29 Август, 2019 13:38 3 698 14

Турция е с най-много руски туристи, следват немците и българите

  • турция-
  • туристи-
  • българи-
  • руснаци-
  • туризъм-
  • истанбул-
  • анталия

Южната ни съседка отчита ръст на туристите

Турция е с най-много руски туристи, следват немците и българите - 1
Снимка: Shutterstock

Турция е била посетена от близо 25 милиона чуждестранни туристи за първите седем месеца на годината, предаде „Дейли Сабах“, позовавайки се на данни на туристическото ведомство.

В южната ни съседка е отчетен ръст от 14.1% за посочения период от януари-юли. Метрополисът Истанбул остава най-предпочитаната дестинация за туристите. Близо 8.4 милиона туристи са посетили историческия град.

На второ място в класацията е Анталия, а на трето – Одрин. Най-голям е броят на руските туристи – близо 15% или 3.75 милиона туристи. На второ място са германците с 10.8% или 2.7 милиона туристи. На трето място е България – 5.85% или 1.44 милиона туристи.

Туристите, посетили Турция през първите седем месеца на годината, най-често са избирали въздушния транспорт, за да стигнат крайната си дестинация. Над 19 милиона са пристигнали в Турция със самолет.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 русия е джудже

    18 16 Отговор
    А руските джуджета имат ли туристи

    Коментиран от #3, #8

  • 3 ха ха

    17 7 Отговор

    До коментар #2 от "русия е джудже":

    ИМА ИМАТ,ПРИМАТИ ОТ БИВШИТЕ РЕПУБЛИКИ.!!!пхахахахах
  • 4 Лекелеее

    11 10 Отговор
    Пак ще има припаднали от яд туркофоби....пхахахаха
  • 5 СССРБарета

    13 10 Отговор
    руско джудже ама с голям инструмент за соросоидни джендъри!
  • 6 Фактолог

    8 5 Отговор
    А тук, някой пишман десни либерални тупани, пишат – колко са бедни в Русия... А англичани, немци, францизи и друг Евро-елит, ходят да се къпят в шадравани и събират тен по квартални полянки!!! ... Четем и гледаме по медиите за несметните им богатсва, ценности и култура, а когато дойдат тук, ритат камериерките в лицето, защото нямат за един бакшиш да дадат!! ... Свене, гиведа, овце – както ги описва Д. Оруелл във "Фермата".

    Коментиран от #7

  • 7 Borislav Popov

    15 6 Отговор

    До коментар #6 от "Фактолог":

    Ми бедни са я, 40 милиона руски граждани, не в Турция, в Москва не могат да си позволят да отидат. Това, че, 3.75 млн. руски туристи са посетили Турция, съвсем не е мерилО за богатството на страната, нашите български туристи в Турция са много по вече, ако ги броим в процентно отношение. 146 млн. руснаци - 3.75 млн туристи, 7 млн. българи - 1.44 млн. туристи ! Е, нерде Ямбол, нерде Стамбул ? По твоята логика ние сме по богати и от тойти рушняцит дори !

    Коментиран от #12

  • 8 donald

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "русия е джудже":

    явно обичаш големи негри да те опрашват анално
  • 9 Aйшету

    2 7 Отговор
    Тия" Български" туристи са същите като от голямата екскурзия.
  • 10 Фактолог

    7 3 Отговор
    Удобно забравяш милионите американци (повече от 40), които не са излизали от гетата и резерватите в които живеят. Да напомня. През 1939г., излиза романа "Гроздовете на гнева" на Джон Снайнбек, където той описва тежкия и ниско платен труд на наемните работници. Тогава няколко конгресмени наричат романа лъжа и комунистическа проппаганда. Книгата за няколко години е забранена за разпространение, а по-късно след напора на хората от света, призната за велико произведение (американски реализъм, наричана)! ... До днес нищо от онова тогава не се е изменило. Производството е високотехнологично и наемните работници стават трайно безработни. Също и трайно без образование. Наемни работници в щатите са всички – дори високотехнологичните специалисти. Разходите им за поддържане на висок стандарт не им позволяват да са повече от наемни работници. ... Висок стандарт, означава скъп костюм, което не означава качество, както и жилището, както и храната пълна с хормони. ... Друг факт: Един студент в Щатоте, който взима кредити за скъпо образование, изплаща през следващите минимум десет години тези заеми, защото е така изчислено, че да може да връща само лихвата, а главницата вечно да остава. ... Умно робство, но за това пък медиите и Холивуд правят такива щастливи картинки, че всечк хуква натам и стават нови технологични роби. ... Най-грандиозната лъжа е в спорта. Обвиниха руснаците в допинг скандал, но само да боцнеш с игла някой америнански спортист и от него ще потече не
  • 11 Фактолог

    6 3 Отговор
    ... ще потече не сяра, а фойерверки ще хвърчат! ... Всяко хапче, което не е американско, е престъпление против човечеството. ... И либерал послушното кима с глава и гледа – каквото му сложат пред очите (яслата), това консумира. ... Американците умеят да произвеждат скъпо. Това е техния свят – на вещите. ... А другаде човек живее с човек, щастливо!!! ... Но бедно, слага диагноза американеца и веднага нахлува с армия там, за поправи по свой образ и подобие човека! ... Колкото до "нерде Стамбул, нерде Ямбол", аз лично си харесвам; "Пази Боже, сляпото да прогледне". ... Българския род е оцелял през вековете не с очите, а с чувствата – справедливите наши духовни съдници!!!
  • 12 Фактолог

    7 4 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    та такива работи стават по света Бориславе... Всички велики писатели, казват в книгите си: Да се (пише) живее просто, това е смисъла на живота. ... А просто означава – с духът, а не с предметите и вещите, които са преходни, както и тялото натъпкано с американски колбас.
    Руснакът е гранитен къс в цивилизацията човешка, американеца е пластелин, както и да го извиеш, всякак му става...
  • 13 Шефа

    9 6 Отговор
    Турция е номер 1 точка по въпроса.
  • 14 центаджия

    0 0 Отговор
    Завиждайте бедни подлоги вие по далече от село и нивата не сте били. А 6 милиона от бедните и умиращи от глад руснаци на почивка в Турция. Не е далече времето в което ще умирате от глад и ще се молите на господарите ви зад океана да ви хвърлят по някой цент.
Новини по държави: