Last news in Fakti

1 Септември, 2019 12:50 10 294 47

Русия и САЩ отново на нокти заради Сирия

  • сащ-
  • русия-
  • сирия-
  • башар асад-
  • идлиб-
  • сентком

Москва критикува Вашингтон за нанесения въздушен удар в провинция Идлиб 

Русия и САЩ отново на нокти заради Сирия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Въздушният удар на САЩ, нанесен вчера по сирийската провинция Идлиб, е причинил много жертви и разрушения, съобщи днес министерството на отбраната в Москва, цитирано от ТАСС.

Ведомството подчертава, че ударът, нанесен в район между населените места Маарет Мисрин и Кафер Хая, е в разрез с договореностите и застрашава примирието. Той е нанесен в зоната за деескалация и за него не са били уведомени предварително руската и турската страна, изтъква министерството. То заявява, че сирийската правителствена армия продължава и тази сутрин да спазва обявеното едностранно от нея примирие в Идлиб.

Вчера Централното командване на въоръжените сили на САЩ (Сентком) съобщи, че е атакуван от въздуха команден пункт на "Ал Кайда" в Идлиб.

Тази първа такава атака на САЩ в Сирия от юли насам е срещу сили, "отговорни за заплахи срещу граждани на САЩ, наши партньори и невинни цивилни", се казва в съобщението. "Премахването на този обект допълнително ще намали техните възможности да извършват в бъдеще атаки и да дестабилизират района", каза говорителят на Сентком подполковник Ърл Брайн.

Базираният в Лондон Сирийски център за наблюдение на човешките права бе съобщил преди това, че при ракетна атака срещу събрание на въоръжени лица в Идлиб са убити най-малко 40 от тях.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жозефино

    22 26 Отговор
    Мачкай
  • 2 Рътфорд

    15 25 Отговор
    Мачкаи таралежи с гол гъс
  • 3 онзи

    65 31 Отговор
    Демократичните кравари пак са ударили някоя сватба или кръщене...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Руските свине

    37 86 Отговор
    Винаги са прехвърляли проблемите от болната глава на здравата. Цял свят знае, че обичайните цели на руските пилоти са училища, болници, жилищни квартали и родилни домове. Досега са избили повече от 8000 сирийски жени и деца. Но това според техните слуги е нормално, защото единствено те са получили разрешение за това от "законно избраният" президент.
  • 6 Гост

    35 23 Отговор
    И сега какво? Кремъл защитава Ал Кайда?

    Коментиран от #29

  • 7 ужас

    66 28 Отговор

    До коментар #4 от "Крум Усаински Крупник":

    Американците най напред създават терористите, а после почват да се борят срещу тях. Със старите си томагавки за да унищожат дадена сграда, изравняват със земята цял квартал.

    Коментиран от #10

  • 8 Самогон

    26 55 Отговор
    Ушанките какво мучат ?Че им бият съюзниците терористи . Само газ за всяка измет там
  • 9 Насраха се от страх москалите

    25 46 Отговор
    Вместо да цитират нормални източници, безпросветните сричащи гугъл руски журналисти цитират вражеско то министерство на терора и агресията. Тотална простотия и неграмотност. Въпреки това, става ясно, че джуджетата са се насрали тотално от страх и ще има нов груз 200 с "Герои на Русия". Хаха хаха!!! Жалки, примати и боклуци.
  • 10 Истината

    26 33 Отговор

    До коментар #7 от "ужас":

    Е, че Русия винаги е модерирала и направлявала ислямския тероризъм и го е използвала за свои цели, като най-вече го е насъсквала срещу Запада. ИД е създадена от офицери на Саддам завършили в Москва, където са вербувани от КГБ. И днес в Сирия Русия има за съюзници старите си протежето терористите от Хамас и Хизбулла, които единствено в Русия не се смятат за терористични.

    Коментиран от #31

  • 11 Наблюдател

    22 2 Отговор
    Тая новина не се появи във Факти идобщо
    Прави впечатрение как се подбипат новините
  • 12 Кирил

    19 22 Отговор
    Което показа за поредно че Москва е заинтересована от съществуването на алкайда
  • 13 ватенки и ушанки

    19 19 Отговор
    Къде са безаналоговите самольоти да защитят братската Ал Кайда ?

    А те се разпадат във въздуха на руското авиоизложение
  • 14 Няма да стане така

    5 23 Отговор
    САЩ и Русия бой за Сирия. Но Китай но бой. Китай расте без бой. Китай ще превземе света. Всичко ще е само Китай. Няма Сирия няма Русия. В Китай всичко е строго. Китай може да са жълти но поне знаят как да победат. Няма САЩ има само К.И.Т.А.Й.
  • 15 Шойгу обосрался

    17 21 Отговор
    Голем страх от тоя Раптър . На Хмеймим са се обосрали и се крият като лалугери . Не смеят и да измъцат . Айде бе ,пускайте го Су 57 - Раптъра иска да му свети маслото
  • 16 Дезмънд Туту

    11 11 Отговор
    Сигурно Иванка пак е сънувала кошмари и е викала -"Фърляй ракетите тате "!
  • 17 гост

    18 13 Отговор
    Интересно - защо под статиите на настоящия редактор сороснята винаги имат по вече плюсове ?

    Коментиран от #23

  • 18 пенко

    12 13 Отговор
    Не разбирам защо Русия протестира /Турция умно си трае/ !?!? ВСЯКА "НАСИРКА" НА САЩ В АРАБСКИЯ РЕГИОН Е В ПОЛЗА НА РУСИЯ !!! РУСИЯ Е ТОЛЕРАТНА И ПРИЗНАВА ВСИЧКИ СОБСТВЕНОСТИ НА АРАБИТЕ МЮСЮЛМАНИ НА ТЕРИТОРИИТЕ НА КОИТО ЖИВЕЯТ- И Е КОРЕКТЕН ПАРТНЬОР С НОРМАЛНИТЕ ИЗПОВЕДНИЦИ НА КОРАНА !!!!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Иво

    14 10 Отговор

    До коментар #4 от "Крум Усаински Крупник":

    ТЪПЧО, ТЪПЧО
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Borislav Popov

    14 18 Отговор
    Гледам нещо, руските подлоги я избягват тази статия, изглежда темата не е тяхна.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Blackthorn

    21 11 Отговор
    сащ трябва да знаят, че който търси - намира, а те си го търсят от много одавна.

    Коментиран от #26

  • 25 Borislav Popov

    6 11 Отговор
    Русия и САЩ отново на нокти, но съм сигурен, че на САЩ ноктите са лакирани в розово ! ❤ Аз също си лакирам ноктите в розово, обичам този цвят, даже накарах Наазир да си върже розова панделка на тоягата, понеже ми действа много възбуждащо ! ❤
  • 26 Лохнес

    9 9 Отговор

    До коментар #24 от "Blackthorn":

    Аве кого заплашваш ,бе хохо ! Ма не ти е наред главата бе ! Не са щракнали с пръсти -не са изчезнали и Хмеймим и Тартус за 30 минути. Нищо не може да ги спаси. Можеш ли по реалистично да погледнеш на ситуацията в Сирия и на съотношението на силите ?
  • 27 Аоо

    2 4 Отговор
    САЩ съсздаде Ал кайда Ислямска държава сега предстои халифат ска държава за да нападне и ограби ислямския свят.
  • 28 С говеждите

    2 5 Отговор
    да се договаряш и да преговаряш е загуба на време, те не са коректни и не спазват сключените договори.
  • 29 Кремъл

    7 6 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    никога не защитава терористи, Кремъл защитава спазването на сключените договори. Това е поредния опит на говедата да изпратят нова мигрантска вълна към Европа чрез ескалация на напрежението и създаване на недоверие.

    Коментиран от #30

  • 30 Истината

    6 4 Отговор

    До коментар #29 от "Кремъл":

    Е, че Кремъл никога не спазва сключените договори.
  • 31 Симо

    11 5 Отговор

    До коментар #10 от "Истината":

    Великолепно изавъртане на действителността . ИДИЛ беше създадено от офицери на Саддам купени от САЩ , срещу доста пари и обещанието че след свалянето на Саддам ще получат властта в страната. След като влязоха в Ирак американците забравиха за обещанията и просто разпуснаха армията и оставиха генералите направо на улицата, а някои попаднаха в затвора.В страната беше докарана марионетки на САЩ -Ал Малики и беше обявен за президент. Бившия десидент, отсъствал 25 год. от страната моментално скара трите общности в страната ( шиити, сунити и кюрди) и разпадне Ирак на практика на 3 зони на влияния. Бившите генерали събраха всички недоволни и създадоха Ислямска Държава в Ирак и Леванте ( ИДИЛ) . Към нея веднага се присъедини създадената от ЦРУ -Ал Кайда и местните Тахршр Аш шрам, Джебхат ан Нусра, които също са креатура на ЦРУ представяни като "умерена ислямска опозиция" . По късно тези организации преминаха и на териториите на Сирия. Идеята беше стара мечта на саудитските салатите- създаването на Халифа от океан до океан.

    Коментиран от #34

  • 32 Мноо си глупав ве Сашее

    7 6 Отговор
    Американците се осраха в Авганистан.Осраха се и в Виетнам Северна Корея,Сирия и с топките на Мадуро.Борчове до гърлото.Сега пък дразнят Китай с Хон Конг.Въобще създават арени за бой между народите като им подавят сабии и оръжие.А по време на боя убират ябълките от градината.Това е пример за най-новата демокрация.Честито на всички демократи
  • 33 Матей

    7 5 Отговор
    Когато се спомене прославутата Сирийска обсерватория в Лондон,бъдете сигурни ,че е фейк-информейшънс.Как си представяте американците да бомбардират своите създания,джихадистите,може небрежно да изръсат бомбите върху жилищни квартали и да избият цивилни или уж по грешка да ги стоварят върху сирийски войници.Лъжливите им усти са едно от основните им оръжия.
  • 34 Нане

    5 7 Отговор

    До коментар #31 от "Симо":

    ИИиииии тамън да ти повярвам и греда . За малко ти казвам , на косъм . Я сега кажи колко от офицерите на Саддам са имали интензивни контакти с КГБ и ГРУ. От високопоставените -всичките. Как тоя факт ти убягна така ??? Как ти убягна факта колко от високопоставените лидери на Ал Кайда са били на различни обучения в Русия , а 9000 /според Путин / са гражданите на Русия и на бивши СССР републики воюващи за ИДИЛ - мнозина са с военна подготовка и дори високи чинове от руски военни или силови формирования

    Коментиран от #35

  • 35 Хихихихи

    6 3 Отговор

    До коментар #34 от "Нане":

    Дай списък поименно, ЕГН и на бабите им снимките!
  • 36 Дърваря

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Крум Усаински Крупник":

    Крумчо... стой си в Испания и се наслаждавай на горещината, от която ти се изпарява мозъка бавно, но сигурно... имам един съсед който казва... "който е засукал диво мляко, питомен няма да стане"... ти си типичен пример...
  • 37 мнение

    3 3 Отговор
    САЩ си пазят бандитските групировки с които работят...

    Коментиран от #38

  • 38 асдадса

    1 3 Отговор

    До коментар #37 от "мнение":

    Тея бандити са все с руско потекло нещо май
  • 39 асдадса

    2 3 Отговор
    Къде са онея прехвалени кюнци С400 ? Пак ли нищо не са разбрали по въпроса
  • 40 Лео

    0 1 Отговор
    Къде е безаналогония МиГ 35 Трансформър

    Лети и размета черчевета на ляво и на дясно
    Трансформира се във въздуха на къщичката на Баба Яга
  • 41 стоян георгиев

    0 3 Отговор
    интересна работа.американците удрят ал каида ,руснаците се сърдят че било опасно за съюзниците им????само до преди два дена руснаците бомбандираха същото място където сега удариха от нато.загинали са около 40 терориста.
  • 42 хамсал

    2 2 Отговор
    Когато Русия бомби там са демократичната опозиция, жени, деца и старци. Когато САЩ удря, там са терористи!
  • 43 Neblagodarni pederungeli

    1 1 Отговор
    OPLUVATE RISIYA KOYATO VI OSVBODI OT TURSKOTO PRISTVIE NEBLAGISARNI BILGARSKI SVINARI PROKLETI NESHTASTNI GYAURI
  • 44 Morgoth

    2 1 Отговор
    По едни и същи хора бомбят САЩ и Русия, но това не им пречи да мрънкат и да се обвиняват един друг. Тия няма да се разберат.
  • 45 Курдо Коленков

    0 1 Отговор
    А разчетите на ПВО по оная работа ли са се чесали? Русия прехвърли в Сирия Су-57, самолетите на САЩ са летяли без съгласуване с другите страни - и пак нищо....
  • 46 Стършел

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Крум Усаински Крупник":

    Тя ако беше велика Тръмп нямаше да издигне лозунга,, Да направим Америка велика отново''. Не ти го пиша на английски защото няма да си го преведеш правилно.
  • 47 Стършел

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Крум Усаински Крупник":

    Тя ако беше велика Тръмп нямаше да издигне лозунга,, Да направим Америка велика отново''. Не ти го пиша на английски защото няма да си го преведеш правилно.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания