Last news in Fakti

11 Август, 2019 09:16 2 251 53

Арести в студиото на Навални

  • русия-
  • полиция-
  • алексей навални

Задържани са сътрудници на опозиционера

Арести в студиото на Навални - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Руската полиция задържа поне четирима души по време на претърсване на студиото на Алексей Навални, съобщи РИА Новости.

Новината беше обявена от адвоката на Навални – Владимир Воронин. Навални беше задържан през миналия месец по обвинения за организиране на неразрешени протести.

„Стоя в студиото на блога „Navalni Lif”. Те не пускат мен и моя колега вътре. Задържани са четирима души, а вътре са още шестима. Претърсването се провежда като част от наказателното дело за безредиците“, заяви Воронин.

Ръководителят на правозащитната организация „Агора“ Павел Чиков обяви, че задържани са били девет души. През вчерашния ден в Москва отново се състояха протестни митинги.

Те са в подкрепа на опозиционни политици, на които не беше позволено да се явят на предстоящите избори, като този път бяха позволени.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаджи хаджи Българин

    28 17 Отговор
    Ами защо така случайно сте пропуснали да споменете, че в подписките на опозицията са открити подписи на 300 починали ! Както и такива, които никога не са живяли на посоченият от тях адрес! Как ви се струва, това дали е случайно!

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Обективен

    15 25 Отговор
    Така се действа във фашистките държави.

    Коментиран от #4, #29

  • 3 Въпрос

    11 24 Отговор

    До коментар #1 от "Хаджи хаджи Българин":

    Бай Хаджи ти от Путин ли научи за тези нередности в подписките

    Коментиран от #7, #14

  • 4 Хаджи хаджи Българин

    18 9 Отговор

    До коментар #2 от "Обективен":

    Ти си толкова обективен, колкото аз съм негър! Аре чао!
  • 5 Хрониките на Евразия

    9 16 Отговор

    До коментар #1 от "Хаджи хаджи Българин":

    Тези , починалите , обидени ,лично се бяха събрали пред зданието на избирателната комисия , да покажат колко почина ли са 😂

    Коментиран от #8

  • 6 Госあ

    8 17 Отговор
    Ако го детронират т'ва о и алчно джудже, взаимоотношенията с ЕС може би ще се оправят. Всъщност рижата има сметка джуджето да да стои на власт в Русия. Те са приятели.

    Коментиран от #10

  • 7 Хаджи хаджи Българин

    26 6 Отговор

    До коментар #3 от "Въпрос":

    Да ти призная, че телевизия не гледам, защото не искам да бъда облъчван с дезинформация! Но виртуалното пространство е доста наситено с различни теории за случващото се! Чета различни мнения, анализирам ги и си вадя иззвода за себе си! Дори и не те задължавам да се съгласяваш с мен! Жокер! От къде се финансира Навални, дали си се поинтересувал! А и случая с Костинбродските списъци да ти напомня нещо? Хубав и спорен ден!

    Коментиран от #11

  • 8 Хаджи хаджи Българин

    19 5 Отговор

    До коментар #5 от "Хрониките на Евразия":

    Говоря за списъците с подписи, а не за стачкуващите! Пардон- протестиращите! 😎
  • 9 Фридман

    23 11 Отговор
    Навални е един шпионин който е озъптен скоро ще изловят и цялата му мрежа и ще бъдат съдени за шпионаж и опити за дестабилизация на Русия!
  • 10 Хаджи хаджи Българин

    14 5 Отговор

    До коментар #6 от "Госあ":

    Ами защо не се показва онази журналистка Собчак! ??
  • 11 Бай Бай

    10 19 Отговор

    До коментар #7 от "Хаджи хаджи Българин":

    Бай Хаджи не питай от къде се финансира Навални а виж за какво се бори - за честни избори, за свободата на всички руснаци, за това Русия да бъде част от Европа а не в ръцете на корумпирания Путински фашистки режим.

    Коментиран от #21

  • 12 Госあ

    9 4 Отговор
    Всъщност аз ви разбирам. Вие не харесвате нито руската култура, нито градовете,нито природата. Донякъде е разбираемо, тайгата въпреки че има някакъв чар е трудно да бъде харесана и тези температури от -50..какво да им харесваш. Въпреки, че определено руснаците имат повече тяхна култура от краварите, несъмнено много от нея от открадната, а Петербург построен от европейци. Всъщност вие харесвате душманите и примитивите, които винаги са били на власт в Русия. Затова тиквата вече 12 г управлява и България. Няма друг като него,само бай тошо. Луда работа....

    Коментиран от #23

  • 13 Един

    11 10 Отговор
    Браво Хаджи живея в Москва обикновените хора са възмущени от това което става там,пълен фарс е този митинг пречат на хората да се движат свободно,предизвикват полицията.
  • 14 Иван

    17 3 Отговор

    До коментар #3 от "Въпрос":

    Председателят на ЦИК, Елла Памфилова обясни на Собол защо няма да бъде допусната до местните избори. И посочи заградени в списъка имена на отдавна и скорошно починали личности Елла Памфилова преди да заеме този си пост е федерален комисар по правата на човека в Русия. Тя посъветва Собол и другите с фалшифицирани подписи да се обърнат към съда Всички те отказаха. Там. Няма да бъдат допуснати журналисти от, Дойче Веле и другите загрижени за руския човек медии, пред които отхвърлените либерали са се циркосват

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Един

    12 2 Отговор

    До коментар #14 от "Иван":

    Браво Иване това е Истината.
  • 16 Бай Бай

    5 12 Отговор

    До коментар #14 от "Иван":

    Да така, при фашистките режими хора като Сокол не могат да се кандидатират. Но за сметка на това бившите надзиратели в лагерите на Гулаг са добре дошли.

    Коментиран от #24

  • 17 Бъдеще

    15 5 Отговор
    Навални е шпионин, същият като Хитлер, Горбачов и Гуайдо на САЩ и много др. знайни и незнайни. Путин си знае работата и след Путин пак ще си знаят работата. Горбачовата измет ще бъде изметена.

    Коментиран от #22

  • 18 Васил Левски

    5 13 Отговор
    Крадец Путин злото джудже полудяло ,идиот.
  • 19 Отрепки

    14 5 Отговор
    Навални и компания са отрепки, целящи дестабилизация на Русия. Няма да стане. САЩ да си лаят.
  • 20 Альоша Гърневски от Пловдив

    13 3 Отговор
    Путин се държи много меко с тези американски подлоги. Този тумор трябва да се изрязва още в зародиш. Щом организира митинг на неразрешено място, лепкаш му 3 г затвор. Като излезе от там , пак да организира. Никой не им забранява митингите, има си определен площад за това, но мекеретата търсят конфликт и отиват пред кметството. Бой до спукване, това е решението. Кучета, коне, палки, сълзотворен газ. Те от друго не разбират. От 150 милионанаселение на Русия те събрали 20 хиляди и искат властта.И то половината наркомани и пичлегари, наети за по 10 долара. Смях до сълзи.

    Коментиран от #40

  • 21 Хаджи хаджи Българин

    8 2 Отговор

    До коментар #11 от "Бай Бай":

    НаХални няма нищо общо с просперитета на руският народ! Той е обучен, както нашият Иво МинДЖев да създава вътрешни " демократични безредици" Русия няма да допусне втори Майдан и то на нейна територия!
    Така нареченият Демократичен Запад, не успя да изолира РФ от излаз на Черно Море, съответно и Средиземно море! Ерата на Елцин е отминала!
  • 22 Borislav Popov

    2 10 Отговор

    До коментар #17 от "Бъдеще":

    Навални е като трън в очите на Путин и неговото обкръжение, не веднъж е изкарвал кирливите им ризи на покАз. Има сума ти и филмчета в тубата за схемите на руските управници, за източване и кражбите на пари от държавния бюджет и затова го изкарват за какъв ли не... и шпион, и агент на ЦРУ и Сорослия и т.н. За тази цел се използват всякакви средства, в това число и очернянето му в интернет пространството с помоща на платени тролове - кремлеботи, какъвто всъщност се явяваш и ти тука !

    Коментиран от #25, #26, #28

  • 23 Хаджи хаджи Българин

    8 3 Отговор

    До коментар #12 от "Госあ":

    Ние с Евро- атлантическите ценности и наш Роско и Боко направо цъфнахме и вързахме за 12 години!

    Коментиран от #27

  • 24 Мартин

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "Бай Бай":

    Сокол ли? Лиглата, която гладува в знак на протест и разиграва драми се казва Любов Собол. Асоциацията е повече със Сопол, дамата няма визия на соколица.
  • 25 Бай Шиле

    5 2 Отговор

    До коментар #22 от "Borislav Popov":

    УБорка, ти явно си сънувал пак кошмари! След Юана който умишлено падна идва ред и на рублата! Означава голям износ! А Елциновите олигарси, които разграбиха Русия през 90те + години, затова избягаха в Англия! Виж сега колко държавни предприятия има в РФ и по времето на пияндурника Елцин!

    Коментиран от #30

  • 26 Румяна Костова

    4 3 Отговор

    До коментар #22 от "Borislav Popov":

    В тубата има и материали как Усманов, за когото Навални направи разкритие, че някога е изнасилил едно девойче, го осъди за клевета. Тогава Навални сви перките и се наложи да свали материалите за своето,, разследване За справка, Усманов не е от кремльовските олигарси, а вероятно е пресекъл пътя някъде на шефа на Навални - Ходорковси . Още Навални правеше разследвания, че главния редактор на RT - Маргарита Симонян, била родила децата си в Америка, на което тя от сърце се смя.

    Коментиран от #32

  • 27 Borislav Popov

    4 6 Отговор

    До коментар #23 от "Хаджи хаджи Българин":

    Защо бе, Хаджи, да не би Русия с азиятско-мюсулманските ценности, на Путин и Медведев, да е разцъфтяла и прецъфтяла за 20 години ??

    Коментиран от #41

  • 28 Илия

    5 3 Отговор

    До коментар #22 от "Borislav Popov":

    Че в Русия всички знаят, че един от финансовите благодетели на Навални е Ходорковси. Остава да разберете кой е Ходорковси и дали ръцете на този много, много богат олигарх не са участвува ли в корупционни схеми.
  • 29 00000

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Обективен":

    Така се действа в истински държави,такива корумпирани бандити като този клоун навални и то доказано от френски съд,мястото им е в затвора , вместо това е оставен да си прави каквото си иска.в сащ тоя щеше да лежи във Фед.затвор.

    Коментиран от #31, #50

  • 30 Borislav Popov

    1 7 Отговор

    До коментар #25 от "Бай Шиле":

    Ти за кой пияндурник Елцин говориш, за оня дето Путин му построи огромен паметник в Екатеринбург, под вида на супер скъпото и съвременно здание на Елцин -Център ли, този същия пияндурник ли визираш ???

    Коментиран от #33

  • 31 Гост 11

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "00000":

    По-добре ще бъде да го оставят на свобода, но да му резнат финансите. Съдейки по материали от мрежата, май точно и това са направили като са му блокирали фонда за разследване на корупцията, заради финансови машинации.
  • 32 Borislav Popov

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "Румяна Костова":

    А бе то в тубата, Румо има лще много филмчета на Навални и за прокурора Чайка и за премиера Медведев с милони гледания и стотици хиляди коментари от възмутени руски граждани и забележи Румо, не са възмутени от Навални, а сам знаеш от кого. Между впрочем, ако тези филми за Чайка и Медведев, бяха лъжа и клевета, за каквито те ги обявиха, те спокойно можеха да го осъдят и да го вкарат в затвора дори... Но, защо ли така и не го осъдиха, Навални за клевета ?!

    Коментиран от #34

  • 33 Румяна Костова

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "Borislav Popov":

    Не Путин го построи, само не попречи на либералите да го сторят, за което наистина си спечели минуси от руския народ.

    Коментиран от #35

  • 34 Румяна Костова

    3 1 Отговор

    До коментар #32 от "Borislav Popov":

    Голяма част от възмутените зрители, ръкопляскащи на Навални са украинци. По писане няма как да ги отличите, те ползват езика на агресора Да, има и много руски ученици, които не умеят да мислят логично и критически .И все пак привържениците му едва ли достигат и 2 процента от общото пълнолетни население на Русия

    Коментиран от #37

  • 35 Borislav Popov

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "Румяна Костова":

    Е, да не го е построил баш Путин, строителите го построиха, Пуин само отпусна финансите за строежа, а сама знаеш че когато има финанси, може и нова Вавилонска кула да се построи !
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Borislav Popov

    3 5 Отговор

    До коментар #34 от "Румяна Костова":

    Е, да, украинци, какви други могат да бъдат !? Само украинците, американците и още някой други са виновни за всички руски беди, няма да е виновен Путин я !? Иначе и ти строго по инструкция, както са ви учили в школата за кремлеботи, веднага прехвърляш вината към проклетите украинци. Браво Румо, вземи си от рафтчето един пирожок.
  • 38 Тръмп

    1 6 Отговор
    Путин пак ще почне да убива публично,защото е Страхливец и Комуноиден психопат!!!:):):)

    Коментиран от #39

  • 39 русняк

    6 2 Отговор

    До коментар #38 от "Тръмп":

    ти се пази тебе да те нестроши , защото ако знаеш каква военна модерна техника имаме бедна ти е фантазията , само недеи да тролиш и ти , аиде нема нужда .

    Коментиран от #51

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Хаджи хаджи Българин

    3 3 Отговор

    До коментар #27 от "Borislav Popov":

    Когато почине един човек, близките около него страдат, но мъртвеца не го забелязва! Същото е и когато си тъп и сляп! Хубав ден от мен!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Rusnak

    4 3 Отговор
    Бой по канчетата соросоииидни!!

    Коментиран от #44

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 ПЕНКО

    2 2 Отговор
    НАВАЛНИ ОФИЦИАЛНО Е ПОКАНЕН В "БЕЛИЯ ДОМ" ЗА ВРЪЧВАНЕ НА "СРЕБЪРНА ЗВЕЗДА " ЗА АНТИРУСКАТА СИ ДЕЙНОСТ В ПОЛЗА НА ........!!!!!!!!!!!!
  • 46 Putkin

    2 2 Отговор
    Abe, mnogo plateni putkinski trolove imalo v Balgaria, da im se chudi chovek kak zhiveiat sas zhaltite kopeiki deto im plashta gotvacha na Vovata, to 6000 rubli na mesez I za po edna vodka na den ne stigat.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 русофил

    3 1 Отговор
    Тия дето защитават Путин и един ден няма да изкарат в путинска Русия, с този овчи мозък те и тук едва кретат, ама поне пари за бира и интернет имат, да пият и да псуват американците. Я идете у Русия да видите как за 20 години Русия е станала по-зле от бананова република. Такова зло като Путин и бандата му Русия никога не е изпитвала. Не се лъжете от пропагандата Путине един мошеник и национален предател, който плаче за затвор да не кажа за бесило.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 И аз да кажа

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "00000":

    Как да е корумпиран човек,който не е на държавен пост? Какво зависи от него, че някой да го корумпира? Съвсем сте се побъркали! Или пък заради изобличенията му някой невинен да му плаща?
  • 51 Я стига

    2 1 Отговор

    До коментар #39 от "русняк":

    Ти кого заплашваш, бе? Нас, в собствената ни страна? За изказано мнение? Тъпанари нахални! Да не ви напада някой? Да е вдигал българин оръжие срещу вас? Паплач агресивна!
  • 52 хахаха

    0 0 Отговор
    ПАК ЛИ? ДОКОГА? Струва ми се, че това е началото на края за управлението на жужи!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания