Last news in Fakti

30 Август, 2019 18:22 4 015 15

Сирийската армия спира огъня

  • сирия-
  • армия-
  • идлиб-
  • огън-
  • башар асад

Пробив за ситуацията в провинция Идлиб

Сирийската армия спира огъня - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Сирийската правителствена армия ще прекрати едностранно огъня в зоната за деескалация в северозападната сирийска провинция Идлиб от утре в 6,00 ч. местно време. Това съобщи днес Центърът за помирение между враждуващите страни в Сирия към руското министерство на отбраната, предаде ТАСС.

В съобщението си центърът приканва командирите на бунтовниците в Идлиб да се въздържат от "въоръжени провокации" и да се включат в мирния процес.

Днешното съобщение за едностранното прекратяване на огъня идва след няколкоседмична офанзива на правителствената армия, в която тя изтласка бунтовниците от Хама и съседната Идлиб, допълни AP. Стотици хора от Идлиб са се струпали до границата с Турция с настояване да бъдат допуснати на турска територия или Анкара да въздейства върху Дамаск да спре офанзивата.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ердоган

    16 38 Отговор
    А, какво стана Бе мушмороци, май сирийският народ моли за помощ турците???

    Коментиран от #5

  • 2 Заинтригуван.

    14 7 Отговор
    И на кой му пука бе Посерко???
  • 3 стоян георгиев

    12 44 Отговор
    към момента огромни маси от бягащи сириици към турската граница.турската армия стреля по тях за да ги спре ,но не помага.турция явно капитулира в идлиб.ердоган се моли на путин да не напада контролните му центрове.жалка работа сътвориха тия турски тъпаци след като предадоха сащ и нато.сега поне милион сириици ще тръгнат към турция и после към европа.та радваите се другари и фесове като ви се напълни с бежанци.дължите го на путино-ердогановата дружба.
  • 4 ПЕНКО

    13 6 Отговор
    СТУДЕНТ СЪМ ПРЕЗ 1977Г . И- СИРИЙСКИТЕ СТУДЕНТИ В БГ НАПРАВИХА "ПРАЗНИЧНО СЪБРАНИЕ" И СЕ ИЗТРЕПАХА И ИМАШЕ ЖЕРТВИ ОТ НОЖОВЕ !!! ВСЯ ЕДНО ДНЕС "ИДЛИБ" СРЕЩУ БААС !!! И ДНЕС БААС ДОМИНИРА ,НО ЗА НАС БЯХА ЕДНАКВИ, КАТО ГИ БИЕХМЕ И БИЕХМЕ ПО СПИРКИТЕ ОСОБЕННО В "СТ.ГР. " -НИЕ ОТ ВИФ !!!ТАКА ЧЕ НЕ ОТ ВЧЕРА ТАЗИ ВОЙНА -ДАРЕНА ИМ ОТ В британия !!!!!!!!!!!!
  • 5 Бай Яни

    19 13 Отговор

    До коментар #1 от "Ердоган":

    Тези бягат от Серийците ве Помак, гюбе. Какъв серийски народ сънуваш ве наркоман изпушен. Русия възпира засега Асад да не влезне в Туркия ве говедо. 😁😁😁. Гледай до Декември да не ти по чукат на вратата на замъка с някоя ракета ве амеба недоразвита.

    Коментиран от #7, #11

  • 6 Бесен Язовец

    7 21 Отговор
    Ми изтрепаха сума ти и народ и сега са решил ла починат малко ! В Сирия никога няма да има вече мир, докато тирана Асад е на власт понеже много народ погуби и роднините на загиналите няма да му простят никогаш !

    Коментиран от #14

  • 7 Ердоган

    14 23 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Яни":

    А бе неблагодарник, 500 години съм те носил в топките си, не съм ти взел вярата, не съм ти взел името, поне да беше научил езика си, неграмотнико

    Коментиран от #12

  • 8 Анти милиционер

    22 3 Отговор
    Бягат разни брадати талибани към Турция... Прочетохте ли колко са на брой?
  • 9 Венко

    21 4 Отговор
    Към Турция бягат терористите на САЩ , Европа и Турция останалите сириици се борят срещу тях за свободата на Сирия.
  • 10 Пираня

    7 9 Отговор
    Пак ли, това ще да е 1000 път????? Тоя Путин страхлив като мишка, да не би Тръмп да не изпрати томахавките.
    Познатите номера на Турците след химическите атака сега са на ред тези простотии. Не повече от 300 човека им платили по 20 долара да правят безредици по границата. После Ердо се обажда на Тръмп и на ООН да видят как група млади лентяи се радват малко да хулиганстват на воля. Тоя свят на къде отива всички лидери комплексари и мишки щели да управляват света.
  • 11 Albert

    3 6 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Яни":

    Ще влезе на кукуву лято, това да не ти е българия или сърбия
  • 12 Да да

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "Ердоган":

    Не си взел, защото не си могъл! Малцина се пречупиха и от там ви тръгна разпада,! Скоро ще има и още. Кюрдистан ще го има.
  • 13 Каунь

    7 0 Отговор
    То кой остана там талибани, терористи, ислямисти, криминалната утайка на турци,американци и евроджендъри.
  • 14 Ариец

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    В Сирия по време на Британското владичество са заселени много арабски племена от Йемен, особено около река Ефрат.
    В Сирия има и много палестинци изселени от Израел, както и цигани. Всички те са поселения за да намалят влиянието на Друзите, Християните и Алевитите. През 40 г. на миналият век християните са съставлявали 20 % от населението на Сирия, а шиитските течения--около 40 %. Това се променя през 80 г. поради по ниската раждаемост на образованата част (християни и алевити) особено в Хама и Идлиб, където проникват посредствум "благотворителната" политика на Катар и СА Салафитските течения на Исляма сред бедните сунити (основно цигани, пришълци от Арабия и туркмени).
    Първото въстание за шериатска държава е организирано от Мюсюлмански братя(посредством ЦРУ И Мосад) в Хама и е жестоко потушено от бащата на Асад,тогава съюзник на СССР..Само мекостта на Башар позволява бунтът от 2011 г. да прерастне в гражданска война., в която наемниците и от двете страни да превишават 300 000.
  • 15 ТИЯ В СИРИЯ ИМ ТРЯБВАТ ТРИ ДНИ

    1 0 Отговор
    ТРЯБВАТ ИМ НАТАНЯХУ И Т.РЪМП ДА ГИ БИЯТ И ВСИЧКИ ЩЕ СИ СЕДНАТ НА ИБАНИТЕ ДУПЕТА ТУРЦИ СИРИЙЦИ ИРАНЦИ И РУСИ
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания