6 Септември, 2019 11:10 1 640 7

Северна Корея иска по-малко сътрудници на ООН в страната

  • северна корея-
  • оон-
  • недохранване

По-рано ООН изнесе доклад, в който се съобщава, че около 11 милиона севернокорейци, или 43,4% от населението на страната, страдат от недохранване

Северна Корея иска по-малко сътрудници на ООН в страната - 1
Снимка: EPA

Северна Корея моли да бъде съкратен броя на сътрудниците на ООН в страната, предава РИА Новости, като се позовава на представителят на организацията Стефан Дюжарик.

"Наистина получихме писмо от органите на Пхенян. Вече контактуваме с правителството по въпроса за намаляване на международния хуманитарен персонал в Северна Корея", каза Дюжарик.

Според него настоящите операции на ООН в страната са довели до известен ефект и поддържането на дейността им на сегашното ниво е жизненоважно.

По-рано ООН изнесе доклад, в който се съобщава, че около 11 милиона севернокорейци, или 43,4% от населението на страната, страдат от недохранване.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КНДРBG

    6 3 Отговор
    Няма ООН, няма проблеми хаха! :D
  • 2 Краси

    10 2 Отговор
    По малко сътрудници означава по малко шпиони...
  • 3 дфдсф

    4 1 Отговор
    Решили са проблема със затлъстяването.
  • 4 Националист

    4 2 Отговор
    Да си тръгват
  • 5 Ооооо неееее

    6 2 Отговор
    ООН за толкова десетилетия в Африка не е свършило за 5 стотинки работа, само събират пари и ги разпределят между свои. Нищо няма и в Северна Корея да свърши, дори да е вярно че има недохранване там.

    Коментиран от #6

  • 6 анова

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ооооо неееее":

    Най безполезната организация е оон след нея уницеф лъжат крадът и се занимават с шпионаж
  • 7 Кимчак от Лесура

    1 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: По-рано ООН изнесе доклад, в който се съобщава, че около 11 милиона севернокорейци, или 43,4% от населението на страната, страдат от недохранване....айде сега,ново дваесе...недохранени-не мое да бъде, нема начин.Таз година реколтата от планински глухарчета е повече от добра..може да се пасе веднага,на зелено , има и за консервиране( балиране) ..па я че си метам ракети на воля у Японско море, да плашим рибите, оти са ми без пари...
Новини по държави: