3 Септември, 2019 13:41 7 039 16

Русия и Монголия - вечна дружба (СНИМКИ)

  • русия-
  • монголия-
  • владимир путин-
  • халтмаагийн батулга

Москва и Улан Батор сключиха безсрочен договор за приятелски отношения

Русия и Монголия - вечна дружба (СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Президентите на Русия и Монголия - Владимир Путин и Халтмаагийн Батулга подписаха нов Договор за приятелски отношения и всеобхватно стратегическо партньорство между двете страни, предаде ТАСС.

Документът бе подписан след преговорите между двамата лидери в Държавния дворец в Улан Батор, където руският лидер пристигна на официално посещение.

Както по-рано отбеляза Путин в интервю за монголския вестник "Одрийн сонин" този документ, подготвен на базата на Договора за приятелски отношения и сътрудничество от 1993 г., ще има безсрочен характер и извежда двустранните отношения на качествено ново равнище.

След края на руско-монголските преговори бяха и подписани споразумения за развитие на сътрудничеството в различни области. Правителствата на двете страни сключиха споразумения за сътрудничество в областта на борбата с тероризма и за съдействие на регионалното и граничното сътрудничество. Освен това бяха подписани протоколи между правителствата на двете страни за възобновяване на действието на Споразумението между Русия и Монголия от 3 март 2004 г. за оказване на Улан Батор на безвъзмездна военно-техническа помощ.

Русия и Монголия - вечна дружба (СНИМКИ)

Руският президент смята взаимодействието между Москва и Улан Батор по въпросите на борбата с тероризма и военно-техническото сътрудничество между двете страни за ключов фактор за гарантиране на сигурността в Азия.

"Подробно обсъдихме перспективите за отбранително, военно-техническо и антитерористично сътрудничество между нашите страни", каза Путин след преговорите с монголския си колега и добави: "Смятаме взаимодействието в тази област за ключов фактор за гарантиране на сигурността в Азия".

Руският президент напомни, че през август в Монголия се състояха поредните съвместни военни учения и добави, че тази практика ще продължи.

По думите на руския държавен глава позициите на Русия и Монголия по актуални въпроси на регионалния и международния дневен ред съвпадат или са близки. Той отбеляза, че Москва и Улан Батор координират действията си на многостранни форуми, включително в ООН. Освен това се разширява взаимодействието във формата Русия - Монголия - Китай.

Русия и Монголия - вечна дружба (СНИМКИ)

"Приветстваме стремежа на Монголия да развива по-тесни контакти с Евразийския икономически съюз", заяви Путин и добави: "Смятаме, че подобно сътрудничество ще окаже положително влияние върху търговско-инвестиционните връзки между нашите страни".


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джамбаза

    6 30 Отговор
    Тия па
  • 2 El chochone

    45 10 Отговор
    СЛАВА РОССИИ! ;)

    Коментиран от #16

  • 3 АБЕ

    8 44 Отговор
    СЛАВА НА САЩ БЕ.!

    Коментиран от #5

  • 4 NSDAP

    8 41 Отговор
    Браво!Славянската сган лека,полека открива своите корени,а те са именно монголоидни!Славяните са монголоидно племе,което е населявало земите на днешна Русия.След това част от тях идват насам,но Кан Исперих ги избива.Радвам се,че руснаците вече се сближават със своите братя монголи,но ние българите кога ще се сближим с нашите братя румънци,италианци,хървати,унгарци и французи?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 има и такива хора

    12 3 Отговор

    До коментар #6 от "Национално движение Туркофили":

    Не присъщо за мюсулмани които познавам.
    Четете повече за Буда и ще се управите.
  • 8 кгб монголоид

    8 4 Отговор
    Императора да връща крадените архиви.
  • 9 Бай Хой

    6 15 Отговор
    Бай Дончо е договорил с монголците четири ракетни бази в пустинята Гоби, затова джуджето така се е запенявило и бърза!
  • 10 Алфа Вълкът

    10 13 Отговор
    Те са си братски народи, не виждате ли, че повечето руснаци приличат на монголци, дори самият Вива леко близни на монголец!
  • 11 соросоид безделник

    16 9 Отговор
    Русия, която сега се явява безспорен лидер на нашият Православен свят и цивилизация провежда изключително мъдра политика с нашият върховен водач Владимир Путин! Русия е български цивилизационен проект от както получи от нас вярата и писмеността! Русия се явява и наследник на великата орда на монголите от които наследиха "меча"-силата и начина на държавно управление и мирно съжителство между народите и отделните религии! България се явява неразделна част от новият Православно-Евроазиатски проект!

    Коментиран от #13, #14

  • 12 Русороб

    7 10 Отговор
    Събраха се азиатците с дръпнатите очета светът ще превземат
  • 13 Жоро

    5 7 Отговор

    До коментар #11 от "соросоид безделник":

    На теб май много са ти блъскали главата мурзилките докато са те оправяли :D :D ..Ами нормално щом си нагъзен путлегейзер...Жалко смешни сте ушанките :D
  • 14 Алфа Вълкът

    9 7 Отговор

    До коментар #11 от "соросоид безделник":

    За тъз Русия дето е разрушила почти 50 000 православни храма на територията си ли говориш? За нея ли казваш, че е православна държава при условие, че се управлява от евреи, най-богатите ѝ граждани са евреи. И между 30 000 000 - 35 000 000 от населението ѝ е мюсюлманско, та за тая Русия си писал, защото аз друга не съм чувал?
  • 15 Дориан

    10 3 Отговор
    Монголците са много над рижавите островитяни.
  • 16 Кръдеца вика дръжте крадеца

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "El chochone":

    такива като теб е напълно вероятно да работят в американското посолство. Като поляризираш изкуствено общественото мнение от едната страна - ще имаш девиденти и "легитимност" да извършваш своята политика в полза на другата страна ..