Last news in Fakti

17 Септември, 2019 16:02 2 060 9

Иран няма да преговаря със САЩ

  • иран-
  • преговори-
  • сащ

Върховният лидер Али Хаменей отхвърли слуховете за преговори на високо равнище

Иран няма да преговаря със САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Върховният лидер на Иран обяви, че страната му няма намерение да преговаря със САЩ, съобщи ТАСС.

Американски медии твърдят, че президентът на САЩ Доналд Тръмп търси среща с иранския президент Хасан Рохани. Планира се такава да се проведе по време на срещата на ООН в Ню Йорк.

„Няма да има преговори със САЩ. Не планираме такива на каквото и да е равнище“, заяви аятолах Али Хаменей.

Смята се, че самият Тръмп е инициирал срещата. На нея трябва да се обсъдят варианти за предоговаряне на споразумението за иранската ядрена програма.

Американското разузнаване вече отправи обвинения към иранското правителство за атаките срещу саудитска петролна рафинерия. Йеменските бунтовници хуси поеха отговорност за нападението, но те имат иранска подкрепа.

Тръмп потвърди твърденията на американските представители. Според Рохани преговори ще има, когато последните санкции срещу неговата страна бъдат отменени.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 брок

    25 5 Отговор
    Правилно,с терористи не се преговаря.

    Коментиран от #4

  • 2 Знам знам🙄

    3 2 Отговор
    Много ясно баце. С радиоточката нема смисъл да се преговаря. Каубойците са им много ама много навити.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ердо

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "брок":

    Имаш предвид краварските
  • 5 Тръмп

    2 10 Отговор

    До коментар #3 от "NikNay":

    Стига си ревал а участвай активно в хибридната война на правилната страна!!!:):):)Срещу ракетите на Аятоласите и Путин ще изправим Слово!!!:):):)
  • 6 Смех

    7 3 Отговор
    А леле...Статия за САЩ и Иран, а още няма коментар на "Гост"....На кого ни оставяш бе "Гост"....?!:(((Няма кой друг да ни отвори очите!!!Дори Borislav Popov не е достоен за този анализ...Onq s konq и Рашка с чашка също...Само ти си нашата ПЪТЕВОДНА СВЕТЛИНА!!!Мъкаааа....
  • 7 друг ГОСТ

    5 11 Отговор
    На Иран му се яде сочен бахур . Иска да го смучка . Ако русофилите са изгладнели , да ходят в Иран ,ще има и за тях - те също много го обичат
  • 8 шоп

    3 5 Отговор
    Тука требе великия познавач на руската и световната политика Кеворкян да напише 3-4 обширни двойни листа против НАТО и САЩ и да защити ИРАН и да оплюва ББ, Росен Плевналиев и Иван Костов и да каже колко велики са Путин и Румен Радев , ама мълчи като (дано факти не ме изтрият) женски полов орган.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.