Last news in Fakti

20 Август, 2019 10:31 3 511 83

Бъдещето на Русия е изцяло свързано с Европа

  • русия-
  • ес-
  • владимир путин-
  • еманюел макрон

Френският президент Еманюел Макрон посочи, че вярва в Европа, простираща се "от Лисабон до Владивосток"

Бъдещето на Русия е изцяло свързано с Европа - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Бъдещето на Русия изцяло е свързано с Европа според френския президент Еманюел Макрон, отбелязва в заглавие "Росийская газета".

След вчерашната си среща с руския лидер Владимир Путин, пристигнал на работно посещение във Франция, Макрон се изказа за перспективите на Русия в Тwitter: "Убеден съм, че бъдещето на Русия изцяло е свързано с Европа". Френският държавен глава посочи, че вярва в Европа, простираща се "от Лисабон до Владивосток", добавя руският официоз.

Необходимо е Русия "да се слее" с европейския свят, заяви на срещата Макрон, цитиран в материала. "Вярвам в тази концепция", каза той и призова да се преразгледа архитектурата на доверието между Русия и ЕС, да се разработят общи методи за решаване на конфликтите.

Еманюел Макрон "може би смята, че отношенията между Русия и Европа трябва да се отброяват от момента, когато той е бил избран за президент на Франция. Той без съмнение иска да влезе в историята поне като европейски реформатор, просто засега не знае как", иронизира по повод вчерашните изявления на френския лидер вестник "Комерсант".

Като постоянни членки на Съвета за сигурност Русия и Франция пряко участват в уреждането на много регионални кризи. Москва и Париж подпомагат например решаването на конфликта в украинския Донбас. Вчера двамата президенти изразиха общо мнение, че "нормандският формат" (Русия, Франция, Германия, Украйна) няма алтернатива. Макрон изрази надежда за свикване на среща на върха "в нормандски формат" в близките седмици, пише "Известия".

Диалогът между Москва и Париж днес е особено важен и необходим. Така смята Юрий Рубински, шеф на центъра за френски изследвания в Института за Европа към Руската академия на науките, пише "Независимая газета".

С кого да сътрудничи Русия в Западна Европа, пита се той. "Великобритания и нейният нов премиер Борис Джонсън са съсредоточени върху Брекзит, в Италия се развива политическа криза, германската канцлерка Ангела Меркел приключва кариерата си. Затова е очевидна заявката на Макрон да действа като представител на интересите на ЕС пред водещите сили, независимо дали става дума за Русия, САЩ или Китай", пояснява аналитикът.

Бъдещето на Русия е изцяло свързано с Европа

Според него Макрон не може да допусне лидерската среща на Г-7 в Биариц през уикенда да приключи без подписване на заключителна декларация, както се случи в Квебек миналата година поради несъгласието на президента на САЩ Доналд Тръмп с позицията на други участници. Затова френският лидер държи да информира колегите си за становището на Русия по основните въпроси от международния дневен ред.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    7 12 Отговор
    Харесва ми френският президент. Не само защото идва от ляво.

    Коментиран от #37

  • 2 Русороб

    14 13 Отговор
    Този нещастен бабоеб явно си пада и по дядовци. Франсетата зверски ни мразят и подкрепят Сърбия от край време.

    Коментиран от #12

  • 3 гост

    9 6 Отговор
    Макарони май е харесал някоя бабушка...
  • 4 Дориан

    16 6 Отговор
    Бъдещето зависи от Франция и Русия, а не от ислямския катун в централна Европа, който докарва света постоянно до катастрофи.
  • 5 мислещ

    17 4 Отговор
    тава ще е голяма и силна ЕВРОПА .
  • 6 някой

    17 17 Отговор
    За да бъде приета в Европа Русия трябва да се демократизира и изпълни всички условия което граничи с фантастиката Господарите в Кремъл са наясно че с отказване от диктатурата Федерацията ще се разпадне и Републиките моментално ще обявят независимост

    Коментиран от #71

  • 7 Черен 5ър

    8 5 Отговор
    Макрон има неосъществими мечти, по разбираеми причини. Идеалист!
  • 8 мислещ

    7 0 Отговор
    ДАЛИ ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ ИЛИ НЕ ВСЕКИ ИМА СВОИ ИНТЕРЕСИ НО СТАВА ВЪПРОС ЗА ЦЯЛА ОБЩНОСТ И ТОВА НЯМА КАК ДА НЕ Е ПО ВАЖНИЯ ФАКТОР ЗА ВСЕКИ ЕДИН ТОВА ЩЕ Е И ОСНОВАТА ЗА ПРОСПЕРИТЕТ В ИКОНОМИКА И СТАНДАРТ НА ЖИВОТ.
  • 9 Хрониките на Евразия

    10 20 Отговор
    Тази Русия , за която си мислите , вече я няма !
    Мелдонови олимпиади , армии , щурмуващи Райхстаг от шперплат , военолюбци , убиващи украинци , хиперзвукови нарисувани ракети с 66 МАХ , унищожаващи НАТО . Рублата златна световна валута , 5 световна икономика .
    Без пътища , къщи и канализация ..
    Нищо не им остана , само мъка и очакване всичко това да свърши ..
    Но ако това недоразумение на държава се разтури , арабските имиграционни вълни , ще ни се струват като детска игра , ако тази алкохолизирана паплач тръгне да търси по - добър живот ..
  • 10 мдаа

    10 11 Отговор
    На Путин му дреме за европа и мнението на Макарон. Вече си го е преместил в другия крачол.
  • 11 El chochone

    12 8 Отговор
    Бъдещето на Русия е изцяло свързано с Европа, но преди това Русия трябва да си смени чипа и изрине боклуците.
  • 12 Госあ

    11 4 Отговор

    До коментар #2 от "Русороб":

    Предполагам не си виждал стари карти на София, потърси в интернет и ще видиш, че пише на френски. Причината е, че старата архитектура и градоустройство на София е подпомогнато от французите. София беше малкият Париж преди да дойдат алчните селяци дето искат на центъро да имат мезонет. Освен това, Франция подпомага изключително българските ВВС, като вие сме имали едни от най старите ВВС с френски дирижабли. Освен това, единствено Франция застава зад България когато отнемат излаза ни на Средиземно море. Освен това, един от най големите общественици във Франция какъвто е Виктор Юго насочва погледите на цяла Европа към зверствата на анадолците на балканите. Освен това, трябваше да вземем френски самолети !!!!

    Коментиран от #14, #23

  • 13 жжжжжжжж

    13 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: че вярва в Европа, простираща се "от Лисабон до Владивосток"............---забележете--това го предложи Путин още през 2007 година----Е сега ми кажете не е ли прозорлив играч Путин????

    Коментиран от #35

  • 14 Хитър Петър

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Госあ":

    Определено Рафал Ф3Р е най - балансирания многоцелеви самолет в света. Може буквално всичко. Само че не са ни го предложили. Не можеш да купиш нещо което не ти продават.
  • 15 Наблюдател

    9 3 Отговор
    Бъдещето на Европа зависи изцяло от Русия !!! Идеята на ДеГол е добра :)))
  • 16 onq s konq

    5 2 Отговор
    Макрон :"Необходимо е Русия да се слее с Европейския свят".Няма как Русия да "се слее" с Прибалтика,Полша,Румъния,Англия ,Германия и т.н.,но г-жа Льо Пен като нищо ще ритне столчето под Макарона и тогава ще бъдем свидетели как Франция ще стане "ФРЕНСКА РУСИЯ"!
  • 17 ****

    6 4 Отговор
    Тя Русия си е самодостатъчна и без да и казва този главоч,какво има Европа,половин Европа е вече от имигранти мисюлмани и всеки ден преиждат нови,на Русия такава Европа не и трябва.
  • 18 Тръмп

    4 11 Отговор
    Путин отиде да лази пред Макрон и да види Западната култура и красота без радиоактивни провинции,като Архангелск,където комуноидите летят под земята!!!:):):) Наполеон превзе Москва,а Макрон ще стигне и до Владивосток!!!:):):)
  • 19 Тръмп

    3 7 Отговор
    Русия трябва да се разцепи на две части,от Урал до Владивосток ще бъде Комуноиден путинизъм,а от Урал до Кьонингсберг ще се владее от Цар!!!:):):)

    Коментиран от #21

  • 20 БОЛШЕВИК

    11 4 Отговор
    Президента на Руската Федерация а именно господин Владимир Владимириевич Путин е много интилигентен мъж! Адмирации за такива умни и горди хора.

    Коментиран от #29

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Тръмп

    3 6 Отговор
    Путин е откраднал от франсетата цветовете за руското знаме!!!:):):)А може и Наполеон да го е забравил в Москва!!!:):):)
  • 23 Експерт

    12 1 Отговор

    До коментар #12 от "Госあ":

    Франция е автор на плана за разделяне на България на 3 части след 1СВ спрян от УдроуУилсън. Освен това в София са работили основно австрийски и немски архитекти наложили стилът "късен сецесион".

    Коментиран от #41, #58

  • 24 Тръмп

    3 9 Отговор
    Путин изглежда като колхозник пред величието на Макрон!!!:):):)
  • 25 Тръмп

    5 9 Отговор
    Ако Макрон и Путин се разходят из Париж,хората ще помислят Путин за придворния кочияш на Макрон!!!:):):)

    Коментиран от #40

  • 26 Тръмп

    5 3 Отговор
    Русия е Европа, руската част от Европа е колкото Франция ×8 а именно 4 000 000 кв. километра!

    Коментиран от #33

  • 27 Тръмп

    4 11 Отговор
    Много ще му отива на Путин да лъска ботушите на Макрон!!!:):):)
  • 28 Хрониките на Евразия

    7 4 Отговор
    Слава за президента Владимир Путин!

    Коментиран от #30

  • 29 Тръмп

    4 6 Отговор

    До коментар #20 от "БОЛШЕВИК":

    ИнтЕлигентен се пише,но дебилите не знаете как и защо!!!:):):)С промити комуноидни тикви,само толкова можете!!!:):):)
  • 30 Тръмп

    2 3 Отговор

    До коментар #28 от "Хрониките на Евразия":

    Слава и Мавзолей,задължително и немедлено!!!:):):)
  • 31 Тръмп

    3 4 Отговор
    Купувам по рубла на квадрат!!!:):):)
  • 32 Иван

    2 7 Отговор
    Да бе ще се слее Русия с Европа и как точно ще стане,ние и сега си имаме достатчно идиоти и алкохолици,за какво са ни още?А и да смесиш Руснаци с Европейци е все едно да разбъркаш фекалии с мед,както всички знаем и ЕДНА лъжица съсипва кацата!Да си стоят там на север в горите,да се давят във водка и да чакат нападението на "лошите капиталисти";)
  • 33 Тръмп

    1 4 Отговор

    До коментар #26 от "Тръмп":

    Купувам по рубла на квадрат или триъгълник!!!:):):)Може и по числото Пи да го сметнем,сумата ще е малка!!!:):):)
  • 34 Госあ

    0 3 Отговор
    Френски сеценсион. Исторически факти няма да търся и да си губя времето. Сори. Само това ще напиша- френски сеценсион

    Коментиран от #36

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Госあ":

    Това за експерта 23.
  • 37 Хаджи хаджи Българин

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Особенно заради факта, че представлява интересите на Ротшилд, за които и работи! А зелените жилетки го боготворят!

    Коментиран от #42

  • 38 Хаджи хаджи Българин

    4 3 Отговор

    До коментар #35 от "Хрониките на Евразия":

    Няма френските колонии в Африка, дето стотици години им изцеждаха ресурсите, та сега се загледал към Владивосток! И други двама се пробваха, ама си счупиха вратлето!

    Коментиран от #39, #45

  • 39 Тръмп

    2 4 Отговор

    До коментар #38 от "Хаджи хаджи Българин":

    Да,в африканските банани има много ресурс,вземи си и ти един!!!:):):)

    Коментиран от #43

  • 40 Хаджи хаджи Българин

    5 2 Отговор

    До коментар #25 от "Тръмп":

    Достатъчно е Макарон сам да се разходи из Париж! Сам да усети народната любов на французите! Ако пък Путин сам се разходи, има опасност да го изберат за президент на Франция! Така че и двете опции са неприемливи за Макрон!
  • 41 Госあ

    0 3 Отговор

    До коментар #23 от "Експерт":

    И да те питам що не пише на немски на старите карти и плана на София 1881г ?

    Коментиран от #44, #51

  • 42 Тръмп

    0 6 Отговор

    До коментар #37 от "Хаджи хаджи Българин":

    Ротшилд са немска фамилия,оди дъ съ образоваш селяко!!!:):):)

    Коментиран от #47, #48

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Тръмп

    4 2 Отговор

    До коментар #41 от "Госあ":

    Първите български карти са правени по поръчка на Х.Г.Данов от Пловдив и са правени във Виена,Австрия през 1892година!!!:):):)Мога ти продам една за 50 000френски евро!!!:):):)

    Коментиран от #53

  • 45 Хрониките на Евразия

    1 2 Отговор

    До коментар #38 от "Хаджи хаджи Българин":

    Правилно , кажи го това на вожда си 😂
  • 46 Тръмп

    0 3 Отговор

    До коментар #43 от "Хаджи хаджи Българин":

    Да,но комуноидите дали сте хора та да ви преча???:):):)

    Коментиран от #49

  • 47 Хаджи хаджи Българин

    5 0 Отговор

    До коментар #42 от "Тръмп":

    Ротшилд са толкова немска фамилия, колкото, баба ми е от Китай! Ротшилд, Цукърбърг ( Фейсбук)са еврейски фамилии! Ама от къде да ги знаеш тия неща?
  • 48 Die

    5 0 Отговор

    До коментар #42 от "Тръмп":

    ЕВРЕЙСКА фамилия, която е живяла от 1500г.преди да се заселят в Сащ. Това с големите букви обяснява всичко...! И на теб ти липсва май образование....

    Коментиран от #52

  • 49 Хаджи хаджи Българин

    3 0 Отговор

    До коментар #46 от "Тръмп":

    Аз съм партийно и религиозно безпристрастен! Но, когато видя болезнено тъпи хора, тогава не мога да остана безпристрастен!
  • 50 Госあ

    2 0 Отговор
    Истината е следната - заради тъпотиите на германците и управниците ни от виенските кръчми сме цепени като торта. Най вече заради управниците от Виена. А днес съм сигурен че французите си правят сметка относно германците с тяхната вродена лакомия. Невероятно колко вурст,компир и бира могат да погълнат. В момента въртят същите номера като световните войни. Като маши са и с американците и руснаците. Така че Макрон би трябвало да си уреди нещата с Путин. Така както правят те, нищо че тръбят за санкции.

    Коментиран от #54

  • 51 Тръмп

    3 2 Отговор

    До коментар #41 от "Госあ":

    Френски-немски,все тая!!!:):):)Важното е,че русначетата нищо не са направили,а само грабят от България и до днес!!!:):):)И то чрез продажни "българи"!!!:):):)Поздрави на Р.Овч. и Сашето До!!!:):):)
  • 52 Тръмп

    1 6 Отговор

    До коментар #48 от "Die":

    А вие от къде сте сигурни,че нямате еврейска кръв бре,"арийчета"???:):):)

    Коментиран от #73

  • 53 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "Тръмп":

    Ти четеш ли - СОФИЯ 1881. София - столицата. За провинцията не знам 😂

    Коментиран от #57

  • 54 Тръмп

    5 3 Отговор

    До коментар #50 от "Госあ":

    Зле си по История!Русия и Сърбия са против Съединението на България и ни обявяват война!!!:):):)Румънци, Гърци и Турци правят същото!!!:):):)А Съединението го прави Австро-Немец,та можеше едно Мерси да им кажеш!!!:):):)

    Коментиран от #55

  • 55 Госあ

    6 0 Отговор

    До коментар #54 от "Тръмп":

    Точно пък за съединението, колкото и да ми е тежко да го кажа, англичаните заради интереси срещу Русия подкрепят България. Заедно с французите, забележи. А австро-унгарците нахъсват сърбите,дето ядат пердаха ! Прадядо ми има медал за храброст от тази война 🤗

    Коментиран от #56

  • 56 Госあ

    2 0 Отговор

    До коментар #55 от "Госあ":

    Факт,че руснаците не подкрепят !

    Коментиран от #59

  • 57 Тръмп

    0 1 Отговор

    До коментар #53 от "Госあ":

    Може,тогава съм бил бебе!!!:):):)Френския език по това време е водещ в дипломацията!!!;););)Но първите сгради в София се отличават с "Пруски свод" и външно,и вътрешно нямат нищо общо с френския сецесион!!!:):):)В Париж архитектурата е съвсем различна с мансарди и т.н.!!!;););)

    Коментиран от #60

  • 58 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "Експерт":

    Освен това, не си спомням името на френския делегат, който единствен казва " Отнемането на излаз на средиземноморието е твърде строго наказание" никой не го подкрепя. Включително и Русия

    Коментиран от #61

  • 59 Тръмп

    3 1 Отговор

    До коментар #56 от "Госあ":

    Извода е,че трябва по-добре да си осмислим Историята,за да не повтаряме и потретваме едно и също от което губим,а някои печелят!!!;););)Ако света е търговия,прави бизнес с богатите!!!:):):)
  • 60 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #57 от "Тръмп":

    Не, градоустройственият план на София от 1881 е френски. Някои казват,че бил италианец човека който го е изготвил,но аз не вярвам. Това са спекулации. Факт че има и австрийско влияние, но няма да изреждам всички сгради с френската архитектура. И най вече- градоустройственият план ! Между другото, крайно време е френският език пак да стане официалният език на ЕС !
  • 61 Тръмп

    2 6 Отговор

    До коментар #58 от "Госあ":

    За това съм бесен на русофилите и комуноидите,защото не Знаят и Защитават Чужд интерес,а не своя-нашия!!!:):):)Едно е да се продадат един-двама,друго е стотици хиляди за крайния резултат,Разделение!!!:):):)

    Коментиран от #64

  • 62 за Европа

    3 0 Отговор
    Браво!
  • 63 Тръмп

    1 2 Отговор
    За това има Брекзит,защото Германия и Франция пак са Едно,както при Шарлеман-Карл Велики!!!:):):)И ЕС се управлявя от Брюксел,а не от Лондон и Кралицата от немски произход!!!:):):)
  • 64 Госあ

    3 1 Отговор

    До коментар #61 от "Тръмп":

    Ама съм комунист ! Затова съм и франкофон/фил ! Обаче едно е левия бряг 😄, друго е болшевишката диктатура. И въпреки това, мисля че по време на нея основните показатели са несравними с днешните. Освен това, дължим признателност на Русия както никоя друга страна. Може би само сащ на Франция е по същият начин. А днес наш национален интерес е да имаме енергийни проекти с Русия, разбрира се в рамките на ЕС.

    Коментиран от #66

  • 65 Тръмп

    4 2 Отговор
    Руснаците ще се оправят,когато се върнат в Европа не на думи,а на дела!!!:):):)Да си намерят нов Петър Велики-Романов,щот очевидно Путин не става!!!:):):)Пешо Великия обикаля тогавашна Европа и това веднага се е отразило положително на Русия!!!:):):)Путин ако спре да убива и постъпи,като Пешо да гради по западен стил,Русия ще настигне бързо Запада!!!:):):)
  • 66 Тръмп

    3 3 Отговор

    До коментар #64 от "Госあ":

    Тази признателност е платена вече с много кръв и пари,та стига вече с тия комплекси за малоценност,при положение че живееш в държава на 1338години с което Русия не може да се похвали!!!;););)София е Свещен Европейски град,не го забравяйте!!!:):):)Първия Папа е от Сердика избран!!!:):):)
  • 67 Тръмп

    3 0 Отговор
    Буквите с които пишем сега са по поръчка на Петър Велики,а Путин ни обяснява ,че Азбуката е Македонска!!!:):):)Пешо ни е брат,но Путин не с този скъп нефт и газ,и идиотски провокации!!!:):):)Всеки който спори с Историята и Фактите е смешен или идиот!!!:):):)
  • 68 Тръмп

    3 2 Отговор
    Путин подкупва дадено "българско" лице да подпише за най-скъпата газ и после твърди,че няма вина за това,а сметката я плаща всеки един без изключение!!!:):):)Доста тъпа постановка,която вече не върви в ЕС!!!:):):)

    Коментиран от #72

  • 69 Тръмп

    5 1 Отговор
    Путин и Сърбия си строят газопровод без още България и ЕС да е казала ДА!!!:):):)Същия случай,като при Съединението,правят си сметките без кръчмаря!!!:):):)
  • 70 Истината

    3 2 Отговор
    Между Европа и Русия има цивилизационна разлика и тя се състои в това, че Русия е азиатска страна. Тя не е заселена както ни казват със славяни а с угро-финско-татарско население. И в тази обширна територия никога не е имало демокрация, там винаги човека се е подчинявал сляпо на властта. Големия руски историк Соловьов казва: „За нас, руснаците е престъпление да се съмняваме в правото на властта да прави с нас всичко, което си поиска”. Следователно,руснаците никога не са били свободни. През цялата си история те само са задушавали свободата на другите. На тях свобода не им е нужна, те се подчиняват на властта и считат това за ценност.
  • 71 Марио

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "някой":

    И при новите ни братя е така
    Нека някой щат да се опита да се отлъчи
    Нима в испания нее така също
  • 72 Марио

    3 1 Отговор

    До коментар #68 от "Тръмп":

    Ами безплатните бази на новите ни братя,подареното злато,газта
    От Путин поне получаваш нещо
    Нека новите братя да започнат да внасят газ(както ни натискат)и тогава ще разберем що е еб.....е
    Да не говорим за самолетите след 5 год.когато няма да струват нищо
  • 73 Марио

    5 2 Отговор

    До коментар #52 от "Тръмп":

    До Тръмп __ЗАБЛУДЕНИЯ ИЛИ ПЛАТЕНИЯ
    И какво те грабятруснаците
    Че за краставици и домати сме получавали петрол,самолети и сме били трета сила дори пред изрелците сSS23
    А сега злато газ,уран и безплатни бази за новите братя ,че и самолетище получим и то на каква цена и коло ще са годни след 5 години
    Извинявай но май и войник не си бил или ако си то жалко за тебе

    Коментиран от #74, #75

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Тръмп

    1 2 Отговор

    До коментар #73 от "Марио":

    Получавали сте оръжия от СССР,а не от Русия!!!:):):)За да браните СССР,а не вас си!!!:):):)В качеството си на 16-та Република на СССР в която тьотките да идват на курорт при обслужващия персонал от простите "български" русофили!!!:):):)Голям келепир,няма що!!!:):):)
  • 76 Тръмп

    3 0 Отговор
    Прабългарите са тракийци и навлизат в Крим и Азия през 5-ти век преди Христа!!!:):):)Завладяват гръцкия полис Херсон(Севастопол) и едната династия произлиза от Аспург,от където идва и името на Аспарух след 1200години!!!:):):)Така,че Крим е и Български!!!:):):)
  • 77 Тръмп

    3 0 Отговор
    Аспар-хруг е името на Аспарух от древни арменски автори от 7-ми век!!!:):):)Кръстен е на Аспург от Боспорското царство владяло няколко века Кримския полуостров и околностите!!!:):):)
  • 78 Тръмп

    4 2 Отговор
    САЩ са тук за да възпират агресията на Вожда Путин за формирането на ново СССР и Султан Ердоган по същите причини!!!:):):) България нали е бедна,та споко няма нищо за гепене!!!:):):)
  • 79 Митьо

    2 1 Отговор
    Това е истината! Европейските държави се обединяват, отсвирват USA и си играят заедно играта. Останалите да духат супата. Трябва да се натрие носа на световните крадци!
  • 80 Митьо

    2 1 Отговор
    Това е истината! Европейските държави се обединяват, отсвирват USA и си играят заедно играта. Останалите да духат супата. Трябва да се натрие носа на световните крадци!
  • 81 Ха така

    2 1 Отговор
    Вовата нали щеше да заменя Европата с чайника ? Защо така ? Ами защото чайника иска само да продава, а не да купува !!! Ха-Ха-Ха
  • 82 Съвет

    2 2 Отговор
    Европейската част на Русия да се присъедини към Европа. Азиатската част да правят каквото искат. Може и към Китай да се присъединят.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: