Last news in Fakti

3 Септември, 2019 09:12 33 810 46

Турция взе решение за отделяне на САЩ

  • турция-
  • сирия-
  • сащ

Страната иска да ограничи американската помощ за кюрдите

Турция взе решение за отделяне на САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Турция взе тактическо решение за спирането на американската подкрепа към кюрдите. Това заяви лидерът на партия „Ватан“ Догу Перинчек, цитиран от Спутник.

Той визира решението за организиране на зона за сигурност по граничните райони със Сирия. Предложението стана факт след споразумение между САЩ и Турция.

„Турция предприема тактически стъпки, за да раздели САЩ и кюрдските сили в Сирия. Американците загубиха Сирия и сега им е много по-трудно да подкрепят кюрдите. Създаването на зона за сигурност ни дава стратегическо предимство. Така САЩ ще се отдръпнат от ПКК и други групи“, заяви Перинчек.

Според него за Турция ще е по-добре да си сътрудничи с Русия, Иран и Сирия. Той предложи план, който предвижда предаване на всички подкрепяни от Турция групи, в замяна на амнистия от сирийското правителство.

Турция иска да създаде условия за връщане на сирийските бежанци и прекратяване на присъствието на САЩ в страната.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 54 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Турция показа как се гонят кравари

    222 55 Отговор
    Когато са налазили неканени
  • 2 А така!

    194 30 Отговор
    Бравас! И после излизане от НАТО!

    Коментиран от #5, #29

  • 3 Да да

    65 142 Отговор
    Турските терористи се огъмаха пред терористите на САЩ и търсят подкрепа от руските, иранските и сирийските терористи! Дали ще се получи?

    Коментиран от #30

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Да да

    62 28 Отговор

    До коментар #2 от "А така!":

    А дано! Алах да им помогне и да се залюбят с приятелите им от Русия!

    Коментиран от #36

  • 6 Че на теб лошо ли ти е

    15 24 Отговор

    До коментар #4 от "Насра се да лъже анадолския гьотферен":

    В канала :))))
  • 7 Смел кюрдин с бурка

    16 22 Отговор
    Добре, че си купих фустани от капалъто....
  • 8 прока

    43 56 Отговор
    Смърт на терористите пкк,с терориста се приказва само с пушка.
  • 9 прока

    35 48 Отговор
    Смърт на терористите пкк,с терориста се приказва само с пушка.
  • 10 FtF

    94 18 Отговор
    Ако я нямаше "добронамерената" намеса на САЩ и Русия, Изтока отдавна щеше да си е намерил сам решенията на проблемите. Лошото е че там има петрол и лакомията на имперските държави няма да им позволи сами да си решават проблемите.
  • 11 Откаде ги намирате тези новини

    29 19 Отговор
    Догу Пиринчек е лидера на комунистическата партия Ватан в Турция партия която е последната дупка на кавала .
  • 12 Ебачев

    19 24 Отговор
    Пълно с лаоапи на турски пишки. Хахахахахахаха

    Коментиран от #14

  • 13 Ебачев😃

    22 21 Отговор
    Лапачи на турски пишки. 😊😅💩🐽
  • 14 И ти си се наредил

    23 14 Отговор

    До коментар #12 от "Ебачев":

    На опашката хахаха
  • 15 стоян георгиев

    35 33 Отговор
    статията е от типа том и джери.турция няма как да налага квото и да е на американците.сащ подкрепят кюрдите в сирия и тази подкрепа само ще с езасилва.реално с последното споразумение ердоган клекна на американци и кюрди,но за д вдига прах в очите на слепите обяви загубата си за победа.сега ще има общ турско-американски контингент патрулиращ по границата на сирия и турция.този контингент ще е само от полза на сирииските кюрди ,които сега бяха дислоцирали огромни свои ресурси там.сега тези ресурси ще могат да ги пренасочат в други части на своите владения.сащ ежедневно доставят на кюрдите огромни количества техника .вчера имаше пореден конвои от техника влязал през северен ирак.

    Коментиран от #16, #17, #24, #35

  • 16 Стоенчо, оти не си пасеш оФците

    59 22 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    Ами се занимаваш с неща от които не вдяваш? Турците наритаха американците на 40 км от границата си и от кумова срама разхождат на каишка по един американец с тях в зоната. А кюрдите пак обличат униформите на ИД за да има формален повод американците да останат. Изпята им е песента

    Коментиран от #18, #22

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гмо

    18 15 Отговор

    До коментар #16 от "Стоенчо, оти не си пасеш оФците":

    Евала Брато.Този Стоянчо да пасе овце защото вече и проекта няма.Стоенчо стой си в КОШАРАТА
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Асад

    11 1 Отговор
    Ти виждал ли си кюрди бе умнико?
  • 21 Умното и в нужника няма да е глсдно

    13 1 Отговор
    Ти откъде толкова знаеш бре сеиди?Виждал ли си араби ,кюрди ,беду?Или просто си умен?
  • 22 стоян георгиев

    21 31 Отговор

    До коментар #16 от "Стоенчо, оти не си пасеш оФците":

    офцепаса пише че другите били офцепаси.смях!!!!турците наритали американците!!!!само тва е достатъчно да се разбере колко ти е акъла.американците имат 400 души на турската граница ,а турците им се молят всеки ден .молят им се като ку.ви.на 400 човека.що не ги напднат бе красавец?ето само 400 американеца и малко кюрди с униформи на идил.да влизат!!!само че след молбите се съгласиха да патрулират в съвместни турско-американски патрули по сирииската граница.уауу,голямо наритване.кюрдите като се получи наритването всеки ден колят агнета в американска чест,щото се чувстват много прее.ани!смях!но ти се радваи клепоушо ердоган е твоя човек тои ще ти донесе просперитет и богатство.на прав път си евалата!смях!

    Коментиран от #23, #25

  • 23 Не се излагай бе оФчар

    25 11 Отговор

    До коментар #22 от "стоян георгиев":

    Кюрдите бягат от зоната а американците за да не изглеждат съвсем смешни се съгласиха да ги развеждат на каишка с аскера, което си е също срамно и позорно. Турските ф16 облитат зоната и докарват до рядък сюргюн останалото терорист...

    Коментиран от #39

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Хасан

    23 21 Отговор

    До коментар #22 от "стоян георгиев":

    За Сирия трябва да решат Турция и сирийския народ ..без руснаци,американци,французи и тем подобни

    Коментиран от #40

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ватник

    12 22 Отговор
    Който се е вързал с ватниците, хаир не е видял - справка, милата ни родина......
  • 28 ЧИЧО

    12 9 Отговор
    ДА ХОДИ РЕДЖЕП В СИБИР
    И
    И
  • 29 няма лесна раздяла със САЩ

    8 7 Отговор

    До коментар #2 от "А така!":

    Така лесно от краварски адвокати не може да се отърват.
    Първо ще им изтряскат някакви неустойки за поръчката на невидимките,НЯКЪДЕ 3-4 МИЛИРДА ДОЛАРА. после сметката за това, че пазиха Кюрдите и най-после може и да им дадат възможност да излязат от НАТО КАТО СИ РАЗПЛАТЯТ СУМАТА ЗА ОХРАНА.
  • 30 Коко

    23 11 Отговор

    До коментар #3 от "Да да":

    Тапанар нещастен единствените терористи са империята на злото САЩ и ЕС с тва НАТО кадето са отишли след таях разруха ограбени даржави престъпнос разруха шепа мафиоти сложени от тях безчинстват и доразграбват угризките които са останали
  • 31 Петър

    17 3 Отговор
    За Турция е важно да реши проблема си с кюрдите намиращи се в Сирия които никак не са малко. Проблема и е че САЩ,ги снабдява с оръжия и ги финансира. Сега и Турция и САЩ,са в НАТО,но по този въпрос Ердоган няма да отстъпи. Или трябва да се разбере с САЩ,което все повече клони към 0,с оглед на последните събития м/у тях. Или трябва да смени съюзника си,и да играе с Русия,Сирия,и Иран. Което сякаш е по-изгодно за тях. Първо кюрдите са необходими на САЩ,щото не искат те да си цапат ръцете с мръсната „работа” в Сирия. Щото само с бомбардировки не става,понякога са нужни и акции на земята. Кюрдите са удобни за САЩ,понеже не искат да затънат във 2-ри Виетнам . Най-ги плаши това да дават жертви,и ако се случи воя в Конгреса ще е толкова силен че може да коства и предсрочното освобождаване на президентското место от Тръмп. В момента въздушни удари в Сирия се извършват основно от руските войски. Съвсем нормално е турците да си сътрудничат по-добре с руснаците отколкото с САЩ,които имат навика да извиват ръцете на „партньорите” си в тяхна полза.
  • 32 Хасан

    6 9 Отговор
    Ще бъде добре за Турция да могат да предищвикат директен конфликт Сащ с Русия ..и Русия и Европа .и да останат неутрални ..по такъв начин натиска срещу Турция ще намалее
  • 33 Емил Рангелов

    10 17 Отговор
    Никакъв натиск нема да намалее върху фесовете,ще ядат бой като маче у дирек,както млатиха безаналоговите вагнеровци на путин.Щатите ше млатат наред ако требва,а ватенки и фес ще се жалват,като след бомбардировката от събота на Идлиб.Имали протестна нота ,нали.беха големата работа с големите консерви дето засичали и извънземни от други галактики даже.Руски въздушно космически сили ,егати и майтапа,ма много си верват бе,като последователите си!Надъхане и тъпи!
  • 34 Габдулла

    7 1 Отговор
    Кюрдистан е буре а барут. На тоя народ му е обещана държавност от преди век. Проблемът пак е петрола. Бич за всички туземци. Мир ще има, когато кюрдите се обединят. После и тях ще ги "демократизират" и колелото ще се върти
  • 35 Запознат

    7 9 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    Кюрдите са около 46 милиона и трябва да имат държава, както и ние навремето. САЩ трябва да им помогнат, както помогнаха навремето на част от Латинска Америка да се освободи от Испания.

    Коментиран от #41

  • 36 Хъш

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Да да":

    Малеее, ако си прав дупе да ни е яко.
  • 37 Мноо си глупав ве Сашее

    5 3 Отговор
    Пкк Пйд и Даеш са производство на Фащ и платени от Юдеите.Сега когато тръгнаха да бягат Холандия Белгия Гърция и други Европейски държави по доклада на швабите взеха да се притесняват че учениците им ще се прибират вече..Европа си изучи башибозуците в Сирия а сега не иска да ги прибира.назад..Пълен срам за демокрацията.Значи че Османската империя не е единствената в света която е създавала башибозуци Ами тези са от съвременните модерни Европейски башибозуци..Вземете си ги кому ку...ра търсят в Сирията
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 стоян георгиев

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Не се излагай бе оФчар":

    точно така .после се сърдиш че не можеш да си преброиш овцете.американците се стрескат от турците и бягат заедно с кюрдите !хахахахаха!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 стоян георгиев

    7 3 Отговор

    До коментар #35 от "Запознат":

    споко ,като гледам работите кюрдите ще имат не една ,а три или четри държави,които ще управляват,щото те са единствения надежден и искрен западен съюзник.вече имат кюрдистан в ирак ,а чрез него са и сериозен фактор в самия ирак,същото се случи и в сирия,да видим накъде ще идат работите в турция и иран,но в турция прокюрдските партии са на кантра да вземат властта ,единствената им пречка е фалшификациите на ердоган,но времето работи за тях.може да се окаже че кюрдите в един момент ще управляват и турция,което ако стане ще се реши кардинално проблема с тях.
  • 42 катто

    6 2 Отговор
    Те тюрките може да вземат решение да превземат България... нещо много отворен го дава тоя Ел Султан / ерДоган!
    Налягайте си парцалите турчиля, понеже срещу Америка сте безсилни, а ние сме партньори с тях!

    Коментиран от #43, #46

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 хахахааааааа

    1 2 Отговор
    Ердоган, любовницата на Путин
  • 45 пак прецакаха кюрдите

    0 0 Отговор
    Това е добър ход! Ще спаси главите на протурските групировки, но Сирия ще остане цяла и американците - с пръст в уста.
  • 46 мнение

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "катто":

    Не се притеснявай, нас никой не ни иска! Ние сме толкова бедна и разпадаща се държава, че който и да дойде, ще стане по-добре! По-опасни за нас са ислямските и сороските училища и фондации, които ни превземат отвътре!
Новини по държави: