Last news in Fakti

17 Август, 2019 10:59 8 193 44

САЩ неофициално одобриха сделката за F-16 за Тайван

  • f-16-
  • тайван-
  • сащ-
  • сделка-
  • одобрение

Става дума за доставката на 66 броя самолети

САЩ неофициално одобриха сделката за F-16 за Тайван - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Администрацията на САЩ неофициално е одобрила доставката на десетки изтребители F-16 на Тайван, независимо от възраженията на Китай. Информацията съобщи телевизионният канал CNN, позовавайки се на източници в администрацията на президента Доналд Тръмп.

На 15 август Белият дом неофициално е съобщил на Конгреса на САЩ за своето решение. За да се реализира сделката, е необходимо официално обръщение на Тръмп пред Конгреса, което все още не се е случило.

По информация на хонконския вестник South China Morning Post, през ни 2019 г. тайванските власти са помолили САЩ да им продаде 108 танка M1A2 Abrams, 250 преносими зенитни ракетни комплекси FIM-92 Stinger, 1240 противотанкови ракетни комплекса BGM-71 TOW и 409 FGM-148 Javelin. По информация на изданието, още преди това Тайпе е направил заявка пред Пантагона за покупката на 66 изтребителя F-16 от най-съвременната версия V с цел модернизация на своята военна авиация.

На 5 август съответната правителствена агенция, която е част от Министерството на отбраната, разказа за решението на САЩ да продаде на Тайван танкове и зенитни системи.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар📝

    62 3 Отговор
    Тоя СВЯТ ЗАПОЧНА ВОЕННА НАДПРЕВАРА.ОТ ТУК НАТАТЪК ДИПЛОМАЦИЯТА ЩЕ БЪДЕ МНОГО КРЕХКА.
  • 2 EL chochone

    32 85 Отговор
    СЛАВА НА САЩ,МУРЗИЛКИТЕ В СИБИР НА ТОПЛО

    Коментиран от #4, #5

  • 3 El chochone

    59 19 Отговор
    Добри новини има и други ПО-ГОЛЕМИ балъци от наще подлоги! :)))

    Коментиран от #10

  • 4 Vacilón

    49 24 Отговор

    До коментар #2 от "EL chochone":

    СЛАВА НА РОССИИ! :)

    Коментиран от #6

  • 5 Borislav Popov

    45 20 Отговор

    До коментар #2 от "EL chochone":

    СЛАВА НА РОССИЯ! :)
  • 6 Vacilon

    10 38 Отговор

    До коментар #4 от "Vacilón":

    След групово изнасилване от ушанки станах отявлен русуфилистик и имам към два-тринадесет аборта от руснаци,и мечтая за поне още толкова от путин....СЛАВА НА РУСКИЯТ ХУЙ.!

    Коментиран от #8

  • 7 Ген Майор Накамуров

    26 36 Отговор
    Ха сега Булгарише-русише тролове да се подиграят на тайванците ,че са си поръчали 66 несъществуващи и на хартия фейк самолети.Предлагам Фатмака Радев да ги посъветва да си купят Грипен.
    Тайван 66 самолета ,ние 8 , а тук ореваха орталъка колко сме харчили.

    Коментиран от #31

  • 8 El chochone оригинала

    11 6 Отговор

    До коментар #6 от "Vacilon":

    Ибах ли та мангясала ХЯхЯХЯ :D
  • 9 les gilets jaunes

    33 9 Отговор
    Абе одобрили! И ако Тайван не вземе и да побърза с авансовото пращане, офертата на века се затваря и няма да има краварски тенекии. Вие вярвате ли го това? Я у нас като се заговори за грипените и как Щатите впрегнаха всичко възможно за да си пласират тенекиите у нас. Веднага се навъдиха горещи лобисти и авиоексперти, такива като Цецко и Шкембе Войвода. За този лобизъм със сигурност са били обещани и похарчени немалко пари. Но иначе одобрения, оферти със срок на годност колкото е на една сметанова торта, авансово плащане. Еврейски хитрости...
  • 10 Бай Хуй

    28 6 Отговор

    До коментар #3 от "El chochone":

    Техните пак излизат по евтини от нашите самолети

    Коментиран от #19

  • 11 хихихи

    23 6 Отговор
    Като нашите никой не иска да купува. Те ще са първите, с които ще експериментират и ще ни ги дадат независимо от показаните резултати по 200 млн парчето, да не стават зян.

    Коментиран от #25

  • 12 НАТО МИРО ТВОРЕЦ

    22 35 Отговор
    Факт е, че F16 Block 70 е бестселър в момента. България взе изключително мъдро стратегическо решение. Естествено, след подобен шамар в лицето на кремълската табуретка, местната изгнила русоробия квичи на умряло, като смачкани, гнойна жаба.

    Коментиран от #14, #16

  • 13 Бесен Язовец

    15 6 Отговор
    Айдееее цели брак към Балканите и тайванските седесарчета да се радват неграмотните на ламарина!
  • 14 Атамбай

    21 12 Отговор

    До коментар #12 от "НАТО МИРО ТВОРЕЦ":

    Само разни неуки мелезарки биха нарекли Ф-кенеф модерен самолет!
  • 15 продажници

    13 3 Отговор
    Ха сега да видим на каква цена ще ги купи Тайван! Обзалагам се, че ще са под 100 милиона долара единия!

    Коментиран от #17

  • 16 РУСЕВ

    14 4 Отговор

    До коментар #12 от "НАТО МИРО ТВОРЕЦ":

    НАТО МИРО ТВОРЕЦ = ДЪРВЕНО ЖЕЛЯЗО.
  • 17 Бай Хуй

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "продажници":

    Това цялото описано в статията , вчера четох в друг сайт че се купува за 8 милиарда долара
  • 18 Това е въпроса

    8 2 Отговор
    Нека да е бестселър, нека да е намбъ уан! Но защо ни го дават на такава цена?
  • 19 Гадина

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "Бай Хуй":

    Много ясно че ще са по евтини, не купуват осем а 66 бройки.

    Коментиран от #23

  • 20 Драги ми Смехурко

    11 4 Отговор
    Това е партенка!
    САЩ са манипулатории отвратителен търговец... Те не са партньор!
    На Тайван не им е нужно такова количество оръжие,
    нито такова по вид ...
    Какво ще правят тези танкове на острова???
    Ф 16 не се произвеждат от много години и Тайван ще ги използва вероятно за метал (за скрап)?

    С България сключиха сделка за 150 000 бр. автомата Калашник на цена $35 за брой, а купиха само 2000 за тази същатацена?!?
    Платиха само тях... след получаване и без да платят никаква неустойка за останалото незаплатено количество...

    Коментиран от #24

  • 21 Дъ Клаш

    8 9 Отговор
    Айде скоро и ние Абрамси и Апачи.Русофилистиците на сапун.

    Коментиран от #44

  • 22 РУСИЯ КАТУН С РАКЕТИ

    11 12 Отговор
    Разликата между САЩ и Русия е ,че целия свят иска да купува оръжие от САЩ ,докато държавите като чуят за руско оръжие казват "Не мерси,по-добре да си произведем сами" !
  • 23 Бачо Киро

    12 6 Отговор

    До коментар #19 от "Гадина":

    Братчед, то ясно, че сиренето с пари, ма ние нали НАТО, бази туй, онуй... Накрая по дебелата цена с пълно оредплащане, неизвестен срок на доставка, пазаруване по каталог на нещо непроизведено дори в 1 бройка, съпътстващо с други разходи, включително уговорка за произволна промяна на цената от страна на САЩ, несъществуващо гориво у нас - налагащо внос от Австрия, наложителни промени по пистите, за да може въобще да ги ползва Ф16 и тн, и тн... Не котка в чувал, ми котка пусната в тъмна гора купихме. И не данните на самолета са проблем, Ф16 все пак се ползва от достатъчно страни, а всички тъпи и невероятно олигофренски условия по сделката, за държавната поръчка, спечелена два пъти от друг и последвалата политическа покупка, съпроводена с тотално хващане за палците от управляващите, въобще няма да коментирам даже... Питам ви - колко от вас биха си купили дори телевизор при подобни условия? 100% предплащане без намаление в надутата цена в сравнение с други клиенти, неизвестен срок на доставка, купуване по снимка, сервиз в страната производител и можете да си го ползвате само в апартамента в столицата с ток само от Австрия. Желаещи за такава сделка? А на бас, че сте нула.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Рашка с чашка

    6 9 Отговор

    До коментар #11 от "хихихи":

    Щом Тайван, Мароко, Словакия, Бахрейн са никой, добре. А също Австрия, Хърватия и Оман са изпратили официално запитване, но и те са никой, нали? За цената, не знам дали сте забелязали че ние поръчваме най-малко от всички? В цената влиза инфраструктурата, дали ще е за осем, или за осемдесет, все тая. Но разделена на осемдесет ще е десет пъти по - малка на единична бройка.

    Коментиран от #26, #37, #38

  • 26 РУСИЯ КАТУН С РАКЕТИ

    10 10 Отговор

    До коментар #25 от "Рашка с чашка":

    Кухите руски лейки немогат да разберат ,че при САЩ всичко е професионално.САЩ ти дават всичко за тези изтребители до края на експлоатацията им,като включим поддтжка,обучение,симулатори иинфраструктора.Руските клошари например като ти продават самолети ,ти ги мятат само тях и ти казват "от тук нататък се оправяйте вие,както можете".Затова им се струва евтино на руските лейки.Друг е въпроса ,че с едно купуване на руски изтребител ,задължително трябва да купим части и двигатели към тях ,защото има вероятност двигателя да изпадне някъде при полет разбираш ли

    Коментиран от #35

  • 27 сноу

    9 9 Отговор
    Амерски палячовски уйдурми ...Че конгреса ,че на конгреса конгресменчетата,че пЪрцудента,че на майка му футболните гащи...Ами нали всичките тия чалъми са, да се напълни гушката на сенаторчета и безброй още върли апаши ,дето всичките са на хранилка на Локхийд М.Алчна каста от наследниците на най-върлите бандити, които баба им Виктория натири по света, да грабят и плячкосват.

    Коментиран от #28

  • 28 5454

    5 5 Отговор

    До коментар #27 от "сноу":

    Нещо бъркаш сериозно.Това не ти е корупцията в познатите неандарталски държави от изтока ,и по-специално като в Русия например.На запад няма лява ръка-десен джоб.Подобни схеми няма как да се случат,а и хората не разсъждават по тоя начин.Подобна корупция за която говориш я има в изостанали държави като Русия.Именно това дели десетилетия граден прогрес и в топ държава като САЩ и десетилетия руско изоставане.Попринцип във всяка държава малко или много има корупция ,но в САЩ тя е коренно различна от това да прибираш пари под масата.Дълга тема е ,но в САЩ корупцията е на ниво корпорации,което макар и правителството да помага на подобни корпорации ,те все пак помагат пък за развитието и доходи на САЩ,докто на изток отделн индивиди източват хазната и това дърпа и държавата надолу.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 GODORO

    2 4 Отговор
    7 Виж цената.Много е интересно.....и тъжно.
  • 31 ХаХа🙈

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "Ген Майор Накамуров":

    Да де , ама всичкото това го получават горе долу на цената на нашите 8 тенекии ! И както при нас пристига с краварски сифтуер дистанционно командван !
    Защо ли ? И защо точно Тайван , а хамерски Лакейчета ?Със вашите стихчета или без , но кравария най- накрая ще намери това дето го търси !
    И ще я “разлюлее “ тогава !
  • 32 Ха Ха 🙈

    6 4 Отговор

    До коментар #24 от "РУСИЯ КАТУН С РАКЕТИ":

    България - катун с продажни Лакеи!

    Коментиран от #33

  • 33 8559

    5 2 Отговор

    До коментар #32 от "Ха Ха 🙈":

    Такива като руски гъзолизци ли ?
  • 34 ПЕНКО

    5 6 Отговор
    ИНФОРМАЦИЯТА Е ЗА БЪЛЪЦИ !!! КИТАЙ ОТДАВНА Е СНАБДЕН СЪС СИСТЕМИ С-400 И СЕ ПОДГОТВЯ ЗА С-500 !!! КОЛКО "ФАКЕН ВОЛФ-16-18-22-35 " ЩЕ УСПЕЯТ ДА ПОЛИТНАТ /ЗА МАЛКО/ ПРИ ВОЕНЕН СБЛЪСЪКОИНЦИДЕНТ !?!?!?
  • 35 Дгд

    2 4 Отговор

    До коментар #26 от "РУСИЯ КАТУН С РАКЕТИ":

    Брей, че умник?! Ти си врял и кипял в тея работи явно...
  • 36 бжо

    5 4 Отговор
    Явно не са лощи тия F-16 щом Тайван си ги купува.
  • 37 Po-znaesht

    1 8 Отговор

    До коментар #25 от "Рашка с чашка":

    За каква инфраструктура,необходима за F-16 говориш Неграмотник??За само 8 самолета ,които ще са базирани само на ЕДНО летище,понеже са само една едкадрила,ще е необходимо само едно удължаване на съществуващи 2-3 писти със 300 метра и готово!!!Да не би ние да трябва да им построим нови летища с нови хангари и т.н??И защо не могат да ползват съществуващите писти,от които досега излитаха и се приземяваха всички наши изтребители??По-голям разбег ли имат тези F-16 или са по-капризни и им трябват по-гладки,мазни писти???Нещо много крехки и капризни ще бъдат...
  • 38 Po-znaesht

    4 2 Отговор

    До коментар #25 от "Рашка с чашка":

    Изобщо,абсолютен търизъм е изказването ти,че'в цената влиза и инфраструктурата,дали е за 8 или за 88- все тая!!..??? САМО абсолютен идиот ще счита,че и за 1 и за 100 машини е нужна СЪЩАТА инфраструктура!!!Ако мислеха така и във властта,нямаше да правят тези НОВИ автомагистрали, а ще си карахме със старите!!!
  • 39 no name no face no number

    4 3 Отговор
    фък офф фащ и техните слуги

    Коментиран от #40

  • 40 руската нация е най гнусната нация

    2 5 Отговор

    До коментар #39 от "no name no face no number":

    Фък офф гнусната руска кочина и нейните слуги!!
  • 41 no name no face no number

    1 3 Отговор
    е...се пендел

    Коментиран от #42

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 no name no face no number

    2 2 Отговор

    До коментар #42 от "руската нация е най гнусната нация":

    Не гнус ме е от такива пе.....и като тебе
  • 44 PlimP

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "Дъ Клаш":

    ейбръмс определено е много добър танк, но до тук, цената му е като за два руски, които не отстъпват по нищо