Last news in Fakti

11 Септември, 2019 18:20 3 445 15

Русия отмени законите на СССР

  • русия-
  • дмитрий медведев-
  • ссср

Дмитрий Медведев с голяма реформа

Русия отмени законите на СССР - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Руският премиер Дмитрий Медведев отмени нормативните актове на СССР, съобщи ТАСС.

Според него е важно страната да отмени тези нормативни актове. Смята се, че те възпрепятстват развитието на страната и ограничават икономиката.

Сред отменените актове е постановлението на Съвета на народните комисари на РСФР от 1917 г. за осемчасов работен ден. Същото важи и за резолюция на Министерския съвет на РСФР за одобряване на републиканските технически условия от 1961 г.

Отговорен за реформата е вицепремиерът Константин Чуйченко. Според него реформата е рекордна в руската история.

Заповедта има приложение от 1992 страници. Медведев вече заяви, че в страната има над 9000 наредби, много от които са от времето на СССР.

Според него е важно да се реформират тези, които не отговарят на развитието на икономиката.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хрониките на Евразия

    17 10 Отговор
    Да бяха отменили и указите на Иван Грозни ..

    Коментиран от #15

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 1944

    14 9 Отговор
    официално обявиха беззаконието
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Рашка с чашка

    19 9 Отговор
    Няма как сегашна Русия да отменя закони на СССР. Защото тя си е СССР но втален, с по-малко хора и територия. Президента е от КГБ и е назначил,, православен" патриарх, който е офицер от КГБ. Санкт Петербург се намира в Ленинградска област!!! Химна и е съветския - Саюз нерушимий! При това години след разрушаването на нерушимий Саюз! Знаците на бойната им техника са червена звезда! Имат медии Комсомолец и Звезда. Сталин, грузинеца, който изби повече руснаци от немците е герой и до сега, а Власов е предател! Само руснаците от всички народи от бившия СССР се отъждествяват и се гордеят с него. Макар че СССР нито е създаден, нито е управляван от етнически руснаци.

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Рашка с чашка

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "Яшар":

    Чел ли си Яшар Яшармъз на Азис Несин? Това е турския Бай Ганю. Това е и истинската фамилия на Живков - Яшар. Как може турчин да обича комунистите? Не се ли изгавриха достатъчно с вас?
  • 10 Тръмп

    8 3 Отговор
    Русия няма,все още са СССР и се кланят на мумията Ленин!!!:):):)Докато не отменят комунизма,ще вият на умряло!!!:):):)
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Дориан

    4 1 Отговор
    Ако и островитяните правеха реформи и не се позоваваха на актове от времето на Хенри 8.
  • 13 Гола вода сте

    3 1 Отговор
    Русия е в канала.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Петко

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хрониките на Евразия":

    И все пак Русия не е единствената държава в света със действащи закони от десетилетия.В други държави има такива,които са от векове.Само в България се подменят като носни кърпички,а някои се ремонтират още преди да са влязли в сила.Всеки случай,се указа че не сме най-умните на света,а за последните години сме и най-неграмотните в ЕС.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания