Last news in Fakti

4 Юни, 2012 12:42 947 0

Тридневен траур в Нигерия заради самолетна катастрофа

  • нигерия
Тридневен траур в Нигерия заради самолетна катастрофа - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тридневен траур в Нигерия беше обявен заради самолетната катастрофа от неделя в бизнес столицата на страната - Лагос, предаде АФП.

Няма оцелели сред 153 пътници и екипаж.

Самолет Boing МD 83 на местната авиокомпания Дана еър по неизвестни засега причини прелетя твърде ниско над сградите на известен квартал на Лагос, вряза се в двуетажна сграда и избухна в пламъци на земята.

Държавният глава Гудлък Джонатан анулира всичките си публични изяви и разпореди възможно най – пълно разследване на инцидента.

Самолетът е изпълнявал полет по вътрешната линия Абуджа – Лагос.

Световните агенции отбелязват, че хаос в Лагос попречил на спасителите да стигнат навреме до отломките. Военните се принудили да използват сила, за да разпръснат тълпата с палки и щитове.

В отговор те бяха замеряни с камъни от тълпата. Хаосът се засили при опитите на хеликоптер да се приземи в района на трагедията.

Едва няколко спасителни коли успяха да пристигнат със закъснение на мястото, след като си пробиха бавно път през множеството.

Според неофициални спекулации на борда на разбилия се самолет е летяла високопоставена делегация от Китай.

През уикенда десет души загинаха, след като при кацане нигерийски товарен самолет кацна до пистата и се вряза в автобус с пътници на летището в ганайската столица Акра.

Четиричленният екипаж на самолета оцеля.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА