Last news in Fakti

17 Август, 2019 17:53 1 987 12

Британците са против решението на Джонсън

  • брекзит-
  • великобритания-
  • анкета-
  • британци-
  • мнение

Над 40% от анкетираните са на мнение, че парламентът трябва да има възможност да блокира „твърд” Брекзит

Британците са против решението на Джонсън - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Болшинството от британците са против плановете на премиера Борис Джонсън, а именно Брекзит да бъде реализиран на 31 октомври на всяка цена. Едва 34% от анкетираните по молба на вестник The Independent са съгласни с Джонсън, че при необходимост кралството трябва да напусне Европейския съюз (ЕС) при „твърд” сценарии – без сделка по последващите условия за сътрудничество между страните. 49% от респондентите завяват, че правителството на Джонсън трябва да помоли Съюза за нова отсрочка, да се проведе нов референдум или страната да се откаже от плановете да напуска ЕС. 19% от британците се опасяват, че едва ли новият премиер ще успее само за два месеца и половина да съгласува с Брюксел нови, по-добри за Великобритания, условия по „развода”, отколкото тези постигнати по времето на Тереза Мей.

Също така, 42% от анкетираните заявяват, че парламентът трябва да има възможност да блокира Брекзит без сделка по време на гласуването в Камарата на общините. Против това се обявяват 39% от британците. Както по-рано призна и самият Джонсън, той не изключва опасността да му се наложи временно да блокира работата на парламента, като по този начин няма да даде възможност на своите политически противници да приемат „твърд” Брекзит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОШО

    6 0 Отговор
    34 % ясно ,а колко са били анкетираните и къде Щото там е от голямо значение Едно е Уелс друго е Шотландия
  • 2 Давай

    7 1 Отговор
    Никакъв Стоп, излизане от ЕС с пълна скорост. Давай.

    Коментиран от #6, #7

  • 3 РЗС

    5 0 Отговор
    не виждам смисъл да се отлага, ЕС няма да предоговаря, дали ще излязат утре или след два месеца е едно и също за ЕС. Другото е, че борко си отива като мара с галошите, следва вот на недоверие и чао, предполагам, че ще спрат брекзит и въобще няма да го има
  • 4 Игор Додон

    8 0 Отговор
    Важното е кралството да се разпадне и да им е гадно на рептилите.
  • 5 Дориан Попа

    10 0 Отговор
    Догодина референдум за присъединяване към руската федерация.
  • 6 Джентълменът русофил

    0 5 Отговор

    До коментар #2 от "Давай":

    Добре е да се обосновеш след подобен призив? Тоест в качеството си на какъв отправяш апел за безусловно напускане на Европейският съюз от страна на Великобритания?
  • 7 Джентълменът русофил

    3 7 Отговор

    До коментар #2 от "Давай":

    Замисляш ли се, че Брекзит без сделка може да отключи вълна от расизъм срещу имигрантското общество на острова, част от което сме и ние българите, и всички останали европейци? Замисляш ли се, че поначало Брекзит всъщност е равен на расизъм и ксенофобия от най-фашистко естество? Кой друг мислиш е двигателят на Брекзит освен крайните популисти и националисти, тоест всевъзможни изтрещялници от рода на атакистите, които мразят имигрантското общество на острова от дъното на душата си? Брекзит да, но само със сделка. В края на крайщата някой трябва да плати сметката. Не може просто така, всеки развод си има цена.

    Коментиран от #10, #11

  • 8 Грух

    4 0 Отговор
    ФАК Запада, ВИВА Русия !
  • 9 Марш

    3 0 Отговор
    Вън от ЕС, не ви искаме, вий не сте Европейци. Марш!!!

    Коментиран от #12

  • 10 Джейми Карагър

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Джентълменът русофил":

    Крайният фашизъм се появи не сега, а преди няколко години, когато Найджъл Фараж квичеше по медиите за 29 милиона хлебарки, които щели да се изсипят във Великобритания. Вълната от насилие и ксенофобия отдавна е налице, има и жертви на тази вълна като поляци, българи, руснаци, а ти се сещаш чак сега... Защо не реагирахте на сравнението с хлебарки на Фараж, защо не започнахте съдебни дела срещу него, а тепърва се ужасява от последствията, когато Обединеното кралство е почти с двата крака вън от Съюза?! Бих могъл да ти бъда баща, джентълмен, ако се бях запознал с майка ти по-рано (няма как да те напсувам, ще ме изтрият)...
  • 11 Тъпак малоумен

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Джентълменът русофил":

    Никой нема ти посегне ще те носят на ръце няма бодали да им работят и си им нужен това са техните претиснения
  • 12 Тези и другите

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Марш":

    Не ме интересуват България няма място в ЕС, ние сме балкан и, те само ни използват че правителството е продал и душата си на тях, затова сме гладни и бедни, имаме си всичко но не може трябва да внася е техните отпадъци
Новини по държави: