20 Август, 2019 09:03 1 344 1

Вашингтон призова: Индия и Пакистан да се успокоят

  • кашмир-
  • индия-
  • пакистан-
  • доналд тръмп-
  • нарендра моди-
  • имран хан

Лично президентът Тръмп поиска Делхи и Исламабад да намалят напрежението помежду си

Вашингтон призова: Индия и Пакистан да се успокоят - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Американският президент Доналд Тръмп разговаря по телефона с индийския министър-председател Нарендра Моди и с пакистанския премиер Имран Хан и призова за намаляване на напрежението между двете страни, предаде Ройтерс.

Разговорът се състоя в момент на повишено напрежение между разполагащите с ядрено оръжие Индия и Пакистан заради Кашмир.

Тръмп поиска двете страни да не предприемат действия, които могат да задълбочат кризата, заяви Белият дом.

Тръмп и Моди са обсъдили как ще продължат да укрепват икономическите връзки между САЩ и Индия чрез засилване на търговията и с нетърпение очакват скоро да се срещат отново.

Според индийското правителство Моди е казал на Тръмп, че се надява представители на Индия и САЩ да се срещнат отново скоро, за да обсъдят търговски въпроси. Двете страни възобновиха търговските преговори, след като техните лидери се срещнаха в кулоарите на форума на Г-20 през юни и се съгласиха да се стремят към задълбочаване на отношенията.

Вашингтон призова: Индия и Пакистан да се успокоят

Пакистан и Индия контролират части от Кашмир, но всяка от тях претендира за цялата му територия след като обявиха независимост от Великобритания през 1947 година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Менгеле

    5 1 Отговор
    На снимката се вижда нещо отвратително стадо побеснели циганки нека се трепят на воля.