Last news in Fakti

22 Август, 2019 16:31 1 968 5

Париж: До 30 дни очаквайте ключови новини около Брекзит

  • великобритания-
  • брекзит-
  • еманюел макрон-
  • борис джонсън-
  • ангела меркел-
  • ирландия

Френският президент Еманюел Макрон каза, че може да се намери решение за ирландската граница

Париж: До 30 дни очаквайте ключови новини около Брекзит - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Френският президент Еманюел Макрон каза, че до 30 дни може да се намери решение за ирландската граница (т.нар. предпазен механизъм), за да се постигне организирано излизане на Обединеното кралство от ЕС, предаде Франс прес.

"В рамките на това, което беше договорено, трябва да се свърши работа", каза той на среща с британския премиер Борис Джонсън в Елисейския дворец.

Макрон е убеден, че може да се постигне решение в срок от 30 дни и изтъкна, че бъдещето на Обединеното кралство е единствено в Европа.

Джонсън заяви пред Макрон, че желае постигане на споразумение за Брекзит и добави, че е бил силно окуражен от срещата с германския канцлер Ангела Меркел.

Париж: До 30 дни очаквайте ключови новини около Брекзит

"Искам споразумение. Мисля, че можем да постигнем споразумение и добра сделка", заяви Джонсън пред журналисти.

Британският премиер подчерта, че при никакви обстоятелства Обединеното кралство няма да постави граничен контрол на границата между членката на ЕС Ирландия и британската провинция Северна Ирландия.

Джонсън каза, че разбира желанието на ЕС да запази целостта на единния пазар, но вярва, че това е съвместимо със споразумение за Брекзит, което би запазило също и целостта на Обединеното кралство.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пипъна

    0 3 Отговор
    Браво
  • 2 Боли ма космясалия 😂😂😂

    8 1 Отговор
    И без друго не ги броя за хора тея
  • 3 Ясно е като бял ден..

    0 0 Отговор
    .., твърт Брекзит няма да има, или ще има споразумение, за да не намалеят доставките на храна от европа за острова, в това е и единствения смисъл на Брекзит. Всякакви други смисъли се решават в Сирия, но там терористите гаджали драстично намаляха, колко терориста може да има на тоя свят, във всеки случай оръжията за масово унищожение на гаджали са предостатъчни за унищожение на стократно по-вече гаджали.
  • 4 Робот

    0 0 Отговор
    Изчака ни се чакалото, гейовете да си връткат задните части!
  • 5 Гавра

    1 2 Отговор
    Явно се гаврят вече с Борката.
Новини по държави: