Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Септември, 2019 23:32 2 573 21

Русия може да доставя газ през Украйна без договор

  • русия-
  • газ-
  • украйна

В ЕС обмислят вариант за гарантиране на доставки

Русия може да доставя газ през Украйна без договор - 1
Снимка; Shutterstock

Русия може да доставя газ за Европа през Украйна без договор, съобщи РБК.

Европа обмисля подобно предложение за 2020 г. Смята се, че Украйна и Русия няма да имат нужда от нов договор, ако украинското правителство спази европейските енергийни стандарти в законодателството си.

В Киев се ангажираха това да стане факт до 1-ви януари. При такъв вариант и без договор ще се изисква операторът на украинската газопреносна система да представи на търг транзитните мощности, като Газпром ще може да ги изкупи.

Руската компания е готова за такъв сценарий, за да може да осъществява краткосрочни и средносрочни доставки. Всичко ще зависи от евентуалните цени.

Страната търси и алтернативни маршрути.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    49 8 Отговор
    Много сте загрижени нещо за доставките на руски газ през украйна. А првз България не може. Русофобите не разрешават. Иначе реват за транзита првз украйна понеже украинците си предадоха теъбите на сащисаните. Русофоб е равнозначно на българофоб.

    Коментиран от #4, #6

  • 2 гост

    4 29 Отговор
    Не само Русия , ВСЯКА държава може да си плати капацитет през Украйна и да си закара газа докъдето и трябва !!! И тогава да видим газпромовци как ще откажат , като им заявят газ на Украинско -руската граница !! Всички големи европейски газови компании вече са наясно !!

    Коментиран от #3, #5

  • 3 гост

    0 14 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    И компания естествено , не само държави !!
  • 4 Така е,

    33 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    на говедата и соросоидите им пука за Усрайнците, но не и за България.

    Коментиран от #9

  • 5 Гошо

    22 2 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    С кое са наясно с това че тябва да плащат на Украйна ,защото се дръвчи на Русия или че ако искат нормални доставки на нормални цени ,трябва да заобиколят Украйна
  • 6 да,бе

    4 22 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    Ами толкова ти акъла,толкова си писал!Що обаче, на Германия , продава твоята любима Россия на 270 € за куб.метър газ, а на РБ 415 €за кубик от същото!??!??? Ама едва ли ще се сетиш!Хем некадърен ,хем негрАмотен, хем със собствено мнение!Типичен покупко!Ганю!Изтрит от мооаасерааатооор@

    Коментиран от #7

  • 7 Я пак

    27 1 Отговор

    До коментар #6 от "да,бе":

    помисли, ако можеш и имаш с какво! България имаше възможност тази година да договори по-ниска цена на газа, но правителството не го направи, защо ли? Явно не в Русия е причината, а нашите управляващи правят пачки на наш гръб! Ти от тях ли си?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Borislav Popov

    3 12 Отговор

    До коментар #4 от "Така е,":

    Същото може да се каже и за путиноидните каскети, за Русия дет се вика и дупи давате, а за България и пукнат грош нещете да дадете !
  • 10 Шляхтиц

    13 3 Отговор
    България загуби милиарди от провалянето на Южен поток. Ще загуби още ТРИЛИОНИ от безимното, предизвикателно влошаване на отношенията с ВЕЛИКА РУСИЯ.......
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 онзи

    15 2 Отговор
    Едно време във всеки апартамент имаше топла вода и вана!!!Във всеки блок и вход дори и в коридорите имаше радиатори,които отопляваха целият блок и зя тези дребни услуги се плащаше жълти стотинки...Това беше в 20ти век!!!!А сега в 21ви век населението се отоплява с духалки...ако изобщо се отоплява...А след някой ден и ток няма да има...

    Коментиран от #13, #15, #21

  • 13 НАТО ВЕЦ

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "онзи":

    Май нещо те "влече" на "комунизъм" ;))) ?! Сега е ДЕМОкрация и сме свободни от "тоталитарното" топло.
  • 14 Да може

    5 0 Отговор
    Но може и да не иска. Що не им доставят газ от САЩ хе евтина хем демократична.
  • 15 Шляхтиц

    6 2 Отговор

    До коментар #12 от "онзи":

    Преди всеки отоплителен сезон параджиите минаваха по апартаментите и питаха имаме ли някакви проблеми. Предупреждаваха ни, ако ни е топло, да отваряме прозорци, но да не затваряме кранове на радиаторите. Ако не изгорим определеното количество СЪВЕТСКИ мазут по 4 стотинки литъра, догодина ще ни намалят лимита и ако се случи студена зима, ще стоите на студено. Така и не видях студена зима и отварях прозорците.......

    Коментиран от #16, #17, #18

  • 16 любопитен

    2 5 Отговор

    До коментар #15 от "Шляхтиц":

    А параджиите не бяха ли с двама милиционери, така за тежест? Гладно прасе от Белене нямаше ли с тях, за по-голяма достоверност на думите им? А двама с бели престилки, с риза с дълги ръкави в ръце? Конкретно за твоя случай?
  • 17 гост

    1 4 Отговор

    До коментар #15 от "Шляхтиц":

    Ти май си въобразяваш , че тоя "лимит" мазут по 4 ст е бил подарък , а не се е плащал примерно с български зеленчуци по 1 ст килограма ??? Еееех , блажени са вярващите , хахахха !!!
  • 18 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #15 от "Шляхтиц":

    И също така що реши , че на "параджиите" им пука кой и по колко го плаща мазута от лимита , а не гледат да облекчат собствения си задник ?? Ако не знаеш да те светна , колкото повече не се затварят крановете на радиаторите , които бяха от най-евтините ламаринени между другото , толкова по малка вероятност има от задръствания , тоест толкова по-малко работа за параджиите !!! А той си въобразявал , че се грижели за него , хахахах !!!
  • 19 трола стоян георгиев

    2 0 Отговор
    Според тъпия трол, заради глобалното затопляне запада няма да ползва вече руски газ. За промишлени няма толкова акъл трола да се сети какво ще ползват вместо газ. Сигурно демократичен американски втечнен газ, който купуват от руснаците.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 333

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "онзи":

    В кой свят цената за нас трябва да е колкото в Германия, които сигурно на седмица консумират толкова, колкото ние за година? Или имаш проблем с пазарните принципи?
Новини по държави: