Last news in Fakti

10 Септември, 2019 21:00 4 299 45

Русия ще отговори на американските ракети

  • русия-
  • сащ-
  • ракета-
  • отговор-
  • александър грушко-
  • нато

Наскоро САЩ изстреляха ракета, която прелетя 500 километра

Русия ще отговори на американските ракети - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският заместник-министър на външните работи Александър Грушко каза, че Москва е близо до завършване на подготовка за реципрочен отговор след американско ракетно изпитание миналия месец, предаде "Ройтерс", като се позова на РИА Новости.

Пентагонът обяви миналия месец, че е изпробвал крилата ракета, която е поразила целта си след полет от над 500 километра. Това беше първото подобно изпитание след края на Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег. Грушко каза, че Русия е чула заявлението на НАТО, че алиансът не планира да разполага ядрени ракети, посочва ТАСС.

"Днес НАТО заявява, че няма планове за разполагане на ракети със среден обсег с ядрен заряд. Ние възприехме този сигнал", каза той. По думите му всякакво разполагане на американски ракети със среден обсег на територии в непосредствена близост до Русия ще има стратегическо значение. Според него въпросът засяга и европейската сигурност.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦСБОПфоб

    33 12 Отговор
    СЛАВА РОССИИ! :)
  • 2 Цанко

    35 8 Отговор
    Краварите само 500 километра ли постигнаха? Че то Ким водородния е по добър с ракетите .

    Коментиран от #3

  • 3 Русофил

    13 3 Отговор

    До коментар #2 от "Цанко":

    Цанко,Цанкооо. ...Прочети статията преди да коментираш защото ставаш смешен.
  • 4 El comandante

    9 32 Отговор
    Браво на сащ вие американци можете да си позволите повече средства за въоръжение а така изтощете ги икономически в надпревара. Защото сега ядът картошки направете да ядът обелки от картошки.

    Коментиран от #9, #13, #35

  • 5 Алфа Вълкът

    4 3 Отговор
    Като чета новините в последно време, тия май ни едните, ни другите имат ракета дето може да измине 2-3000км?

    Коментиран от #11

  • 6 Коментар📝

    13 1 Отговор
    Ако ПАРТНЬОРИТЕ НИ НЕ ВЗЕМАТ ПОД ВНИМАНИЕ ЧЕ ТУКА НАРОДА Е ПОД ДИКТАТУРА МАФИЯ И РЕПРЕСИЙ И ПОДЛОЖЕН НА КРАЖБИ ПОСЛЕДНИТЕ 10г.Са УСВОЕНИ ОТ ЧЕСТНИТЕ БЪЛГАРИ ОКОЛО 70МИЛИАРДА ПОЛАГАЩИ СЕ ПАРИ НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД.ТО БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ЩЕ СЕ ОБЪРНЕ СРЕЩУ ТЕЗИ КОЙТО КРЕПЯТ ТОВА СТАТУКВО.(ТОВА Е ГРАДИВНА КРИТИКА.)

    Коментиран от #15

  • 7 El chochone

    3 15 Отговор
    Слава на САЩ!
  • 8 Тръмп

    12 1 Отговор
    Само СССР!
  • 9 Ххх

    22 3 Отговор

    До коментар #4 от "El comandante":

    Ти гледай в Щатите да не проядът кочани от царевица. Това, което в Русия се прави с десет милиарда в Щатите се прави със сто. А външният им дълг расте ли, расте. Растат и лихвите по обслужването му. Така че кой какво ще прояде, руснаците имат една приказка "Поживеем, повидем". Пък ти също не потривай толкоз доволно ръце. Щатите като позакъсат, като поизгладнеят още, пък като ни фактурират въоръжението за Ф - ките, гледай и ти да не проядеш обелки от ябълки.

    Коментиран от #39

  • 10 Хрониките на Евразия

    5 16 Отговор
    Като чуя , че Русия готви отговор , имам вече лошо предчувствие ..
    Още 2-3 отговора и въобще без учени и специалисти ще останат ..

    Коментиран от #18

  • 11 Ххх

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Алфа Вълкът":

    От предишните ти писаници разбрах че разбираш от езици, сливици и други органи по - надолу. Но виж от ракети - далеч си от материята. Аз разбира се нямам намерение да ти изнасям просветителска лекция по темата. И аз не съм чак толкова голям разбирач. Но, все пак ДРСМО предвиждаше унищожаване на ракетите с наземно базиране, но не и с морско и въздушно. И какъв е проблема пусковия контейнер на ракетата с морско базиране просто да го монтираш на едно самоходно шаси и ето ти ракета със среден радиус с наземно базиране. Да не говорим, че и Щатите и Русия още от петдесетте шестдесетте години на миналия век имат МБР - междуконтинентални балистични ракети с обсег 8 - 10 хиляди километра.
  • 12 анова

    3 1 Отговор
    Казват че с400 може да работи по въздушна цел на400 км Тогава на колко км може да работи по наземна Разбрахте ли уловката зависи какви контейнери ще сложат От Кьонигсберг покриват цяла Европа

    Коментиран от #17

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ЕВРАЗИЙСКА КОЧИНА

    4 12 Отговор
    Русия ще отговори пак с някоя ядрена авалия.юне разбраха ли пияните ватенки,че нищо не става от тях.Едно оръжие не направиха като хората.Армата батоза, не видя серийно производство, разните су-та едно с едно нестандартни
    .Все още в разработка на прототип, който няма да види бял свят заради сщъпа разработка.Само тъпия русофил вярва и се кефи на клипчета без да мисли.

    Коментиран от #16

  • 15 Ххх

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Коментар📝":

    Имаше една приказка - всеки народ си заслужава правителството. Народът ни, с малки изключения е заспал, егоистичен, овчедушен и конформистки настроен. А пък и какво става на изборите - гласуват двадесетина процента за ГЕРБ, още по няколко процента от купени цигански гласове, мъртви души и други разни постановки, дето Борисов ги усвои до съвършенство, намират се и поредните патерици тип Патриоти или Воля и ето ти още четири години за Тиквата - той нали си каза - май докъм 2030 се гласи да управлява. Та ще ма да почакаш народа да се събуди и да тръгне срещу статуквото. Всеки се спасява поединично, а повечето от тия, дет са малко по - добре настоящото статукво си ги устройва отвсякъде.

    Коментиран от #40

  • 16 Ххх

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "ЕВРАЗИЙСКА КОЧИНА":

    Добре че ти си от "мислещите" и разбиращите". Само дето не знам с коя от главите си мислиш,.
  • 17 Ххх

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "анова":

    Това въпрос за кой клас беше, че не разбрах. Зенитните ракети се разработват за поразяване на въздушни цели, пък този въпрос не знам как ти го роди главата. За наземни цели си има артилерия, противотанкови ракети и РПГ. Така че много не схващам влагаш ли някакъв подтекст във въпроса си, но не мисля, че е от смислените.

    Коментиран от #26

  • 18 Ххх

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Хрониките на Евразия":

    Откъде да знаеш, този път отговора може да е конкретно до теб, току виж инсталирали някоя вечер пусковата установка пред входната ти врата.

    Коментиран от #19

  • 19 Хрониките на Евразия

    2 10 Отговор

    До коментар #18 от "Ххх":

    Спри ги тези наркотици бе !
    Че започна да халюционираш вече !
    Само с 2 отговора , Русия уби 20 свои военни специалиста и учени .
    Още 2 и ще им свършат .
    Даже и да искат да ви доказват колко са некадърни , няма да има кой .

    Коментиран от #20, #21

  • 20 Ххх

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Хрониките на Евразия":

    Е следващите вече ще са успешни. Ще пуснат Буревестника да кръжи над Щатите, малко и твоите хора да намажат от радиацията.
  • 21 Ххх

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "Хрониките на Евразия":

    Пък и не знам откъде се информираш за броя на руските учени и специалисти, та даже го изчисли кога им свършва броя. То по твойта логика сигурно и аз трябваше да сметна кога в Щатите ще им свършат астронавтите, като гледах как се разпадат совалките, но все пак не съм склонен на такива "дълбокомислени" изводи като тебе.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ГрУЮ

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Ултранационалист":

    Това го чета втори път. Умник, друго измисли, не ща да гледам едни и същи простотии
  • 24 Ххх

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Ултранационалист":

    Националист, или по - точно ултра. Но национализъм и американска подлога за мен са взаимноизключващи се понятия, така че мислейки си за нескромната ти личност, определено смятам че е много по удачно да те причисля към лизачите на американски задници. Дебилската ти глава може би не знае, че държавна сигурност отдавна не съществува. А относно силовото иницииране към желаната дестинация миля, че си си изтървал времето. Но с оглед психичните проблеми, които при теб определено са налице, внимавай някой ден да не бъдеш иницииран в съответно психиатрично заведение. Имам някакъв поглед от такива места и бих искал да ти кажа, че не им сменят често памперсите, а понякога ги третират с лекарства, които окончателно съсипват прогнилите им мозъци.
  • 25 Ххх

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Ултранационалист":

    Та със силовото ни иницииране към определена дестинация не знам какви са ти плановете и разчетите, но те съветвам да побързаш, за да не получиш руска честитка за 7 ми Ноември. За Александър Валтерович Литвиненко нещо чувал ли си ? А за Полоний 210. Гледай да не си пийнеш кафето някоя сутрин с тази подправка, защото последващите изживявания, които те очакват ще те пратят при американския Свети Петър. Приятни сънища!
  • 26 Знам знам🙄

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ххх":

    Ако поне малко разбираш от военно дело щеше много добре да схванеш. Човекът изобщо не пита той саркастично напомня защо всъщност САЩ толкова се спичат че ерос взе неконтролируемите за тях с400. Тази ракета с малки промени е способна да порази наземни цели с точност до 30м. на 600км. разстояние. А има няколко варианта на бойната глава които позволяват както обикновена глава 200к.тротил така и ядрена бойна глава. Понил.

    Коментиран от #30

  • 27 Жоро

    1 4 Отговор
    Мурзилките да внимават с ракетата,да не вземат да поразят Путлер по погрешка,или да не се самовзриви на главите им :D :D Или пак Моссфилм ще направи филм за хиперзвукова нова ракетка "Путлегейзер 2 Коптор" Мухахаха
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Ххх

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Знам знам🙄":

    Благодаря за определението колко разбирам от военно дело и какво схващам. Добре че се намери един разбирач да ми обясни, как стоят нещата. Само че, в такива случаи, като споря с някого аз обикновенно му посочвам източника ми на информация - Уикипедия, статия на... от един коя си дата. Иначе ако е просто да се надлъгваме, и аз ще те питам нещо, дето го няма никъде, пък след туй да видим, кой ще е прав. Пък и хайде като си толкова светнат и компетентен, а аз дори и малко неразбиращ от военно дело, нека ти задам следните въпроси, да проверим малко силната ти компетентност. 1 / Някой някъде разработвал ли е самолет с военно предназначение, който да поразява живата сила на противника със звукови вълни при свръхзвуков полет ? 2 / Кои руски самолети са с променлива геометрия на крилете ? Щатите имат ли такива самолети ? 3 / Кои в момента са основните американски бомбандировачи и кои са руските ? 4 / Коя е най - тежката руска противокорабна ракета ? 5 / Какви са основните версии за гибелта на подводницата Курск ? Засега мисля че ти стигат. Като си толкова компетентен по военното дело за разлика от такива неуки като мен, отговори ми на въпросите, ако можеш и ако желаеш. Ако не ми отговориш, ще считам за празноглав фукльо и въздух под налягане, който нещо от някъде чул, ама какво чул и какво разбрал, а то какво е в действителност ? Ама и той нещо да каже, пък и да обясни той колко знае, пък другите колко не знаят. Така че, чакам компетентните ти отговори.

    Коментиран от #34

  • 31 Милан

    5 0 Отговор
    Стига с тези ракети ,земята е една за всички и има място за всеки

    Коментиран от #33

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Ххх

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Милан":

    Абе добре е да има хуманисти и положителни личности като тебе, но на някои места земята се пренаселва и става кът. Човечеството не може да нараства до безкрайност.

    Коментиран от #41

  • 34 Знам знам🙄

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Ххх":

    Ми само ще ти кажа о компетентний че се казва бомбардировач. А иначе в любимата ти уикипедия има една голееема статия дето се казва ракети. Има и неколко подстатийки. Щото и аз обичам от време на време да карам по листите в уикито. Точно вчера бях на военни смолети. Така за свръхзвоковото оръжие чисто физически е тотално невъзможно не бих си направил труда да го чета. Още съжалявам че четох оная глупост за самолета с ядрения реактор. Имат и двете страни самолети с променлива геометрия. Миг 23 помя и ф 14 без да влизам в уикито основни за САЩ са б52 и спирит а за Русия ту160 и оня витловия не му помня името. Ако говориш за самолети за подръжка су25 а10. Ракетите не ги помня напоследък се интересувам от ядрените двигатели за ракети и плазмените такива. Версиите за курск са много официална взрив на опитен образец торпедо. Ходил съм в казармата къде и как няма значение все още е секретно. Но там имахме едни лекции в които се разучаваха варианти за преработка на оръби за определена цел чрез преработка или доработка да се използва за друга цел. Та точно подобен пример ни беше даден. Как зенитна ракета с малка промяна на принципа на взривяване става идеален балистичен снаряд с нелош обхват.

    Коментиран от #36

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Ххх

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Знам знам🙄":

    Значи - някаква обща култура и познания по оръжията не отричам че имаш, но все пак, съвсем не смятам че е на такова ниво, че да се обръщаш към мен с израз поне малко ако разбирам. Поне малко може и да разбирам, а в немалко отношения с претенции да разбирам повече от теб. И за да не се замеряме с голи приказки - към въпросите ми. 1 / Такъв самолет е разработван в СССР от конструкторското бюро на Мясищев. Изготвен е един прототип но разработката е прекратена и не е приет на въоръжение. 2 / Руски самолети - МИГ 23, ТУ 160, ТУ 22, американски Ф 14 и В 1. 3 / Американски В 52, В 1, В 2, Руски ТУ 160, Ти 22, ТУ 95 Мечка. 4 / ПКР Гранит. Курск е била въоръжена с такива ракети, с идея за противодействие на авионосни групи. 5 / Официална версия - взрив на торпедо, задвижвано с водороден прекис. Такива торпеда е имало и в натовските държави, но да снети от въоръжение като опасни през петдесетте години на миналия век. Неофициална - торпилирана от американските подводници Мемфис и Толедо, които са следили учението на Северния флот.

    Коментиран от #37, #38

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Знам знам🙄

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Ххх":

    Пич досега претендираш единствено за уикипедични и то откъслечни познания. Демонстрираш явно непознаване на материята за ракетното дело. Да не говорим че като ти проследих коментарите ми става напълно ясно че си от тия дето са гледали редник раян и фюри 100 пъти и вече си въобразяват че са наясно и с тактика и стратегия. Няма да навлизам по навътре да те запознавам с интегрирани системи. С местоположение възможности за бърза дислокация без намаляване на бойна готовност и разни други по така неща. Казах ти че съм служил на едно специално място и мани ми беше интересно. А относно потаоянето на Курск достатъчна беше версията за Мемфис и ми стана ясно колко разбираш. Понеже претендираш за богати познания по военно дело би трябвало да си наясно с колко защити и записи и дублажи е снабдена една подводница. Разбираш ли ше ако РФ беше установила удар отвън тия двете американски подводници шяха да са проследени и унищожени.

    Коментиран от #42

  • 39 Крали Марко

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ххх":

    Хи хи хи ! Добре го затапи ! 100+ от мен !
  • 40 Крали Марко

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ххх":

    Чудя се колко ли е проста тази амеба която ти е сложила "- " ! ЖЕСТОКА ИСТИНА СИ написал и ТЪЖНА !

    Коментиран от #44

  • 41 Крали Марко

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Ххх":

    Ааааааа! Ние софиянци да ни изтребвате ли като София е пренаселена със сгань от кошарье и паланки !? А братски Китай !? Немой така !
  • 42 Ххх

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Знам знам🙄":

    Аз не познавам ракетното дело. А ти го "познаваш". Може би, според твоите разбирания за "познания". И като си ми проследил коментарите просто ми става ясно, че нищо не ти е ясно. Не съм гледал редник Райън и Фюри дори един път. Може и да си служил на някакво специално място, изглежда логично, че няма как да съм запознат какво се учи по всички специални места. Дали съм бил запознат с колко защити, записи и дублажи е снабдена подводницата ? А дали би следвало да знам ? Аз в конструкторско бюро за подводници ли работя ? Много ти е мъка, че не си единствения капацитет, но все пак нивото на познания ти е далече от приличното, за да раздаваш толкова категорични мнения и истини от последна инстанция. Дали разбирам, че ако е имало атака щатските подводници са щели да бъдат унищожени ? Отново сме в детската градина. Но нивото на управляващите в Кремъл не е такова. Няма сега да седна да търся материали, че да ти отговарям точно и с подробности. Но ще цитирам по памет какво си спомням от нещата. Как си го представяш ти проследяването и унищожаването на американските подводници ? И един такъв опит какво ще означава - война, с всички произтичащи от това последици.

    Коментиран от #45

  • 43 Ххх

    0 0 Отговор
    Продължение към мой 42. Аз симпатизирам на руснаците, но те все пак са по - слабата страна, включително във военноморския флот, така че недей си въобразява, че от руска страна ще се юрнат да правят морска война със Щатите, без да се замислят за последиците. В подкрепа на тезата за атака от американски подводници е посещението на Джордж Тенет - шефа на ЦРУ в Москва след събитията с Курск. Предполага се, че е бил там да изглажда нещата. В последствие на Русия са опростени стари задължения и е отпуснат нов кредит от 10 милиарда долара. Тези действия се възприемат като компенсация и изглаждане на възникналото напрежение по повод случилото се с Курск.
  • 44 Ххх

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Крали Марко":

    Мерси за оценките.
  • 45 Знам знам🙄

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Ххх":

    Аз по никой начин не претендирам да съм капацитет. Просто претендирам че са ме обучавали за военен. И да мисля като такъв. Ти претендираш за познания които нямаш. Мъпа се да ти обясня че едно е да гледаш нещо на клипове и картинки а съвсем друго в действие. Употребата на няколко вида техника и въоръжение те карат да си създадеш обша представа за това кое как работи и кога и как се използва. Твърдя че точно това на теб ти липсва. Не можеш да наречеш някой второкласник защото е задал напълно логичен въпрос. Бе кво се мъча. Почти съм сигурен пе си от тия дето знаят пе м50 барет е снайпер за далечни разстояния.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания