Last news in Fakti

3 Юни, 2012 19:48 2 053 0

Самолет със 153 души на борда се разби в Нигерия

  • самолет-
  • нигерия-
  • атентат-
  • самоубийствен

Самолет с 153 души на борда се разби в гъсто населен район на Лагос, Нигерия, предаде CNN.

Самолет на компанията Dana Air се е врязал в сграда, заяви координатор на Агенцията за управление на извънредни ситуации в Нигерия. Според някои сведения, сградата е двуетажна.

Броят на жертвите не е известен до момента. Три къщи са обхванати от пожари вследствие на катастрофата, съобщава Лабаран Ахмед, служител на Агенцията.

Времето в Лагос в неделя беше ясно и слънчево, съобщават западни репортери.

Спасителните екипи не са открили оцелели, заяви няколко часа след катастрофата ръководителят на гражданската авиация на Нигерия Харълд Демурен, цитиран от АФП.

Президентът на Нигерия Гудлък Джонатан обяви тридневен траур в страната.

Международното летище в Лагос е основен център на полетите за Западна Африка. Около 2,3 милиона пътници са преминали през него през 2009 г., според най-новите статистически данни, предоставени от властите. През август 2010 г., САЩ обявиха, че дават на летището в Нигерия най-добри оценки за безопасност, която позволява на вътрешните превозвачи да летят директно до САЩ.

Нигерия днес беше ударена и от самоубийствен атентат.

15 души са загинали, а 40 са били ранени при самоубийствената атака срещу църква в северна Нигерия, съобщи местната служба за бързо реагиране, цитирана от Франс прес. Атентаторът се опитал да вкара кола, натъпкана с експлозиви, в църквата край град Баучи.

До момента властите не са направили връзка между двата инцидента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА