Last news in Fakti

26 Август, 2019 08:26 1 238 6

Меркел обеща спешна помощ за Амазония

  • ангела меркел-
  • амазония-
  • амазонка-
  • бразилия-
  • жаир болсонаро

Ще поема дългосрочен ангажимент, обяви канцлерът в Биариц

Меркел обеща спешна помощ за Амазония - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че иска да помогне на южноамериканските страни за повторното залесяване на Амазония, след като бушуващите в региона пожари бъдат изгасени, предаде ДПА.

"Ще поема дългосрочен ангажимент", обяви Меркел в Биариц, където участва в срещата на върха на Г-7. Тя отбеляза, че "са засегнати белите дробове на нашата обща планета и следователно ние трябва да намерим общи решения".

"Разбира се, това е бразилска територия, но въпросът за тропическите гори наистина е глобален", каза Меркел. Тя отбеляза, че след като пожарите в Амазония бъдат изгасени, Германия и други страни ще разговарят с Бразилия за повторното залесяване на региона.

Лидерите от Г-7 са на едно мнение, че страните, засегнати от пожарите в Амазония, трябва да получат помощ възможно най-скоро, заяви домакинът на форума, френският президент Еманюел Макрон. Той обаче призна за различия по въпроса доколко повторното залесяване трябва да зависи от страните от самия регион.

Меркел и Макрон са разговаряли в Биариц с чилийския президент Себастиан Пинера. Германската канцлерка и френският президент са предложили "цялата наша потенциална логистична и друга помощ".

Меркел отбеляза и "значителните сили", хвърлени от бразилския президент Жаир Болсонаро в борбата с пожарите в Амазония.

По-рано Болсонаро влезе в задочен словесен спор с Макрон по въпроса за ролята на бразилската държава за справяне с природните бедствия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пипъна

    2 1 Отговор
    Браво
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бесен пес

    2 2 Отговор
    а ЗАЩО не помогнахте за Сибир бе , лешояди ?? или щом е в Русия , не ви пука ??
  • 4 Borislav Popov

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    А защо трябва да ги канят китайците, това да не е сватба та да им изпращат специални покани ?? Китайците ако имат желание, нек сами да отидат и да помогнат, още по вече, че те с бразилците са комбина в новосъздадения супер съюз БРИКС... Те на руснаците не помогнаха, хем пожара беше до тях и горяха там, дет се вика, техни гори. А ти чак в Бразилия ги пращаш да помагат, явно не си никак в час, какво представляват като хора китатайците, в смисъл не си запознат с тяхния манталитет. А този съюз БРИКС, дет руските подлоги, козеха с него тук, се оказа поредния руско-китайски кьор фишек.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 на дедо торбалаците

    0 0 Отговор
    ше помогната на дедо да си метне т@шаците на рамо.Ако бразилците искаха да залесяват ,нямаше изобщо да ги палят!
Новини по държави: