Last news in Fakti

29 Август, 2019 17:50 2 719 7

Гражданската война се завръща в Колумбия

  • фарк-
  • колумбия-
  • хесус сантрич-
  • иван дуке-
  • революционни въоръжени сили на колумбия

Бивши членове на ФАРК, които бяха отказали да се демобилизират, обявиха, че възобновяват въоръжената борба

Гражданската война се завръща в Колумбия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бивши членове на бунтовническите Революционни въоръжени сили на Колумбия (ФАРК), които бяха отказали да се демобилизират съгласно мирното споразумение от 2016 г., обявиха, че възобновяват въоръжената борба, защото според тях това споразумение не е изпълнено, предаде Ройтерс.

Двама бивши командири на групировката, известни като Иван Санчес и Хесус Сантрич, обявиха в интернет "нова ера на борба за пробуждане на съзнанията".

Иван Маркес беше главният преговарящ на ФАРК за мирното споразумение, което имаше за цел да сложи край на половин век бунтовническа съпротива в Колумбия. Във видеото, в което освен него и Сантрич се виждат двадесетина тежковъоръжени бунтовници, той заявява, че президентът Иван Дуке не е успял да приложи мирното споразумение.

Около 7000 бунтовници се разоръжиха след подписването на споразумението, но някои от тях впоследствие станаха жертви на нападения, а САЩ поискаха екстрадицията на Хесус Сантрич по обвинение в наркотрафик.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пипъна

    10 0 Отговор
    Удри
  • 2 Бой

    20 2 Отговор
    по робското правителство на Колумбия.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Монгола

    16 3 Отговор
    Щото знаят много от Богота да подкрепят обора за Венецуела затова ФАРК сега ще им го върнат тъпкано на кокаиновите търговци!
  • 5 Бах

    8 3 Отговор
    Точно това трябва на света.Революционните движения да се активират , особено в Северна Ирландия ИРА в Испания ЕТА в Италия Червените бригади в Германия Червена армия . Всички нормални разбраха че с капитализма в този му вид се изроди.Всичко върви както е казал Маркс- Енгелс - Ленин.

    Коментиран от #6

  • 6 Умник

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бах":

    Съвсем си прав, тъкмо нито един комунист няма да остане при това съвсем закон.
  • 7 бай Даньо

    5 0 Отговор
    премного интересно защо ми изтрихте коментара под №3 в който просто писах че днес по медиите има 2 новини който са забележителни провали на американската външна политика - мира в Колумбия се проваля, а коалицията в Йемен подържана от американци и саудити губи позиции срещу ирански подържаната. И това благодарение на рижия перчем .... нямаше и нецензурни думи както и сега... заповядайте триите