21 Септември, 2019 12:51 2 125 10

Тръмп готви невиждани санкции срещу Иран

  • иран-
  • банка-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • санкции

САЩ са готови и за военен удар

Тръмп готви невиждани санкции срещу Иран - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският президент Доналд Тръмп каза, че е наредил Националната банка на Иран да бъде подложена на санкции. Той не коментира по-подробно новите санкции спрямо Техеран и иранската централна банка, като само заяви, че те ще са "най-големите санкции, налагани някога на дадена държава".

Решението идва след въздушните атаки с дронове и крилати ракети атаките срещу големи петролните съоръжения на компанията "Сауди Арамко". САЩ обвиниха Иран за атаките, като заявиха, че Техеран трябва да носи отговорност за тях и за "продължаващото си агресивно, безразсъдно и заплашително поведение", предаде БНР.

Иран отрече каквото и да било участие в нападението, което разтърси световните петролни пазари и засили напрежението между Вашингтон и Техеран. Попитан за възможността за военна реакция по отношение на Иран, Тръмп каза, че САЩ винаги са готови и военен удар е винаги една от възможностите.

Тръмп заяви, че иска мирно решение на конфликта след атаките срещу Саудитска Арабия през миналия уикенд. Неговият държавен секретар Майк Помпео пък определи атаките като "акт на война". От Техеран отричат вина.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Яшко

    10 1 Отговор
    Сигурно ще си свали панталона и ще заеме поза Г, време му е
  • 2 Емил

    2 8 Отговор
    Поредната глупост! Дони, Пути и Ердо - тримата смешници дето се се пенявят каква ще я свършат, а после НИЩО!
  • 3 Д-р Хенри Холмс

    16 4 Отговор
    Тръмп уж щеше да ги унищожава персийците, но се уплаши и сега само санкции! Страхливи, извратени джендъри, кланящи се на сатаната, това са америте от Вашингтон и Пентагона!

    Коментиран от #6

  • 4 падналия ангел

    3 1 Отговор
    Интересно, СА си мълчат.

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "падналия ангел":

    Ами обявиха , че влизат в коалицията в на САЩ !! Това ако му викаш мълчане !!
  • 6 гост

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "Д-р Хенри Холмс":

    Не знам дали си представяш даже какво значат санкции за централната банка на една страна , особено такава като Иран ! Най-малкото това значи , че ще бъдат блокирани всичките и разплащания в чужбина !!! Тоест аятолаха няма да може да купи дори храна или лекарства , щото другите ирански банки са отдавна блокирани !! Да не говорим , че всички плащания от чужбина за Иран също ще бъдат блокирани !!!

    Коментиран от #8

  • 7 Нашенец

    1 3 Отговор
    Абе ,д-р Холмс ,якажи какво значи "америте" ? Да не би да става дума за тези дето ходиха на Луната и създадоха основите на дигиталната техника ,която ползва цял Свят ,както и ти ! Не чувстваш ли колко си лицемерен и жалък !
  • 8 Гошо

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    е а па да не е така ,то на тоя свят не са само щати и ти ако пък си мислиш че в Инар не са го отиграли тоя сценари си повече от глупав Нямало да си купят храна и лекарства ,да беше каза поне айфони че няма да могат да си купят ,да ти повярва до някъде човек

    Коментиран от #10

  • 9 ПЕНКО

    0 2 Отговор
    КАКВО Е ОБЩОТО МЕЖДУ САНКЦИИТЕ НА ТЪПТАТЪРЪТЪП И ВЕТОЧЕТАТА НА -РУМЕНОРОЗОВИЯ РАДЕВ ???????????????
  • 10 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гошо":

    Прочете ли вече в по-новата статия какво е "отиграл" Иран , хахаххаха !!!