Last news in Fakti

27 Август, 2019 19:00 2 900 13

Пауло Куельо се извини на Франция

  • бразилия-
  • пауло куельо-
  • франция

Бразилският писател поднесе извинения на Еманюел Макрон

Пауло Куельо се извини на Франция - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Бразилският писател Пауло Куельо поднесе извинения от името на страната си на френския президент Еманюел Макрон, съобщи France 24.

През последната седмица Макрон бе въвлече в размяна на реплики с бразилския президент Жаир Болсонаро. Двамата си размениха нападки, заради пожарите в Амазония.

Болсонаро дори отправи хапливи реплики към съпругата на Макрон – Бриджит. Представили на неговия кабинет пък излизаха с изявления в социалните мрежи, в които директно обиждаха френския президент.

„Аз хиляди пъти моля за извинение. С това видео искам да помоля за извинение моите френски приятели, френския президент и неговата съпруга.

Това е една, бих казал истерична криза от страна на бразилския президент към френската държава. Виждате какво става с Амазония, а правителството не разполага с никакъв аргумент и само отрича и говори какво ли не, за да не поеме своята отговорност“, заяви Куельо в социалните мрежи.

Самият Макрон отхвърли обвиненията на бразилския държавен глава и пожела на Бразилия да има по-добър президент. Болсонаро пък отхвърли предложената му финансова помощ за Амазония от Г-7.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    20 4 Отговор
    Болсанаро се изхвърли като анаконда на мокър песък!!!:):):)Културата и възпитанието му изгоряха в джунглите на Амазонка!!!:):):)Ще патят много от съсипването на този рай!!!:):):)
  • 2 Ал та фанах Атаопънах

    22 0 Отговор
    Каква файда да си президент ако не можеш да обиждаш другите президенти. Ей вижте го господин Тръмп, той ги ръси наред всеки който не му харесва а на него никой не му иска извинение. Бразилския президент като няма ядрени бомби, няма право да изпържи някой свой колега ли?
  • 3 Радо

    7 1 Отговор
    Паулу Коелю му е името, ако трябва да сме грамотни и интелитгентни.
  • 4 Алфа Вълкът

    16 0 Отговор
    Цялата Бразилия е едно голямо Столипеново, Болсонаро е избран да се пребори с битовата престъпност, но явно болтаджията си е болтаджия!
  • 5 Ах ти гиди мопасан

    2 4 Отговор
    Аз пък се извинявам на Белсонаро от името на френският народ.
  • 6 Балу

    10 3 Отговор
    Болсонаро се изрепчи, като най-обикновен селяндур.Голямо ниво, няма що!Сега хора, като Куелю да се извиняват...срамота!Еми то и ние се срамуваме от наш Бойко понявгаш, така че му съчувствам на човека.
  • 7 Мек Член

    3 2 Отговор
    Еми да ходи Пауло да направи една бибитка на Макрон,да му свали напрежението от обидата.
  • 8 Франкенщайн...!

    2 1 Отговор
    Абе Куелю, няма да ти приемат извиненията, защото ти не си виновен...!
  • 9 аааааааа

    2 0 Отговор
    Кат такоааааааа
  • 10 Мишо

    6 2 Отговор
    Той Макрон,пожелава по-добър президент на Бразилия,но именно техните хора от западния свят,свалиха Дилма Русев и подкрепиха настоящия им неолиберален президент.Сега намират кусури на собствената си рожба.
  • 11 Townboy

    1 1 Отговор
    Паоло Коельо да напише нова книга за хроничния неудачник като причина за остра геронтофилия, и да обясни дали високият държавен пост компенсира ниската самооценка.
  • 12 Излагация

    2 3 Отговор
    Писател известен, но ми падна в очите. Много са го потупвали по гърба, та чак е забравил произхода си. Защо се извинява на Макрон за чужди думи? Заслепен от слава не вижда ли, че отношението на Г7 към Бразилия е бутафорна загриженост, търсеща политически дивиденти. Цяла Европа е пламнала от пожари, тия устремили взор зад океана. А писателчето услужливо приглася. Явно си е подлизурко по природа.
  • 13 9842

    2 0 Отговор
    70 години след като построиха най добрия град в света стигнаха на нивото на циганска държава. Само травеститите им са на ниво
Новини по държави: