава мръсотия, че изобщо няма да се разбере, ако има още. А и ще им докараме я растройство, я някоя перка в София ще ги трупяса. И прасенце с чума ще им подарим! Пращайте ги насам! И ние да станем бедни, като португалците!
  • 8 Tryuiii

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гледач":

    Няма база на сравнение между Португалия и България. Ако си ходил в Португалия първо забележи какви пътища имат не като българските дупки навсякъде така че ако Португалия била бедна като България значи България е дъното..
Новини по държави: